Novice

Cisco in Trend Micro razširjata svoje sodelovanje

SAN JOSE, Kalifornija - Cisco in Trend Micro Incorporated bosta sodelovala na področju razširitve varnostnih storitev podjetja Trend Micro, ki jih Cisco vgrajuje v svoje izdelke omrežne infrastrukture.

Sodelovanje podjetij se je začelo že leta 2004, ko sta pričeli načrtovati vgradnjo vsebin Trend Microvih zaščitnih storitev v Ciscovo družino naprav Adaptive Security Appliance (ASA). Poleg sodelovanja pri Cisco ASA, je Trend Micro postal tudi prvi Ciscov partner varnostnih rešitev Network Admission Control (NAC). Odslej bosta podjetji še tesneje sodelovali, in sicer pri integraciji dodatnih storitev za zaščito vsebin v Ciscovi ponudbi usmerjevalnikov.

V sklopu obstoječega sodelovanja je Trend Micro za integracijo v Ciscov sistem Mitigation, Analysis and Response (MARS) ponudil rešitev Damage Cleanup Services, ki bi izboljšala rešitev Self-Defending Network in nadgrajujejo skupno zaščito ter odziv na vdore v poslovna omrežja.

"Sodelovanje s podjetjem Trend Micro se bo nadaljevalo pri podpori vizije za rešitev Self-Defending Netwok in nadgradilo možnost celovite varnosti, ki združuje zaščito omrežja, aplikacij in vsebin," je povedal Tom Russell, višji direktor za upravljanje z izdelki v Ciscovi skupini za varnostne tehnologije. "Veseli nas, da lahko sodelovanje s Trend Microm tudi nadaljujemo."

"Zadovoljni smo s sodelovanjem s Ciscom. S tem, ko izboljšujemo področje varnosti znotraj omrežne infrastrukture, namreč izboljšujemo tudi naše odnose s Ciscom," je povedal Punit Minocha, podpredsednik področja za poslovni razvoj pri Trend Micru, ki dodaja: "Naša skupna zavezanost k zagotavljanju najobsežnejših in najbolj fleksibilnih omrežnih varnostnih rešitev omogoča zaščititi uporabnike pred novimi vrstami groženj, ki postajajo vse bolj nepredvidljive in zapletene."

Cene in dosegljivost za CS-MARS, Damage Cleanup Services
Trend Micro Damage Cleanup Services za Cisco Security MARS je na voljo neposredno pri Trend Micru od 2.000 ameriških dolarjev letno, z letno obnovitvijo pogodbe. Cena storitev Damage Cleanup pa bo odvisna od CS-MARS naprave, ki jo stranka izbere.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103