Novice

Cisco napovedal dokončen dogovor o prevzemu Cognia

SAN JOSE, Kalifornija - Dokončen dogovor o nakupu podjetja Cognio, Inc. iz Germantowna v zvezni državi Maryland, vodilnega ponudnika rešitev za analizo brezžičnega frekvenčnega spektra in upravljanje brezžičnih omrežij, bo izboljšala in dopolnila Ciscovo vizijo Unified Wireless Network

Cognieva vodilna tehnologija izboljša zmogljivost, zanesljivost in varnost brezžičnih omrežij z zaznavanjem, klasifikacijo, lociranjem in reševanjem virov interference radijskih frekvenc (RF). Prevzem bo Ciscu zagotovil komplementarno in edinstveno tehnologijo, intelektualno lastnino in ekipo, ki bo razširila Ciscov vodilni položaj na trgu poenotenih brezžičnih omrežij.

Brezžičnost in mobilnost postajata ključna sestavna dela sodobnih omrežij, saj podjetja gledajo na brezžični frekvenčni spekter kot na strateško premoženje podjetja. Podjetja sedaj zahtevajo robustna brezžična omrežja prihodnje generacije za podporo rasti števila brezžičnih naprav in vse večji navezanosti na mobilne aplikacije. Cognieva rešitev za inteligentno rabo frekvenčnega spektra omogoča upraviteljem omrežij proaktivno upravljanje brezžičnega frekvenčnega spektra in zmanjšanje interference radijskih frekvenc za optimalno uporabniško doživetje.

"Z močnim naborom izdelkov in tehnologij ter konsistentno inovativnostjo talentirane skupine inženirjev Cognio umešča med vodilna podjetja na trgu inteligentne rabe frekvenčnega spektra," je povedal Brett Galloway, podpredsednik in generalni direktor poslovne enote za brezžična omrežja pri Ciscu. "Našim strankam brezžični frekvenčni spekter predstavlja strateško premoženje in njegovo upravljanje je ključno za robustno delovanje mobilnih aplikacij. Inovacije podjetja Cognio na področju inteligentne rabe frekvenčnega spektra bodo pomagale zagotoviti, da se bo Cisco še naprej odlikoval po zmožnosti zagotavljanja bogatega in zanesljivega doživetja mobilnosti za svoje stranke."

Prevzem, ki bo pospešil dobavo zmogljivosti, ki bodo spremenile panogo, je v skladu s tem kako Cisco uporablja nove strategije za razvoj poslovanja pri vstopu na nove trge ali pridobitvi novih tehnologij.

Prevzem Cognia, ki je doslej že Ciscov 122. in prvi v fiskalnem letu 2008, mora zadostiti standardnim pogojem in bo predvidoma zaključen v prvem četrtletju Ciscovega fiskalnega leta 2008. Po zaključku prevzema namerava Cisco integrirati Cognio v svojo poslovno enoto za brezžična omrežja, ki sodi v tehnološko skupino za ethernet in brezžične rešitve.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103