Novice

Cisco optimiziral več kot 1000 lokacij z omrežjem

SAN JOSE - Cisco je objavil presežek še enega mejnika na področju hitro razvijajočega se trga optimizacije prostranih omrežij WAN z optimizacijo že tisoče lokacije. Od predstavitve rešitve Wide Area Applications Services (WAAS) septembra lani so pri Ciscu v različnih industrijah zabeležili dober sprejem izdelka, kar je strankam IT področja pomagalo pri reševanju izzivov, kot so zmogljivost delovanja aplikacij v podružnicah, oddaljena izdelava varnostnih kopij in konsolidacija strežnikov.

Cisco WAAS je zmogljiva rešitev pospešitve delovanja aplikacij v podružnicah, ki pomaga pri optimizaciji zmogljivosti katerekoli aplikacije, ki temelji na protokolu TCP in deluje v okolju prostranega omrežja WAN. To omogoča IT organizacijam konsolidacijo dragih razpršenih strežnikov in pomnilniških sistemov v centralno voden podatkovni center in centralno vpeljavo novih aplikacij, ob tem pa uporabnikom na oddaljenih lokacijah še vedno ponujajo zmogljivost, ki je podobna lokalnim omrežjem LAN.

"Optimizacija omrežij WAN ni več prestiž temveč potreba. Nosilci odločitev na IT področju si vse bolj želijo možnosti integracije WAN optimizacije in pospešitve aplikacij v eni napravi, ki jo lahko namestijo tudi v podružnicah," je povedal Robin Gareiss, izvršni podpredsednik in soustanovitelj podjetja Nemertes Research. "17 % organizacij že uporablja napravo, ki nudi vse v enem in 55 % jih uporablja WAN optimizacijo omrežij. Podjetja si želijo naprav, ki hkrati zagotavljajo preklapljanje/usmerjanje, varnost, internetno telefonijo, optimizacijo in WAFS. Dobavitelji, ki lahko te zmogljivosti ponudijo neodvisno (in kot del integrirane rešitve) bodo zato pristali na vrhu seznama pri podjetjih, ki ta trg preučujejo."

Rešitev Cisco WAAS so na trgu hitro privzeli - v različnih industrijskih sektorjih, vključno s finančnim, zdravstvenim in proizvodnim, saj odgovarja različnim IT iniciativam. Tehnologija se je dokazala v večjih podjetjih, saj so ključne stranke namestile Cisco WAAS na več kot sto lokacijah. Cisco je edini dobavitelj, ki ponuja različne velikosti strojne opreme za svojo rešitev, vključno s samostojnimi napravami in tudi moduli, ki jih je mogoče preprosto integrirati v Cisco usmerjevalnik serije ISR.

Hitrejše zdravstvene storitve
Rešitev Cisco WAAS je podjetju Banner Health s sedežem v Phoenixu (Arizona), pomagala pospešiti delovanje programov v 20 bolnišnicah in drugih zdravstvenih ustanovah, ki izvajajo različne zdravstvene storitve, vključno s hospitalizacijo in ambulantno oskrbo bolnikov, obiski na domu in skrbjo za umirajoče, vodenjem registrov bolniške nege ter kirurškimi, laboratorijskimi in rehabilitacijskimi središči. Aplikacije, ki bodo uporabljale rešitev Cisco WAAS so: zbirka aplikacij za bolniško nego McKesson, MTS DELFT za PACS, zbirka aplikacij za klinično rabo Cerner, Misis Laboratory Information System, farmacevtska aplikacija MEDICS in program Siemens MED Series za zajem slik, aplikacija Lawson za upravljanje materialov in kadrov ter aplikacija Kronos za upravljanje človeških virov.

Podjetje Banner Health je izbralo rešitev Cisco WAAS, ker želi pospešiti učinkovitost delovanja aplikacij PACS in zmanjšati rabo pasovne širine WAN. Po besedah Stevea Rainsa, sistemskega direktorja za področje informacijske tehnologije pri podjetju Banner Health Western Region, je rešitev Cisco WAAS v primerjavi z drugimi ponudniki dosegala boljše rezultate pri učinkovitosti delovanja, saj je zmanjšala zamude in rabo pasovne širine ter izboljšala prenos podatkov, pri tem pa zagotovila centralizirano vodenje in pregledno integracijo prostranega omrežja.

"Preden smo začeli uporabljati rešitev Cisco WAAS, je raba pasovne širine tekom dneva dosegala tudi 100 %, zdaj pa nam jo je uspelo znižati na 40 %," pravi Rains. "Preglednost tega izdelka, ki ohranja našo obstoječo infrastrukturo za varnost in nadzor, centralizirano vodenje z možnostjo označevanja prenosa glede na dan, mesec in vrsto prenosa, ter učinkovito delovanje aplikacij predstavljajo za naše podjetje bistvene prednosti."

Večja učinkovitost in konsolidacija informacijske tehnologije na področju finančnih storitev
V podružnicah korporacije Fulton Financial Corporation, regionalne finančne holdinške družbe s tržno vrednostjo 14,7 milijarde USD, ki ima sedež v mestu Lancaster (Pennsylvania), rešitev Cisco WAAS omogoča konsolidacijo podatkovnih središč in aplikacij ter učinkovitejše storitve tiskanja. Družba Fulton ponuja vrsto finančnih storitev v 12 podružnicah, ki delujejo v ameriških zveznih državah Pennsylvania, Maryland, Delaware, New Jersey in Virginia.

Zaradi lažjega upravljanja si zaposleni na IT področju prizadevajo ohraniti centralizirano in dosledno infrastrukturo tako na sedežu družbe kot v podružnicah. Najbolj pereča težava, s katero so se soočali v družbi Fulton, je bil čas, potreben za tiskanje dokumentov prek strežnika Citrix Presentation. Kljub omrežni povezavi MPLS s hitrostjo prenosa 6 Mb/s, ki je vzpostavljena med družbo in podružnico v mestu Virginia Beach, je bila zasičenost pasovne širine povezave WAN vedno med 80 in 100 %, zato je lahko tiskanje daljših dokumentov za pridobivanje posojil v podružnici trajalo tudi do ene ure.

"Nadgrajevanje pasovne širine bi bilo nesprejemljivo z vidika stroškov, bilo pa bi tudi neučinkovito in neprilagodljivo; namestitev in upravljanje krajevnih strežnikov samo za namene tiskanja pa bi pomenila tudi kršitev naše strategije centralizacije strežnikov in aplikacij," je obrazložil Barth Bailey, namestnik predsednika omrežne infrastrukture in varnosti pri družbi Fulton Financial. "Z rešitvijo Cisco WAAS nam je uspelo ohraniti centralizirano in standardizirano IT infrastrukturo, hkrati pa v podružnicah zagotoviti učinkovitost delovanja aplikacij, ki se lahko primerja s povezavo LAN. Odzivni čas pri tiskanju se je zmanjšal za 75 do 80 %, poraba pasovne širine pa zdaj znaša 30 % 6-Mb/s povezave, kar nam omogoča, da se v celoti izognemo nadgradnji pasovne širine."

Večja delovna učinkovitost za svetovno proizvodnjo
Nanometrics Inc., vodilno podjetje za zasnovo, izdelavo in trženje visokozmogljivostnih nadzornih metroloških sistemov, ki se uporabljajo pri izdelavi polprevodnikov, v svojih podružnicah po vsem svetu uporablja rešitev Cisco WAAS. Ta je omogočila zmanjšanje skupnih stroškov poslovanja, povezanih s spoštovanjem določil akta Sarbanes-Oxley in manjše izdatke na področju IT zaradi centralizacije tega področja v podatkovnem središču, vključno s centralizacijo aplikacij, enotno shrambo vseh podatkov in nadzorom uporabe enotnih različic.

"Uporaba rešitve Cisco WAAS je podjetju Nanometrics prinesla bistvene prihranke pri stroških poslovanja po vsem svetu in bo zagotovila donosnost naložb tudi v prihodnje," meni Dave Kizer, direktor področja informacijske tehnologije pri podjetju Nanometrics. "Podjetje je izbralo naprave Cisco WAAS in usmerjevalne module za usmerjevalnike z integriranimi storitvami Cisco ISR, ki zagotavljajo zanesljivo integracijo v podružnicah tega podjetja v različnih državah, vključno z Južno Korejo, Kitajsko, Japonsko, Tajvanom, Singapurjem in Veliko Britanijo. Rešitev WAAS je omogočila zelo opazno izboljšavo pri uporabi aplikacije Microsoft Dynamics CRM ter zagotovila krajši odzivni čas pri dostopu do datotek z orodji Microsoft Exchange in Solidworks CAD, ki se lahko primerja s povezavo LAN."

"Obstoječo rešitev za optimizacijo omrežja WAN smo zamenjali z rešitvijo Cisco WAAS, saj nam ta omogoča večjo učinkovitost delovanja ob veliko nižjih skupnih stroških lastništva," dodaja Kizer. "Pregledna in zanesljiva združitev Cisco rešitve z usmerjevalniki v podružnicah nam je omogočila minimalizacijo stroškov namestitve in upravljanja, medtem ko je preprosta združitev z našim omrežjem za prenos zvoka dodatno zmanjšala potrebo po nadzoru kakovosti storitev in učinkovitosti delovanja aplikacij. Cisco rešitev uporablja enoten nabor pravil za kakovost storitev v usmerjevalniku, ki jih ni mogoče prepisati z rešitvijo za optimizacijo omrežja WAN, kar preprečuje morebitno slabšo kakovost VoIP storitev in zagotavlja neokrnjenost zvoka. Poleg tega nam omrežna preglednost rešitve WAAS omogoča, da ohranimo nadzor nad vsako posamezno aplikacijo, namesto da bi se srečevali z enim samim nepreglednim tokom podatkov in pri tem izgubljali nadzor nad aplikacijami."

Bissell Homecare, Inc., mednarodni proizvajalec čistil za dom in inovator na področju nege tal, uporablja rešitev Cisco WAAS za hitrejše kopiranje podatkov iz svoje spletne aplikacije za upravljanje življenjskega cikla izdelkov. Podjetje uporablja aplikacijo pri vseh postopkih na področju raziskav in razvoja ter proizvodnje izdelkov, pri katerih je potrebno sodelovanje med sedežem podjetja, ki je v mestu Grand Rapids v zvezni državi Michigan, in proizvodnimi obrati na Kitajskem.

Po besedah Paula Babcocka, vodje področja omrežij in računalniške opreme v podjetju Bissell, je kopiranje podatkov iz osrednje zbirke v ZDA v krajevno zbirko na Kitajskem trajalo od 16 do 24 ur. "Med prehodom na izdelek za upravljanje življenjskega cikla smo morali čez ocean prenesti 50 GB podatkov," pravi Babcock. "Ker je šlo za eno samo povezavo TCP, nismo mogli zapolniti niti prenosa 5 Mb/s, ki smo ga plačevali. Očitno je bilo, da težave z zamudami v omrežju WAN povzročajo nizko izrabo IT sredstev."

Zaposleni na področju IT v podjetju Bissell so izbrali rešitev Cisco WAAS z vgrajenimi moduli, ki jih v samo 15 minutah lahko preprosto namestijo tehniki na daljavo, ne da bi pri tem zmotili delovanja usmerjevalnikov in stikal. "Zdaj traja kopiranje spremenjenih podatkov po omrežju WAN od 20 do 30 minut, prej pa smo za isto opravilo potrebovali 5 do 6 ur. Z rezultati smo izredno zadovoljni, boljša učinkovitost pa bo pri večjih spremembah podatkov še bolj izrazita," dodaja Babcock.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103