Novice

Cisco bo dirkališče v Misanu spremenil v motociklistično

MISANO, Italija - Cisco je objavil, da bodo lastniki dirkališča Misano World Circuit uporabili omrežne, brezžične, varnostne in združene komunikacijske tehnologije podjetja Cisco na celotnem območju tega štiri kvadratne kilometre velikega dirkališča. Cilj naložbe v vrednosti enega milijona evrov je pripeljati svetovno motociklistično prvenstvo nazaj v Misano. To je eno izmed prvih evropskih dirkališč, ki omogoča brezžični dostop do omrežja na celotnem območju dirkališča ter tako odpira nove možnosti za doživetje navijaške izkušnje, hkrati pa z novimi večpredstavnostnimi storitvami prispeva k rasti prihodkov.

Cisco je v sodelovanju z ekipo dirkališča Misano World Circuit in sistemskim integratorjem IBM zasnoval omrežje, ki omogoča napredne in inovativne komunikacijske storitve. Omrežje združuje prenos videa, zvoka in podatkov na območju, ki zajema tribune za 70.000 navijačev, medijsko središče za 320 novinarjev, pomožne prostore, VIP območja ter prostore za reševalno, medicinsko in drugo pomožno osebje.

"Dirkališče v Misanu vsako leto obišče več kot 600.000 ljudi, kar predstavlja veliko obremenitev za infrastrukturo," pojasnjuje Renzo Rossi, vodja IKT infrastrukture pri podjetju Colacem S.p.A., ki je tudi lastnik dirkališča. "Preoblikovanje Misana v visokotehnološko dirkališče je ključnega pomena za naše poslovanje, naš najpomembnejši cilj pa je bil kljub vsemu ostati znotraj omejenega proračuna. Odločili smo se za izgradnjo enotne infrastrukture s skupno rabo vseh storitev, hkrati pa smo želeli obdržati vodenje in nadzor nad infrastrukturo. Vedeli smo, da je Cisco zanesljiv partner, saj smo prvi usmerjevalnik tega podjetja namestili že leta 1989. Cisco smo izbrali zato, ker je bilo edino podjetje, ki je zadostilo vsem našim potrebam in ponudilo eno samo zmogljivo rešitev na področju prenosa podatkov, zvoka in videa ter varnosti in mobilnosti."

Napredno varno omrežje v Misanu deluje na podlagi rešitve Cisco Unified Communications in razpredenih brezžičnih rešitvah, ki zagotavljajo izpolnjevanje vseh komunikacijskih potreb vrhunskih mednarodnih dirk. Vsi obiskovalci lahko prek ožičenega omrežja dostopajo do pretočnih vsebin z videoposnetki visoke kakovosti, brezžična infrastruktura pa podpira sistem preverjanja vstopnic Ticket One v realnem času. Z istim omrežjem so povezani tudi telefoni IP Cisco Unified, ki omogočajo zvočno in video komunikacijo med novinarji in osebjem. Z videotelefonijo in brezžičnimi IP telefoni vodilni uslužbenci lažje skrbijo za varnost in ohranjajo stike z osebjem nujnih služb na območju dirkališča. Novinarjem, dirkalnim ekipam in udeležencem poslovnih srečanj je na celotnem območju dirkališča na voljo ožičeni in brezžični dostop do interneta.

Stefano Venturi, generalni direktor podjetja Cisco Italy, meni: "Vodstvo dirkališča Misano sprejema Ciscovo vizijo omrežja kot platforme, ki bo spremenila naš način dela, pa tudi način življenja, zabave in učenja. Omrežje bo Misanu omogočilo ponudbo novih storitev za občinstvo in zaposlene. Pretočne video-vsebine bo na primer mogoče razširiti tako, da bodo navijači prek ročnih naprav ali pametnih telefonov v realnem času prejemali informacije o dirki, kot so čas krogov in različni statistični podatki. Pokrovitelji bodo lahko ciljno oglaševali in neposredno nagovorili gledalce, VIP obiskovalcem in poslovnim gostom pa bo mogoče ponuditi vrsto interaktivnih storitev. S pomočjo brezžičnih lokacijskih storitev bodo imeli direktorji dirk pregled nad položajem vozil nujnih služb in pomožnega osebja. Prav tako bo mogoče namestiti elektronske plačilne sisteme, ki zagotavljajo večje udobje in varnost obiskovalcev."

Na dirkališču Misano World Circuit so uporabljene naslednje tehnologije podjetja Cisco: sistemi Cisco Unified Communications Manager, Unified IP telefoni in kamere Unified Video Telephony Advantage, razpredene brezžične dostopne točke Cisco Aironet serije 1500 in brezžični krmilniki, usmerjevalniki Cisco 3845 ter stikala Catalyst® serij 6500 in 3750.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103