Novice

Time Warner Cable in Cisco pripravila spletno stran "HD Clear & Simple"

NEW YORK in SAN JOSE - Spletna stran "HD Clear & Simple" (HD jasno in preprosto) potrošnikom približa lastnosti in prednosti HD televizije visoke ločljivosti ter opremo in storitve, ki so potrebne za spremljanje programov visoke ločljivosti.

"Potrošnike zanima HD televizija visoke ločljivosti, po raziskavah pa je med njimi veliko tistih, ki o tehnologiji ne vedo dovolj in zato tudi ne vedo, da za zagotovitev tovrstnih vsebin potrebujejo tako televizijo kot tudi program visoke ločljivosti ter da si ga lahko zagotovijo z digitalnim kabelskim sprejemnikom visoke ločljivosti in nastavitvijo programov visoke ločljivosti," je povedal Sam Howe, izvršni podpredsednik in direktor marketinga pri Time Warner Cable. "Spletna stran bo potrošnikom v pomoč pri razumevanju tehnologije HD televizije visoke ločljivosti, hkrati pa bo spodbudila zanimanje za storitve visoke ločljivosti in napredne digitalne storitve, ki jih omogočajo inovativne Cisco tehnologije."

"Uspeh Cisca pri projektih Povezanega doma (Connected home) in Povezanega življenja (Connected life) vpliva tudi na povpraševanje potrošnikov po naprednih video aplikacijah, ki jih omogočamo, npr. oddajanje slike na zahtevo visoke ločljivosti," je povedal Paul Bosco, podpredsednik marketinga za kabelske in video iniciative pri Ciscu. "V sodelovanju s podjetjem Time Warner Cable pri pripravi projekta "HD Clear & Simple" potrošnikom predstavljamo novosti digitalne televizije visoke ločljivosti."

Spletna stran "HD Clear & Simple" je začela delovati 20. avgusta letos, uporabniki pa se lahko na spletni strani, na naslovu www.twcinhd.com, registrirajo in pobrskajo o najnovejših informacijah iz sveta HDTV.

O Time Warner Cable
Time Warner Cable, s sedežem v New Yorku, je lastnik in upravljavec kabelskih sistemov, ki dosegajo približno 26 milijonov domov v 33 ameriških zveznih državah. Njihove izdelke, med katerimi so tudi video, hiter prenos podatkov in telefonija, uporablja 14,7 milijona uporabnikov. Med njimi je približno 13,4 milijona osnovnih televizijskih naročnikov in približno 6,7 milijona strank, ki uporabljajo več kot en izdelek. Time Warner Cable vključuje nekatere izmed tehnološko najnaprednejših in najbolje zgrajenih kabelskih sistemov v ZDA. 85 % strank Time Warner Cable izhaja iz petih geografskih regij: New York, Teksas, Ohio, Severna in Južna Karolina ter Južna Kalifornija. Podjetje je največji kabelski ponudnik v dveh največjih mestih v ZDA; Los Angeles in New York. Kot vodilni na področjih inovativnosti in kakovostne oskrbe strank, Time Warner Cable uporabnikom nudi napredne izdelke in storitve kot so video na zahtevo, televizijo visoke ločljivosti, digitalne videorekorderje, hiter prenos podatkov in digitalno telefonijo.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103