Novice

Cisco predstavil načrte preoblikovanja podatkovnih središč

NETWORKERS 2007, Kalifornija - Z vrsto inovativnih izdelkov in rešitev za podatkovne centre bodo stranke lahko bolje izkoristile svoja sredstva, zagotovile uspešnejše ohranjanje poslovanja, zgradile finančno ugodnejša omrežja in izboljšale varnost podatkov. Na konferenci je Cisco predstavil tudi vizijo podatkovnih centrov prihodnje generacije - Data Center 3.0., ki zajema dinamično upravljanje infrastrukturnih storitev v realnem času na podlagi deljenih virtualiziranih strežnikov ter shranjevalnih in omrežnih sredstev, pa tudi optimizacijo aplikacij, storitev, učinkovitosti in sodelovanja.

"Ciscov uspeh temelji na upoštevanju mnenja strank in poslovnih partnerjev ter razumevanju tržnih sprememb," meni John Chambers, predsednik in generalni direktor Cisca. "Omrežje ima izredno pomembno vlogo v podatkovnem centru, zato vlagamo v inovacije, za katere smo prepričani, da bodo našim strankam pomagale pri preoblikovanju podatkovnih centrov ter doseganju večje storilnosti in učinkovitosti pri poslovanju."

V naslednjih dveh letih bo Cisco predstavil nove inovativne izdelke, programe in orodja, s katerimi bodo stranke lahko uresničile svojo vizijo Data Center 3.0. Predstavljeni izdelki in programi podpirajo to vizijo in predstavljajo prve korake na poti do podatkovnih centrov prihodnje generacije.

Cisco Data Center Assurance Program (DCAP)
je prvi program za preizkušanje sistemov in rešitev, ki obsega vsa orodja, potrebna za namestitev in upravljanje infrastrukture podatkovnih centrov. Program omogoča hitrejšo namestitev, zmanjšanje tveganj, izboljšanje splošne stabilnosti in nadgradljivosti, skrajšanje obdobij nedelovanja, hitrejše obnovitve ter hitrejše in zanesljivejše tehnološke nadgradnje. Cisco je ustvaril program DCAP in preizkusil omrežne in sistemske arhitekture za LAN, SAN, ohranjanje poslovanja, povezovanje optičnih omrežij, storitve za omrežne aplikacije, uravnavanje obremenitev in storitev WAAS.

Specializirane rešitve za prodajne partnerje
V okviru kampanje Data Center 3.0 je napovedan razvoj strategije za specializacijo prodajnih partnerjev na področju podatkovnih centrov v treh ključnih tehnoloških skupinah:

- skupina omrežne infrastrukture,
- skupina omrežnega povezovanja diskovnih sistemov
- in skupina omrežnega povezovanja aplikacij.

  • Rešitev Advanced Data Center Networking Infrastructure prodajnim partnerjem omogoča, da na podlagi platform Cisco Catalyst Ethernet in rešitve Cisco Security razvijajo, prodajajo, nameščajo in vzdržujejo celostne rešitve na področju podatkovnih centrov.
  • Nadgradnja rešitve Storage Networking Specialization v rešitev Advanced Data Center Storage Networking Specialization vključuje najnovejše Cisco omrežne izdelke, ki temeljijo na vodilu Fibre Channel in izobraževanja, ki so namenjena usposabljanju prodajnih partnerjev za podporo in uporabo inteligentnih rešitev SAN.
  • Podjetje Cisco je začelo razvijati tudi rešitev Data Center Application Networking Specialization, ki naj bi partnerjem omogočila uporabo naprednih omrežnih tehnologij, kot je Cisco Application Content Engine (ACE).

Združene specializirane rešitve za podatkovne centre bodo prodajnim partnerjem ponudile ključne usmeritve in tehnične zmogljivosti za razvoj zanesljivih podatkovnih centrov. Več informacij o viziji Cisca na področju podatkovnih centrov in izdelkov, ki so bili predstavljeni najdete na http://newsroom.cisco.com/networkersUS/2007.

Celotno sporočilo si lahko ogledate na http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/prod_072407b.html.

O konferenci Networkers at Cisco Live
Letošnja, že 18. konferenca Networkers at Cisco Live, postaja eden izmed vodilnih dogodkov na področju informacijske tehnologije in komunikacij. Na konferenci Networkers, ki združuje stranke z vseh poslovnih področij in iz vseh panog, je Cisco predstavil nove izdelke, primere najboljše prakse in druge vsebine, ki nakazujejo smer njegovega tehnološkega razvoja. V okviru konference so obiskovalci lahko spoznali tudi t. i. "Svet rešitev", kjer so bile predstavljene tehnološke rešitve in rešitve partnerjev. Obiskovalci so si lahko v živo ogledali prikaze delovanja različnih rešitev in jih tudi sami preizkusili. Več informacij o konferenci si lahko ogledate na www.cisco-live.com.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103