Novice

Cisco oblikuje prihodnost mobilnega poslovanja z brezžičnim omrežjem 802.11n prihodnje generacije

SAN JOSE, Kalifornija - Cisco znova potrjuje svoj vodilni položaj med ponudniki brezžičnih rešitev prihodnje generacije. Gre za prvo integrirano brezžično rešitev za omrežja 802.11n na trgu, ki združuje vrhunsko zmogljivost, zanesljivost in preprostost uporabe.

Ponudba podjetja Cisco za brezžična omrežja prihodnje generacije Unified Wireless Network vključuje modularne dostopne točke Cisco Aironet® 1250 Series - prve dostopne točke 11n za poslovne uporabnike na trgu, razširljiv krmilni sistem za brezžična omrežja z zmogljivostjo 48 Gb/s, ki temelji na rešitvi Cisco Catalyst® 6500, ter ožičene in brezžične storitve na podlagi rešitve Unified Wireless Network Release 4.2. Cisco bo s pomočjo skupine stikal Catalyst omogočil tudi popolno podporo za dostopne točke Aironet 1250 Series s prenosom dveh radijskih signalov prek enih samih ethernetnih vrat.

Nove dostopne točke Cisco Aironet 1250 Series so prve brezžične dostopne točke na trgu, združljive z osnutkom 2.0 omrežja 802.11n, hkrati pa tudi prvi tržno dostopen izdelek, ki je sodeloval v raziskavi Wi-Fi Alliance 802.11n osnutek 2.0 in tako postavil temeljna merila v svoji panogi, ki bodo uporabljena za ocenjevanje brezžične združljivosti vseh drugih izdelkov. Bogate izkušnje podjetja Cisco na področju komunikacij prek radijskih frekvenc so omogočile petkratno zvišanje prepustnosti in uporabo tehnologije MIMO (multiple-in, multiple-out), kar zagotavlja visoko stopnjo zanesljivosti brezžične pokritosti, zlasti v zahtevnih radiofrekvenčnih okoljih na področju zdravstva, izobraževanja, skladiščenja, logistike in proizvodnje.

Kot vodilno podjetje na trgu naprednih omrežnih tehnologij Cisco omogoča strankam po vsem svetu uvesti napredna brezžična omrežja prihodnje generacije, saj lahko računajo na varno združljivost vseh rešitev od infrastrukture do odjemalcev. Obsežno testiranje združljivosti z omrežjem 802.11n osnutek 2.0 je potekalo v raziskovalnih prostorih partnerskega podjetja Intel v zvezni državi Oregon, ki so zasnovani kot simulacija običajnega poslovnega okolja. Cilj sodelovanja pri preizkušanju izdelkov je bil zagotoviti večjo učinkovitost delovanja brezžičnih rešitev prihodnje generacije in združljivost naprav, ki temeljijo na izdelkih Intel, z brezžičnimi omrežji podjetja Cisco. V več kot 90 odstotkih vseh prenosnih računalnikov v poslovnih okoljih so nameščeni čipi za brezžično komunikacijo z oznako "Cisco Compatible Extensions", ki med vsemi izdelki na trgu zagotavljajo največjo zmogljivost na področju preproste in varne povezljivosti.

"Zagotavljanje združljivosti in učinkovitosti delovanja je ključnega pomena pri uvedbi brezžičnih tehnologij prihodnje generacije", meni Randy Nickel, direktor trženja brezžičnih rešitev v skupini za mobilne platforme podjetja Intel. "Podjetji Cisco in Intel že nekaj časa tesno sodelujeta, saj želita poslovnim uporabnikom zagotoviti čim lažji prehod na tehnologije 802.11n".

Brezžične rešitve prihodnje generacije podjetja Cisco s podporo za 802.11n vključujejo:

  • Vrhunsko zmogljivost krmilnih sistemov za brezžična omrežja in integrirane omrežne storitve. Brezžični storitveni modul podjetja Cisco Wireless Service Module (WiSM) za Catalyst 6500 podpira tako postopno povečanje kot tudi takojšnjo široko uporabo omrežij 802.11n ter strankam omogoča, da po potrebi izboljšujejo zmogljivost svojih krmilnih sistemov. Ta razširljivost izdelka strankam zagotavlja prilagodljivo rešitev pri namestitvi naprednih brezžičnih omrežij. Družina izdelkov Catalyst 6500 uporabnikom Cisco brezžičnih rešitev omogoča izkoriščanje prednosti integrirane ožičene in brezžične varnosti, visoke razpoložljivosti in pametnih aplikacij za ožičene in brezžične uporabnike.
  • Cisco Unified Wireless Network 4.2. Nova programska oprema Cisco Unified Wireless Network 4.2 prinaša bistveno izboljšane mobilne storitve, kot so razpredena brezžična poslovna omrežja, orodja za nadzor in migracijo dostopnih točk ter enoten dostop do ožičenih in brezžičnih omrežij. Mobilne storitve vključujejo tudi izboljšave na področju brezžične podpore za prenos zvoka, oddaljene dostopne točke za primer nedelovanja omrežij in integrirano spektralno analizo.
  • Izboljšana orodja za stranke, vključno z rešitvijo Secure Services Client 5.0. Izboljšave rešitve Cisco Secure Services Client se večinoma nanašajo na poenostavljeno enotno ogrodje za varnost in upravljanje v podjetjih. Različica 5.0 tako vsebuje bistveno izboljšan uporabniški vmesnik z možnostjo povezovanja v dveh klikih.

"Brezžična omrežja prihodnje generacije prinašajo večjo pasovno širino in zanesljivejšo mobilnost. Spoznali smo kako pomembno je ponuditi ne samo najnaprednejše brezžične tehnologije, temveč tudi integrirane ožičene in brezžične rešitve, ki te tehnologije podpirajo", meni Brett Galloway, podpredsednik in direktor poslovne enote podjetja Cisco za brezžična omrežja. "Cisco je kot uveljavljeno vodilno podjetje na področju inovacij edini ponudnik zares uporabne ožičene in brezžične storitve za omrežja 802.11n, ki strankam ponuja enkratno možnost znižanja skupnih stroškov lastništva, saj odpravlja potrebo po prilagajanju obstoječe infrastrukture".

Skrb podjetja Cisco za razvoj inovativnih tehnoloških rešitev s ciljem zagotavljanja poslovne mobilnosti zajema tudi zaščito naložb strank, ki želijo izkoristiti nove priložnosti na trgu, nastale kot posledica bistveno izboljšane zanesljivosti in prepustnosti omrežij 802.11n. Rešitev Unified Wireless Network je že združljiva s standardom 802.11n in jo je mogoče učinkovito prilagoditi morebitnim spremenjenim zahtevam osnutka tega standarda, hkrati pa je združljiva tudi s trenutno veljavnimi brezžičnimi standardi 802.11a/b/g brez predhodnih sprememb omrežne infrastrukture.

Cisco načrtuje, da bo do konca leta 2007 omogočil samodejno uravnavo in delovanje dostopnih točk Aironet 1250 prek enih vrat za najpogosteje uporabljena stikala iz družine Catalyst. Ta enkratna integrirana rešitev odpravlja potrebo po dodatnih kabelskih priključkih ali ločenih virih napajanja.

Ameriška univerza Duke se je odločila izkoristiti prednosti izboljšanih mobilnih lastnosti omrežja 802.11n in novih dostopnih točk Cisco Aironet 1250 Series. Tracy Futhey, vodja informatike na univerzi Duke, je razložila, da inženirji podjetja Cisco in univerze sodelujejo pri namestitvi brezžičnega omrežja v enem od študentskih domov, saj želijo doseči ustrezno združljivost, učinkovitost delovanja in zasnovo.

"Univerze so pomembne, saj predstavljajo družbo v malem, torej realistično, vendar nadzorovano testno okolje", je dodala gospa Futhey. "Nekateri ljudje tukaj delajo, drugi tukaj živijo, se zabavajo ali obiskujejo prijatelje. Brezžično omrežje naše univerze uporabljajo za najrazličnejše aplikacije, na primer predvajanje videov, pretočne predstavnosti in druge podatkovno intenzivne tehnologije. Naše prve izkušnje s Cisco tehnologijo 802.11n kažejo, da ta zagotavlja zanesljivo pasovno širino, ki jo naša izredno mobilna populacija potrebuje".

Nova tehnologija 802.11n prinaša številne prednosti tudi partnerjem podjetja Cisco, ki so specializirani za brezžične storitve, ne samo v smislu novih priložnosti za trženje tehnologije, temveč tudi pri ponudbi strokovnih storitev. Specializirani partnerji podjetja Cisco na področju brezžičnih storitev svojim strankam lahko ponudijo tehnične storitve in strokovne izkušnje pri načrtovanju ter jim tako pomagajo pri zasnovi in razvoju novih storitev 802.11n.

"Brezžična rešitev prihodnje generacije podjetja Cisco napoveduje novo dobo dinamičnosti v poslovnem okolju", meni Neil Louw, vodja tehničnega področja pri podjetju Dimension Data Europe. "V času naraščajoče mobilnosti poslovne komunikacije in nezmožnosti rešitev, ki temeljijo na tehnologiji RFID, da zadostijo vedno večjim potrebam po prilagodljivosti na področju zdravstva, logistike in proizvodnje, so Cisco infrastrukturne rešitve prava odločitev za podjetja, ki želijo izboljšati svojo konkurenčnost in povečati zadovoljstvo svojih strank".

Cene, dobavljivost ter ponudba stikal Catalyst in brezžičnih krmilnikov

Nove dostopne točke Cisco Aironet 1250 Series bo mogoče naročiti predvidoma naslednji mesec po ceni 1.299 USD; ustrezna podpora za napajanje prek etherneta (PoE) v obliki izdelkov iz družine Catalyst bo na voljo predvidoma do konca leta 2007. Ponudba podjetja Cisco vključuje tudi pakete stikal Catalyst 3750, 4500 in 6500 in brezžičnih krmilnikov, ki strankam omogočajo neverjetne prihranke pri uvedbi brezžičnih rešitev prihodnje generacije podjetja Cisco. Poslovni uporabniki lahko dobijo podrobne informacije pri svojih zastopnikih ali pooblaščenih prodajalcih izdelkov Cisco oziroma na spletnem mestu www.cisco.com/go/nextgen-wireless.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103