Novice

Cisco in VMware najavila odkup deleža

PALO ALTO in SAN JOSE, Kalifornija - Cisco se je odločil za nakup deleža podjetja VMware, Inc.; odkupil bo navadne delnice v vrednosti 150 milijonov ameriških dolarjev.

Cisco bo od matične družbe EMC Corporation, trenutnega lastnika podjetja VMware, odkupil navadne delnice razreda A v vrednosti 150 milijonov ameriških dolarjev, in sicer v skladu z veljavno zakonodajo in drugimi predpisi, vključno z določili zakona Hart-Scott-Rodino (HSR). Po zaključenem poslu bo imel Cisco v lasti približno 1,6 % vseh izdanih navadnih delnic tega podjetja, kar je malo manj kot en odstotek zbirne glasovalne pravice. Ob prodaji je podjetje VMware privolilo tudi v morebitno poznejše imenovanje Ciscovega predstavnika v svoj upravni odbor.

Cilj odkupa je okrepiti sodelovanje med podjetji, ki naj bi omogočilo hitrejše uvajanje virtualizacijskih izdelkov podjetja VMware na podlagi Ciscove omrežne infrastrukture, hkrati pa spodbudilo razvoj rešitev, ki združujejo virtualizacijo in omrežne tehnologije.

Podjetji sta sklenili tudi splošno pogodbo o sodelovanju, kjer sta izrazili namero o razširitvi skupnih dejavnosti na področju razvoja, oglaševanja, odnosa s kupci in drugih poslovnih pobud. Z izboljšano koordinacijo in integracijo omrežne in virtualizirane infrastrukture nameravata podjetji razviti rešitve za optimizacijo podatkovnih centrov ter predstaviti prednosti virtualizacije tudi končnim uporabnikom in uporabnikom v oddaljenih pisarnah.

O podjetju VMware, Inc.
Podjetje VMware, večinski lastnik je EMC (NYSE: EMC), je vodilno podjetje na področju virtualne infrastrukturne programske opreme za sisteme, ki ustrezajo industrijskim standardom. Z rešitvami podjetja VMware lahko organizacije vseh velikosti poenostavijo uporabo informacijske tehnologije, lažje nadzorujejo naložbe v računalniško opremo in se hitreje odzovejo na spremembe v poslovnem okolju. Sedež podjetja VMware je v mestu Palo Alto v Kaliforniji (ZDA). Več informacij je na voljo na www.VMware.com.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103