Novice

Cisco sponzoriral Lokalno razpaljotko 10

V Rušah se je zaključila organizirana dvodnevna prireditev za vse ljubitelje računalniških iger Lokalna razpaljotka 10, ki je letos prvič sodelovala v okviru širšega programa Festivala Letni oder v Rušah ter ga tudi otvorila. V dvodnevnem tekmovanju se je v igranju računalniških iger letos pomerilo največje število igralcev doslej, dogodek je po mnenju organizatorjev uspel, in sicer tudi po zaslugi opreme, ki jo je kot sponzorski vložek omogočil Cisco.

prizorišče

Deseta Lokalna razpaljotka je potekala med 22. in 23. avgustom, in sicer je bila organizirana kot otvoritvena prireditev v sklopu največjega festivala v Rušah - Festivala Letni oder, ki se je odvijal od 24. avgusta do 4. septembra. Tokratno srečanje mladih zanesenjakov v igranju iger je bilo po napovedih organizatorjev 3-krat večje od doslej organiziranih posameznih razpaljotk.

prizorišče

Cisco Systems iz Ljubljane je zagotovil šest 48 portnih stikal serije 3750, ki jih je možno povezati prek stack kablov in omogočajo hitrost med stikali 32 Gbps ter delujejo kot eno samo stikalo. Za agregacijo teh stikal pa sta bili uporabljeni dve 24 portni stikali seriji 3750. Skupna vrednost Cisco opreme je znašala 112.950 ameriških dolarjev, oziroma slabih 150.000 eur. Cisco je pri projektu sodeloval z lokalnim partnerjem - Org.Tend, ki je organizatorjem dodatno posodil tudi usmerjevalnik za dodelitev IP naslovov udeležencem in pa skonfiguriral opremo.

"Vsi udeleženi so bili več kot zadovoljni z delovanjem stikal, saj so bili pingi od 0 do 5ms, kar na slovenskih LANpartyjih že dolgo nismo videli," je povedal predstavnik organizatorjev, Matic Pelcl, in dodal: "Razpaljotka bo slovensko tekmovalno sceno počasi ter vztrajno oživljala, zagotovo pa bo zarisala nove smernice na slovenski sceni, ki so v tujini že davno tega postale rutina."

"Matic Pelcl je prišel v stik z nami, ker so potrebovali zmogljivo LAN omrežje. Glede na potrebe in naravo komunikacije smo se odločili za sodelovanje s stikali, ki so sicer namenjena srednjim in velikim podjetjem, in sicer Layer 3 stikala serije 3750. Sodelovanje ocenjujemo kot uspešno, še posebej pa smo veseli zadovoljstva udeležencev 10. Razpaljotke. V skladu z našo vizijo "spreminjamo način kako delamo, živimo, se igramo in se učimo" in usmeritvijo bomo skušali sodelovati tudi pri naslednjih dogodkih, saj zagotovo pri takih dogodkih spreminjajo način, kako se igramo", je povedala Elizabeth Di Rocco, sistemska inženirka v slovenski Cisco pisarni.

Tekmovalci so se pomerili v igranju treh turnirjev, in sicer Counter Strike 1.6 (5 na 5, steam), Call of Duty (5 na 5), Call of Duty 2 (5 na 5), Quake 3 Arena, zmagovalci katerih so Digital Instinct aka DI Gaming, Conn.si (COD2) in JaKaZc (Q3A).

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103