Novice

AT&T z novo ponudbo storitev upravljanega požarnega zidu

SAN ANTONIO - Podjetje AT&T Inc. je napovedalo nadgradnjo svoje ponudbe Managed Firewall s predstavitvijo Premises Based Cisco ASA® Option. Najnovejši del ponudbe je bil razvit za podjetja vseh velikosti, idealen pa je za majhna in srednje velika podjetja.

AT&T Premises Based Cisco ASA® Firewall združuje programske rešitve požarnega zidu z razširljivim, celovitim upravljanjem, nadziranjem in vzdrževanjem, kar strankam omogoča boljšo zaščito internetne infrastrukture, hkrati pa lahko omogoča storitve kot sta spletni dostop in elektronska pošta v zaščitenem omrežju, ter nadzirajo dostop do teh strežnikov.

Storitev je na voljo prek spletnega portala AT&T BusinessDirect®, ki strankam ponuja enotno točko za upravljanje celotne varnosti. Celovito upravljana storitev požarnega zidu prenaša uveljavljanje varnostne politike stranke v osnovni sestavni del omrežja prek vseh komunikacij, ki temeljijo na intranetu, ekstranetu in internetu. Možnost na lokaciji nameščenega požarnega zidu Cisco ASA je na voljo v paketu upravljanih internetnih storitev iz AT&T, ali pa kot ločena storitev za uporabo z internetno povezavo kateregakoli ponudnika dostopa do interneta.

"Storitev upravljanja požarnega zidu iz AT&T z možnostjo Cisco ASA je bila razvita za majhna in srednje velika podjetja, ki potrebujejo ločene požarne zidove za zaščito svojega omrežja, ob tem pa zagotavlja tudi zunanje povezave in zanesljiv dostop do interneta," je povedal John Regan, podpredsednik področja trženja za trg majhnih podjetij pri AT&T. "Ta najnovejša ponudba je zadnji primer varnostnih možnosti in izkušenj, ki so načeloma namenjene velikim podjetjem, na podlagi česar smo nato razvili preprosto, cenovno ugodno rešitev, prilagojeno posebej za potrebe tega tržnega segmenta."

Kot kaže raziskava podjetja Forrester Research, v kateri je sodelovalo 834 podjetij in je analizirala IT porabo majhnih in srednje velikih podjetij (2007 SMB IT Budget Outlook: North America, February 7, 2007), se je 36 odstotkov anketiranih opredelilo, da v letu 2007 nameravajo za varnostno programsko opremo porabiti več sredstev kot so jih leta 2006.

"Zelo smo zadovoljni, da lahko nadgrajujemo naše dolgoletno sodelovanje z AT&T in jim pomagamo povečati zmogljivosti upravljanih varnostnih storitev," je povedal Al Safarikas, višji direktor marketinga pri Ciscu. "Tako povpraševanje po upravljanih poslovnih storitvah, kakor tudi prepoznavnost potrebe po zaščitenih sistemih, rasteta. Ponudniki kot je AT&T se osredotočajo na stranke in si prizadevajo, da omrežje zares postane platforma za način dela ter omogočajo podjetjem, da se osredotočijo na svoje poslovanje in tako pomembne, a zapletene omrežne naloge zaupajo zunanjim izvajalcem."

Ponudba poslovnih varnostnih rešitev podjetja AT&T se osredotoča na upravljanje varnostnih rešitev, ki pomagajo pri odpravi odvisnosti od strojne in programske opreme, ob tem pa podpirajo globoko zaščito v arhitekturi z varnostnimi lastnostmi, ki so vgrajene v različne nivoje omrežja in podporne procese.

AT&T združuje izkušnje svojih strokovnjakov za varnost in uporablja možnost širitve ter zanesljivosti svojih globalnih IP omrežij za tehnologije in rešitve, ki so prirejene potrebam majhnih in srednje velikih podjetij. V zadnjih nekaj mesecih je AT&T predstavil večje število upravljanih varnostnih rešitev na trgu majhnih in srednje velikih podjetij, ki so bila doslej na voljo zgolj velikim podjetjem. Nekatere izmed teh storitev vključujejo:

  • Internetno zaščito; storitev je zasnovana za pomoč pri napovedovanju in izdelavi profilov prepoznanih škodljivih aktivnosti preden se zgodijo, vključno z informacijami kot so 10 največjih ranljivosti, nedavne izdaje popravkov in druga dejstva, ki jih je potrebno vedeti.
  • Zaščita pred vdorom; storitev, ki pomaga zaznati, zadrževati in nevtralizirati znane grožnje s strani hekerjev, virusov in črvov, ki bi lahko napadli vse od strežnikov do dlančnikov in zmanjšali delovanje sistema ter poškodovali podatke.
  • Distribuirana zavrnitev storitve; storitev strankam pomaga z nujno zaščito pri pomoči zaznavanja napadov internetnega prometa prek njihovih rešitev za odkrivanje robnih delov omrežja.

AT&T ponuja nabor storitev za varnost in nemoteno poslovanje pri odkrivanju ranljivosti, zaščito infrastrukture, pomoč pri zaznavanju napadov, odzivih na sumljive dejavnosti in dogodke ter razvija poslovna omrežna okolja nepretrganega delovanja. Več informacij o ponudbi rešitev za varnost na www.business.att.com/security.

O AT&T
AT&T Inc. je vodilno holdinško podjetje za komunikacije. Ponudniki storitev AT&T v ZDA in drugod po svetu so podružnice in povezana podjetja ter operativna podjetja AT&T. Med njihovimi ponudbami so najbolj napredne poslovne komunikacijske storitve, ki temeljijo na IP in ameriških vodilnih brezžičnih internetnih storitvah. Na domačih trgih je AT&T znan po vodilnem mestu v objavi direktorijev in prodaji oglaševanja na svojih rumenih straneh in YELLOWPAGES.COM, blagovno znamko AT&T pa licencirajo inovatorji na področjih kot je komunikacijska oprema. Kot del svoje tridelne integracijske strategije AT&T širi svojo ponudbo TV zabave. Dodatne informacije o AT&T Inc. in izdelkih ter storitvah, ki jih ponujajo podružnice in povezana podjetja AT&T je na voljo na www.att.com.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103