Novice

Cisco izobražuje diplomante inženirstva iz Srednje in Vzhodne Evrope

AMSTERDAM, Nizozemska - 21 mladim inženirjem iz Srednje in Vzhodne Evrope, ki bodo 30. julija začeli enoletno izobraževanje, se bosta letos pridružila tudi dva kandidata iz Slovenije - Bojan Radulović in Matevž Mesojednik.

V Ciscovem Sales Associate programu sodelujejo diplomanti inženirstva iz 144 držav Evrope, Rusije in Skupnosti neodvisnih držav, Bližnjega Vzhoda, Afrike in Latinske Amerike. V naslednjih 12 mesecih bodo spoznavali najnovejše omrežne tehnologije in komunikacijske rešitve ter načine medsebojnega komuniciranja in sodelovanja na delovnem mestu.

"Za Srednjo in Vzhodno Evropo je značilna dolgoletna tradicija na področju tehničnega izobraževanja, odlikuje pa ju tudi veliko število mladih nadarjenih posameznikov. Veseli nas, da lahko poglobimo sodelovanje z vodilnimi tehničnimi univerzami na tem območju, med katerimi je veliko takih, ki sodelujejo tudi pri programu Omrežne akademije podjetja Cisco. Gradimo partnerstva, ki združujejo področja izobraževanja, seminarjev, namenjenih razvoju poklicne poti in sodelujemo pri raziskovalnih projektih", pravi Kaan Terzioglu, podpredsednik za Srednjo in Vzhodno Evropo pri podjetju Cisco. "Še posebej sem ponosen na veliko zanimanje diplomantov za naš Sales Associate program, ki smo ga v Srednji in Vzhodni Evropi začeli izvajati pred tremi leti, pa tudi vesel, da lahko posameznikom ponudimo možnost zaposlitve v naših podružnicah na tem področju".

Letos je bilo izmed 1.400 prijavljenih kandidatov izbranih 23 posameznikov, ki bodo zaposleni kot sistemski inženirji. Gre za diplomante vodilnih tehničnih univerz iz 11 držav Srednje in Vzhodne Evrope: Bolgarije, Hrvaške, Češke republike, Madžarske, Litve, Poljske, Romunije, Srbije, Slovaške, Slovenije in Turčije. Program usposabljanja s sedežem v Amsterdamu je sestavljen iz tečajev za pridobitev certifikatov podjetja Cisco, tečajev tehničnih in prodajnih veščin ter splošnega uvajanja v kulturo podjetja Cisco. Poleg predavanj in vaj igranja vlog, udeleženci sodelujejo tudi pri praktičnih nalogah v laboratorijih ter na terenu v svoji domovini.

Letošnji, kar dve nominaciji za slovenske kandidate sta zagotovo posledica dobrega vtisa, ki ga je v Amsterdamu pustil Dejan Miletič, predstavnik Cisco generacije 2006/2007. Kot drugi najboljši v generaciji 86 sistemskih inženirjev Cisco Sales Associate programa, je letos zaključil šolanje, in o prvih vtisih povedal: "Področje omrežij me zanima že vse od dodiplomskega študija. Inštruktor CCNA tečajev sem postal ob podiplomskem študiju in asistentskem delu na FERI v Mariboru, vključitev v Sales Associate program pa mi je omogočila nadaljnjo nadgradnjo znanja, tudi s praktičnimi izkušnjami in znanji s področja prodajnih veščin. V enem letu smo se naučili toliko kot bi se drugje v približno petih letih".

Več o Sales Associate programu podjetja Cisco najdete na spletnem mestu: www.cisco.com/go/ciscograds

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103