Novice

Srbska podružnica Erste Bank povezuje poslovalnice

BEOGRAD - NOVI SAD, Srbija - Banka z namestitvijo Ciscove inteligentne omrežne rešitve za finančne storitve in uvedbo novega združenega omrežja za prenos zvoka, podatkov in videa, vključno z 850 IP telefoni, ki povezujejo vseh 62 poslovalnic te banke v Srbiji, spodbuja poslovno rast.

Finančne storitve so eden izmed najhitreje rastočih sektorjev v Srednji in Vzhodni Evropi. Zaradi vedno močnejše konkurence morajo finančne institucije, ki želijo povečati svoj tržni delež, razširiti mrežo poslovalnic ter izboljšati storitve za svoje stranke in storitve internetnega bančništva, hkrati pa povečati učinkovitost poslovanja.

Miroslav Nićin, vodja področja za organizacijo in IT srbske podružnice Erste Bank, pravi: "Naša vizija je razviti model, s katerim bi na podlagi standardizacije in konsolidacije IT področja prihranili stroške. Nova inteligentna omrežna rešitev nam omogoča, da v obstoječe omrežje na hiter in prilagodljiv način integriramo nove poslovalnice, ki jih nameravamo ustanoviti po vsej državi. Poleg platforme, ki s pomočjo spletnih in videokonferenc omogoča učinkovitejšo komunikacijo in sodelovanje med našimi zaposlenimi, nam nova omrežna infrastruktura omogoča tudi možnost izboljšanja storitev za stranke, predvsem klicni center in internetne bančne storitve."

Tehnologija ima pri doseganju zgoraj omenjenih ciljev odločilno vlogo. S prehodom na rešitev Cisco Unified Communications je mogoče združiti različne poti do banke, kot so krajevne podružnice, bankomati, klicni centri, telefoni in internetno bančništvo v eno samo omrežno platformo. Ta bo banki omogočila optimizacijo strategije različnih bančnih poti, saj bo zaradi enotnega spremljanja strank mogoče lažje slediti njihovim interakcijam in transakcijam ter tako ustvarjati vedenjske vzorce strank. Na podlagi teh bo pridobivanje informacij za področje prodaje in trženja preprostejše in učinkovitejše, banka pa bo lažje združevala izdelke in storitve v različne pakete in strankam nudila izdelke, prilagojene njihovim potrebam.

"Rešitev Cisco Unified Communications je Erste Bank omogočila integracijo fiksne, mobilne in video komunikacije, ki zaposlenim omogoča sodelovanje s sodelavci iz drugih poslovalnic znotraj bančne mreže. Del rešitve je tudi poenostavljeno upravljanje omrežja, ki zaradi centralizirane administracije, diagnostike in odpravljanja težav bistveno zmanjšuje potrebe po več obiskih različnih lokacij. Centralizirano merjenje podatkov o uporabi različnih orodij podjetjem pomaga ugotoviti, ali uporabljajo prave IT rešitve ob pravem času in na pravem mestu," meni Goran Obradović, direktor srbske podružnice Cisca.

Prvi korak pri projektu je bila namestitev enotne komunikacije v 62 poslovalnicah obstoječega podatkovnega omrežja banke. Omrežje je zasnovano tako, da izkorišča vse prednosti vdelanih omrežnih storitev, kot je na primer varnost, ki je ključnega pomena za podjetja s področja finančnih storitev. Omrežje vključuje virtualizirane storitve požarnega zidu, visoko raven šifriranja in zaščito pred vdori, ki podjetju omogoča zagotavljanje varnih telefonskih povezav in varovanje podatkov o strankah.

H kakovosti storitev (QoS) prispevajo usmerjevalniki Cisco Integrated Services, ki omogočajo prednost telefonskemu prometu, ne da bi pri tem ovirali druge ključne bančne aplikacije, kot so plačila znotraj države in transakcije na bankomatih. Poleg tega vdelane omrežne storitve, kot je Survivable Remote Site Telephony, ponujajo podporo za krajevno obdelavo klicev v primeru nedelovanja prostranega omrežja WAN ter tako zmanjšujejo nevarnost morebitnih prekinitev komunikacije.

Integracija rešitve Cisco Unified Communications Manager in internega imenika zaposlenim prek IP telefonov omogoča iskanje podatkov o uporabnikih in vzpostavitev stika s sodelavci. Ta enotna komunikacijska platforma omogoča tudi večjo dostopnost storitev na področju videokonferenc, saj je združljiva s številnimi videosistemi, ki se uporabljajo v delovnih prostorih in računalnikih.

Po končani namestitvi enotne omrežne infrastrukture se banka trenutno osredotoča na uvedbo dodatnih IP storitev in aplikacij. Miroslav Nićin dodaja: "Vzpostavili smo preprosto migracijsko pot do enotnega klicnega centra Cisco Unified Contact Center, prek katerega bomo v visoko virtualiziranem okolju združili delovanje naših petih klicnih centrov. Pri naslednjem koraku preobrazbe načrtujemo namestitev aplikacij, kot je interaktivni odzivnik (Interactive Voice Response - IVR) in usmerjanje klicev glede na usposobljenost operaterjev, ki bodo prispevale k večjemu zadovoljstvu strank in boljšemu delovanju klicnega centra."

O banki Erste Bank
Erste Bank je eden izmed vodilnih ponudnikov finančnih storitev na področju Srednje in Vzhodne Evrope. Več kot 50.000 zaposlenih v 2.700 poslovalnicah skrbi za skoraj 16 milijonov strank v 8 državah. Na dan 30. junija 2007 je vrednost skupnih sredstev banke Erste Bank dosegla 198 milijard evrov, neto dobiček je znašal 566 milijonov evrov, donosnost lastniškega kapitala pa 13,8 %. Podjetje je leta 2005 vstopilo na srbski trg z nakupom Novosadske Banke. Danes ima srbska podružnica Erste Bank 965 zaposlenih, 62 poslovalnic in 200.000 strank. Cilj podjetja v letu 2007 je doseči od 3 do 4-odstotni tržni delež v ključnih segmentih poslovanja ter spodbuditi organsko rast, povečati prihodke, znižati stroške in izboljšati učinkovitost.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103