Novice

Airbus na krilih sistema Cisco Unified Communications

TOULOUSE, Francija - Cisco je objavil, da je letalsko podjetje Airbus končalo uvedbo sistema Cisco Unified Communications, ki bo prispeval k boljšemu sodelovanju, večji storilnosti in preprostejši komunikacijski infrastrukturi za 45.000 zaposlenih. Ob zaključku projekta je Cisco izdelal 12-milijonti Cisco Unified IP telefon.

Podjetje Airbus je zamenjalo klasični sistem PBX (Private branch exchange) za sistem, ki temelji izključno na protokolu IP in ima 30.000 odjemalcev v Franciji ter 10.000 v Veliki Britaniji. Podjetje na vseh lokacijah uporablja Cisco Unified Communications Manager. Petletno pogodbo o uvedbi in upravljanju IP komunikacije za podjetje Airbus je leta 2005 podpisalo podjetje Orange Business Services, ki kot operater in integrator komunikacijskih storitev zastopa komunikacijske rešitve in storitve skupine France Telecom Group.

Sistem Cisco Unified Communications podjetju Airbus omogoča, da vsem zaposlenim na lokacijah v Franciji in Veliki Britaniji ponudi enotne komunikacijske storitve. Za namestitev osrednje arhitekture je podjetje Orange Business Services po začetni konfiguraciji in načrtovanju potrebovalo samo devet mesecev. Na dan je bilo nameščenih tudi do 600 telefonov, kar dokazuje preprostost in hitrost, s katero je mogoče uvesti sistem Cisco Unified Communications.

"Učinkoviti sistemi komunikacije, ki spodbujajo sodelovanje med zaposlenimi in prispevajo k večji učinkovitosti podjetja, so ključnega pomena pri zadoščanju vedno večjim potrebam naših kupcev," meni Robert Louge, vodja IT projektov v podjetju Airbus. "Rešitev podjetja Cisco nam je omogočila izboljšano komunikacijo, znižanje stroškov s poenostavljanjem komunikacijske infrastrukture ter hiter in preprost prehod na IP platformo Unified Communications".

Chris Dedicoat, predsednik na področju evropskih trgov v Ciscu, dodaja: "Dobava 12-milijontega IP telefona podjetju Airbus je dodaten dokaz hitrosti, s katero se uvaja sistem Cisco Unified Communications, in vseh prednosti, ki jih ta prinaša kupcem. S sistemom, ki ga uporablja podjetje Airbus, bo mogoče zadostiti komunikacijskim potrebam rastočega obsega poslovanja, znižati stroške ter spodbuditi sodelovanje pri delu, kar bo prispevalo k večji učinkovitosti zaposlenih".

O sistemu Cisco Unified Communications
Sistem Cisco Unified Communications je del integrirane rešitve, ki vključuje omrežno infrastrukturo, varnost, mobilnost, upravljanje omrežja in storitve, povezane z življenjskim ciklom opreme. Sistem omogoča prilagodljivo uporabo, možnost zunanjega upravljanja, paket storitev za financiranje končnih uporabnikov in partnerjev ter uporabo komunikacijskih programov drugih izdelovalcev.
Za dodatne informacije o celotni družini izdelkov in programov Cisco Unified Communications, obiščite spletno mesto: www.cisco.com/go/unified.

O podjetju Airbus
Airbus je vodilni proizvajalec letal z najsodobnejšo in najobsežnejšo ponudbo potniških letal na trgu, katerih zmogljivost se giblje od 100 do več kot 500 potnikov. Podjetje je izdelalo že več kot 4.500 letal za več kot 250 kupcev iz vsega sveta, lahko pa se pohvali tudi z naročili za več kot 2.500 novih letal, ki bodo izdelana v naslednjih letih. Airbus je globalno podjetje z letnim prometom, ki je leta 2006 dosegel približno 26 milijard evrov. Zasnova in proizvodnja letal poteka v Franciji, Nemčiji, Veliki Britaniji in Španiji, podjetje pa ima podružnice tudi v ZDA, na Kitajskem in Japonskem, v Rusiji ter na Bližnjem vzhodu. Družba ima sedež v francoskem mestu Toulouse in je del korporacije EADS.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103