Novice

Ciscovo novo ogrodje "Empowered Branch" za večjo produktivnost, sodelovanje in preprosto delovanje z novimi platformami za usmerjanje in preklapljanje

Inovativne inteligentne storitve na področjih integrirane varnosti, pospeševanja aplikacij, poenotenih komunikacij in mobilnosti

SAN JOSE, Kalifornija - Evolucijski korak v razvoju ogrodja Empowered Branch je predstavitev novih inovativnih izdelkov in storitev, zasnovanih za omogočanje večje poslovne produktivnosti in operativne učinkovitosti v podružnicah velikih podjetij. Novim izdelkom in storitvam je skupno, da strankam omogočajo standardizacijo arhitekture podružnic na skladnem naboru storitev za varnost, poenotene komunikacije, pospeševanje aplikacij in brezžične komunikacije, ob tem pa optimizirajo delovanje podružnic in stroške. Ker so zasnovani za omogočanje združljivosti, ti dodatki izboljšajo celovito stanje podružnice in pripomorejo k zniževanju omejitev za uvedbo splošnih storitev v podružnici in znižanje skupnih stroškov obratovanja. Te inovacije izboljšujejo Ciscovo uspešno ponudbo za podružnice, v prvi vrsti usmerjevalnik Cisco Integrated Services Router in stikala Cisco Catalyst® 2960 Series, katerih prodaja je do zdaj presegla 3 oziroma 1 milijon izdelkov.

Nova ponudba Cisco Empowered Branch vključuje:

 • Cisco 1861 Integrated Services Router (ISR) ponuja kompaktno poenoteno rešitev "vse v enem" in zelo varno platformo za usmerjanje, ki omogoča dostop do ključnih informacij kjerkoli in kadarkoli, kar prinaša bolj učinkovite komunikacije in sodelovanje.
 • Stikala Cisco Catalyst® 2960 Series LAN Lite s programsko opremo Cisco IOS® zmanjša skupne stroške lastništva s poenostavitvijo migracije iz ne-inteligentnih zvezdišč in neupravljanih stikal v povsem razširljiv sistem upravljanih stikal z osnovno stopnjo varnosti, kakovosti storitev (QoS) in dosegljivosti.
 • Cisco Intrusion Prevention System Advanced Integration Module (IPS AIM) zvišuje stopnjo varnosti in preprečevanja groženj, s čimer pomaga podružnicam zaščititi ključne poslovne procese pred napadi in motnjami ob hkratni zaščiti zasebnosti in zagotovljeni skladnosti s pravili podjetja in regulativo.
 • Cisco IOS Performance Routing (PfR) in omrežni modul za napredne storitve Cisco Wide Area Application Services (WAAS) pospešuje ključne aplikacije in zmanjša stroške pasovne širine prostranega omrežja WAN z usmerjanjem, ki zaznava aplikacije in optimizira promet razprostranega omrežja (WAN).
 • Brezžični krmilnik LAN s podporo za standard IEEE 802.11n pa zagotavlja enostaven prehod na nove brezžične tehnologije in storitve ob izkoristku obstoječih investicij.
 • Cisco Unified Messaging Gateway cenovno učinkovito razširjajo Cisco Unity Express, Cisco Unity in starejše govorne storitve za okolja velikih organizacij.

"S prihodom novih poslovnih aplikacij in poslovnega okolja z višjo stopnjo sodelovanja našim strankam omogočajo večji poudarek svojim oddaljenim podružnicam," je povedala Marie Hattar, višja direktorica omrežnih sistemov pri Ciscu. "Cisco Empowerd Branch jim omogoča izkoristiti nove poslovne priložnosti, saj zagotavlja omrežno platformo, ki zadostuje potrebam vseh njihovih aplikacij in storitev, a se hkrati nenehno razvija, da lahko zagotovi podporo za storitvene inovacije, ki bodo potrebne v prihodnosti."

Izboljševanje komunikacijskih zmogljivosti za višjo poslovno produktivnost in boljše sodelovanje

Usmerjevalnik Cisco 1861 Integrated Service Router je preprosta platforma, ki je ni težko upravljati in je razvita prav za majhne podružnice velikih podjetij. Usmerjevalnik združuje Unified Communications in usmerjevalniško rešitev z visoko stopnjo varnosti do osmim uporabnikom. Cisco Unified Communications Manager Express 4.2, Cisco Unity Express 2.3 in Survivable Remote Site Telephony (SRST) 4.2 so dodatne možnosti, s katerimi Cisco 1861 ISR pripomore k poenostavljenemu poslovanju in zniževanju skupnih stroškov lastništva.

Stikala Cisco Catalyst 2960 Series z LAN Lite Cisco IOS programsko opremo združujejo razširljivo in poenostavljeno upravljanje z nivojem varnosti, kakovostjo storitev in dosegljivostjo. Te omogočajo med cetralno lokacijo in podružnicami zanesljivo povezavo preko hitrega etherneta. Nova stikala Cisco Catalyst 2960 LAN Lite znižujejo skupne stroške lastništva omrežja s poenostavljeno nastavitvijo omrežja, nadzorovanjem in odpravljanjem težav s pomočjo zmožnosti in orodij kot so TDR, Cisco Network Assistant in rešitev CiscoWorks LAN Management Solution.

Integracija napredne varnosti v Cisco ISR

Z vse bolj kompleksnimi in naprednimi varnostnimi grožnjami je lahko vsaka točka omrežja v nevarnosti. Cisco Intrusion Prevention System Advanced Integration Module (IPS AIM) za modularen Cisco ISR je zasnovan za prepoznavo, označevanje in pomoč pri ustavitvi škodljivega prometa za zaščito omrežij podružnic pred grožnjami iz interneta in zmanjševanju pretiranega prometa preko povezave prostranega omrežja zaradi okuženih računalnikov v podružnici. Prav tako je bil nedavno napovedan omrežni modul Network Admission Control (NAC) za Cisco 2800 in 3800 ISR, ki manjšim podružnicam omogoča uveljavljanje različnih varnostnih pravil. Skupaj ti napredni moduli pomagajo rastočemu podjetju ustrezno zaščititi svoja omrežja.

Pospeševanje aplikacij in zmanjševanje stroškov pasovne širine WAN z inteligentnimi aplikacijami

Podjetja, ki uporabljajo večje število povezav prostranih omrežij WAN, se soočajo z zapletenimi namestitvenim izzivi, ko skušajo optimizirati promet preko več povezav WAN ob hkratnem vzdrževanju najvišje dosegljivosti omrežja in zmogljivosti aplikacij. Nova programska oprema Cisco Performance Routing (PfR) podjetjem omogoča inteligentno optimizacijo omrežnih poti z nadzorovanjem internetnega prometa, ozkih grl delovanja in splošnih pogojev ter njihovo usklajevanje s potrebami aplikacij. Nov omrežni modul za napredne storitve Cisco Wide Area Application Services (NME-WAE 522) za usmerjevalnike Cisco 3800 Series Integrated Services Router strankam omogoča konsolidacijo dragih podružničnih strežnikov in pomnilniških sistemov v podatkovne centre in centralno vpeljavo novih aplikacij, ob tem pa oddaljenim uporabnikom še zmeraj omogoča krajevnemu omrežju podobno hitrost delovanja. Skupaj ti dve novi rešitvi prinašata novo stopnjo optimizacije aplikacij in omrežja.

TELUS Communications, Cisco Gold Certified Partner, je vodilno kanadsko telekomunikacijsko podjetje, ki se strateško osredotoča na konvergenco prenosa podatkov, IP omrežja ter govornih in brezžičnih storitev s strankami po vsej državi. Podjetje močno investira v tehnologijo za izboljševanje storitev, s čimer lahko njihove stranke povečujejo rast poslovanja in vzdržujejo konkurenčno prednost.

"TELUS spodbuja potencial, ki ga ponuja Cisco Integrated Services Router pri dobavi več konvergentnih storitev za eno napravo. Za ponudnika upravljanih storitev ni večjega potenciala kot je poenostavljeno upravljanje omrežja in torej boljša cenovna učinkovitost," je povedal David Fuller, višji podpredsednik za rešitve in izdelke pri TELUS-u. "Cisco ISR omogoča integriran pristop, ki nam pomaga doseči operativno učinkovitost in tudi služi kot platforma, na katero lahko hitro dodamo nove storitve, ko se naše stranke razvijajo"

Izboljšave Unified Communications za podružnice

Cisco Unified Messaging Gateway prinaša inteligentno usmerjanje za sporočila glasovne pošte in izmenjavo informacij o naročnikih in direktorijih z do 10.000 sistemi za glasovno pošto. Cisco Unity Express 3.0 poenostavlja upravljanje sistemov za glasovno pošto, ki delujejo na ravni celotnega podjetja, prinaša nove varnostne mehanizme, ponuja napredne lastnosti sporočanja, kot je na primer snemanje klica, in razširja zmogljivosti storitev Interactive Voice Response (IVR) za stranke v podružnicah. Združljivost Cisco E-911 s Survivable Remote Site Telephony 4.2 izboljšuje varnost zaposlenih v podružnicah, saj omogoča hitrejši odziv v primeru nevarnosti. Cisco Unified Communications Manager Express 4.2 nadalje izboljšuje storitve za podružnice z novimi obsežnimi varnostnimi lastnostmi, razširitvijo mobilnosti znotraj podružnic in dodatkom zmogljivosti za klicni center na podlagi združljivosti z rešitvijo Cisco Unified Contact Center Express 5.0.

Prihodnja generacija brezžičnega dostopa za podružnice z IEEE 802.11n

Standard IEEE 802.11n osnutek 2.0 lahko ponudi do petkratno zmogljivost trenutnih brezžičnih omrežij. Cisco podružnicam prinaša visoko zmogljiva brezžična omrežja po standardu IEEE 802.11n prihodnje generacije prek programske nadgradnje modula Cisco Wireless LAN Controler Modul (WLCM) za usmerjevalnike Cisco 3800 Series ISR, ki podpirajo dostopne točke Cisco Aironet® 1250 Series.

Cene in predvidena dobavljivost

 • Cisco 1861 ISR je že na voljo v ZDA po ceni od 3.995 dolarjev.
 • Stikala Cisco Catalyst 2960 LAN Lite Series Switches so na voljo v ZDA po ceni od 995 dolarjev.
 • Cisco Unified Messaging Gateway bo predvidoma na voljo od novembra 2007, po ceni od 9.000 dolarjev za 250 uporabnikov.
 • Cisco IPS AIM bo predvidoma na voljo od novembra 2007, po ceni od 3.000 dolarjev.
 • Programska oprema Cisco PfR je že na voljo; za uporabo je potreben IOS operacijski sistem verzije ''Service Provider services''.
 • Cisco Wide Area Application Services Network Module NME 522 je že na voljo, promocijska cena v ZDA pa se začne pri 6.950 dolarjev.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103