Novice

Cisco in Texas Instruments zaključila prvo testiranje združljivosti

SAN JOSE, Kalifornija - Uspešen zaključek testiranja združljivosti platforme sistema zaključevanja kabelskih modemov (CMTS) Cisco uBR10012 z razvojno platformo Puma 5 DOCSIS® 3.0 CPE podjetja Texas Instruments, bo kabelskim operaterjem omogočil hitrejše prenose v smeri od uporabnikov. Rešitev Cisco uBR10012 CMTS je uspešno izvedla združevanje kanalov v smeri od uporabnika, kar je pomembna lastnost specifikacij CableLabs® DOCSIS 3.0 in ključna prednost za kabelske operaterje.

Specifikacija DOCSIS 3.0 definira zahteve vmesnika za kabelske modeme z visoko hitrostjo prenosa prek omrežnih sistemov kabelske televizije. Združevanje kanalov - logično združevanje več kanalov radijskih frekvenc - namreč zagotavlja kabelskim operaterjem fleksibilen način povečevanja hitrosti prenosa v smeri k in od uporabnika. Hitrosti prenosa v smeri proti uporabniku znašajo stotine megabitov in jih je mogoče v teoriji povečati na več gigabitov na sekundo.

Preizkušanje združljivosti pri CableLabs pomaga zagotoviti, da bo mogoče skupaj uporabljati vodilno CMTS platformo Cisco uBR10012 z razvojno CPE platformo Puma 5 DOCSIS 3.0 podjetja Texas Instruments kot del omrežja po standardu DOCSIS 3.0. Rešitev Cisco uBR10012 CMTS je že sedaj vodilna na področju gostote, zmogljivosti in funkcionalnosti, dodatek združevanja kanalov v smeri od uporabnika pa še povečuje njene prednosti.

Preizkus združljivosti združevanja kanalov v smeri od uporabnika pri platformah iz podjetij Cisco in Texas Instruments kaže, da CMTS platforma Cisco uBR10012 lahko podpira širokopasovne kabelske storitve z veliko večjimi hitrostmi prenosa od uporabnika kot so na voljo danes.

"Uspešen prikaz združevanja kanalov v smeri od uporabnika jasno kaže, da obstaja znaten zagon standarda DOCSIS 3.0," je povedal Tony Werner, direktor tehnološkega razvoja pri podjetju Comcast Cable. "Verjamemo, da je to pomemben mejnik, saj DOCSIS 3.0 omogoča novo generacijo storitev z visokimi hitrostmi, ki bodo prinesle prednosti podjetjem in domačim uporabnikom po vsem svetu."

"Ko kabelski operaterji prehajajo na DOCSIS 3.0, potrebujejo samodejno delujoče fleksibilne rešitve, ki lahko prinesejo moč in zanesljivost, potrebno za združevanje več kanalov, ki delujejo kot en sam virtualen tok v smeri k in od uporabnika," je povedal John Mattson, direktor marketinga za izdelke CMTS pri podjetju Cisco, ter dodal: "Uspešen prikaz združevanja kanalov v smeri od uporabnika prikazuje vsestranskost CMTS platforme Cisco uBR10012 in njen vodilni položaj na trgu DOCSIS 3.0, saj zagotavlja samodejno pot nadgradnje iz današnjih storitev DOCSIS na storitve DOCSIS 3.0."

Prikaz združevanja kanalov v smeri od uporabnika je eden izmed mnogih mejnikov, ki jih je prvi prikazal Cisco. Cisco je tudi prvi prikazal združevanje kanalov v smeri od uporabnika, oddajanje več prejemnikom in uporabo Internetnega protokola različica 6 (IPv6) - kar so vse ključne komponente standarda DOCSIS 3.0 - in dodatno poudaril svoj vodilni položaj na tem področju. Več informacij o CMTS platformi Cisco uBR10012 in drugih kabelskih rešitvah je na voljo na spletni strani www.cisco.com/go/serviceprovider.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103