Novice

S Ciscom nogometni klub Watford na Vicarage Road

LONDON - Nogometni klub Watford gradi enega najbolj naprednih komunikacijskih sistemov za prenos zvoka, videa in podatkov, ki so bili kdaj uporabljeni na evropskih športnih objektih. Omrežje bo s pomočjo Ciscovih tehnologij obiskovalcem stadiona Vicarage Road omogočilo prenos podatkov s hitrostjo 10 Gb/s. Fiksno in brezžično omrežje podpira sistem Cisco Unified Communications, pretočni video in rešitev Cisco Connected Real Estate. Omrežje naj bi korenito spremenilo športno doživetje navijačev in poslovnih obiskovalcev stadiona Vicarage Road ter bistveno pripomoglo k zmanjšanju stroškov in izboljšanju učinkovitosti upravljanja objekta.

Cisco omrežna infrastruktura je na stadionu že nameščena in trenutno podpira sistem pametnih kartic, s katerimi navijači lahko veliko hitreje vstopijo skozi vrtljive zapore na vhodu in opravljajo različne nakupe v bližini stadiona. Kmalu bo prek omrežne infrastrukture mogoče ponuditi tudi številne druge storitve, kot je video na zahtevo v ložah za poslovne obiskovalce ter dostop do informacij o klubu in tekmah. Ciscovo omrežje bo omogočilo povezavo sistema pametnih kartic s službo za odnose s strankami nogometnega kluba, ki bo tako pridobila dragocene informacije o navijačih, potrebne za lažje prilagajanje storitev stadiona željam obiskovalcev in izdelavo dovršenega sistema za nagrajevanje zvestobe. Med tekmo bodo nadzorniki prek mobilnih naprav, ki uporabljajo Ciscovo brezžično omrežje, lahko gledali videoposnetke v realnem času in tako lažje nadzirali množice gledalcev, hkrati pa obiskovalcem ponujali informacije na samem kraju dogajanja.

Ciscovo omrežje bo klubu pomagalo pri ustvarjanju prihodkov tudi izven nogometne sezone, saj bi stadion Vicarage Road lahko uporabljali kot sodobno središče za poslovna srečanja s široko paleto komunikacijskih storitev, kot sta izvajanje videokonferenc in uporaba brezžičnega omrežja. Klub načrtuje tudi združitev vseh sistemov za upravljanje objekta, kot so razsvetljava, ogrevanje, varnostne kamere in digitalne oznake prek Ciscovega omrežja, kar bo omogočilo bolj centralizirano in stroškovno ugodno upravljanje teh funkcij.

"Finančne zmožnosti nogometnega kluba Watford se ne morejo primerjati s tistimi vodilnih klubov angleškega in mednarodnega nogometa, pa vendar nam je uspelo namestiti komunikacijsko omrežje, katerega zmogljivost in hitrost po našem mnenju presega vse druge športne objekte v Evropi. Rešitev podjetja Cisco nam je omogočila, da navijačem ponudimo vrsto inovativnih storitev, ki bodo korenito spremenile njihovo izkušnjo na stadionu Vicarage Road in povečale prihodke objekta izven nogometne sezone. Poleg tega pa imamo sedaj infrastrukturo, ki je dovolj zmogljiva za podporo dodatnih storitev in aplikacij vsaj v naslednjih 10 letih," meni Katie Wareham, vodja novih projektov pri nogometnem klubu Watford.

Ciscova rešitev je del načrta prenove stadiona Vicarage Road v vrednosti 32,5 milijonov angleških funtov, njegov cilj je izboljšati dostopnost stadiona, sedeže, ponudbo za poslovne obiskovalce in številna druga področja ter tako omogočiti intenzivnejšo rabo stadiona. Želijo tudi, da stadion postane prostor za druženje tudi za lokalno skupnost.

Infrastruktura Cisca na stadionu Vicarage Road temelji na stikalih Cisco Catalyst serije 6500, Cisco Catalyst 3750-E in Cisco Catalyst serije 3560-E. Brezžično omrežje uporablja dostopovne točke Cisco Aironet 1130 AG. Omrežna infrastruktura Cisca je izredno zanesljiva, saj je pokrito celotno področje stadiona. Sistem Cisco Unified Communications je sestavljen iz 140 IP telefonov Cisco Unified, ki bodo omogočili napredne telefonske storitve, na primer izvajanje videokonferenc in prikaz informacij na zaslonu telefona v realnem času. Namestitev rešitve na stadionu nogometnega kluba Watford izvaja izbrani Ciscov partner za majhna in srednje velika podjetja, The Project Network, medtem ko je namestitev sistema pametnih kartic prevzelo podjetje Fortress GB.

"Nogometni klub Watford in stadion Vicarage Road imata bogato in pisano zgodovino. Stadion trenutno prevzema vodilno vlogo najbolj inovativnega in povezanega športnega objekta v Evropi," meni David Meads, direktor trga srednje velikih podjetij v Angliji pri podjetju Cisco. "Z omrežjem kot platformo bo nogometni klub Watford lahko izboljšal svoje storitve za stranke, ponudil nove storitve za navijače, nadziral stroške za upravljanje objekta in povečal možnosti zaslužka."

O nogometnem klubu Watford
Nogometni klub Watford je bil ustanovljen leta 1881, igral je v vseh profesionalnih nogometnih ligah v Angliji in Walesu. Leta 2005 je odkupil zemljišče stadiona Vicarage Road, ki zadnjih 83 let predstavlja sedež in dom kluba.

Nogometni klub Watford je v sezoni 2006/07 proslavil 125-letnico svojega obstoja, prihodnjo sezono pa bo sodeloval na prvenstvu Coca-Cola Championship. Watford Leisure PLC, matična družba nogometnega kluba Watford, je od avgusta leta 2001 uvrščena na trg Alternative Investment Market (AIM).

Več informacij o nogometnem klubu Watford najdete na uradni spletni strani kluba: www.watfordfc.com.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103