Novice

Kabelski operaterji lahko ponudijo in razširijo "Povezano življenje"

SAN JOSE - Cisco je napovedal, da pričenja s prodajo rešitve Cisco Cable ServiceMesh, prve integrirane celovite brezžične arhitekture, zasnovane za kabelske operaterje, ki želijo razširiti notranjo pokritost omrežij Wi-Fi na prepletena omrežja na prostem, v naseljih, turističnih centrih, majhnih podjetjih in na univerzah v Severni Ameriki. Ta nova arhitektura ponuja osnovni nivo za širokopasovno mobilnost.

Novost na področju nadgradnje arhitekture omrežja prihodnje generacije iz podjetja Cisco (IP NGN) je rešitev Cisco Cable ServiceMesh, povsem integrirana brezžična platforma za rabo na prostem, ki pomaga operaterjem hitro vpeljati raznolike storitve z dodano vrednostjo, in ki ustvarjajo dodatne prihodke prek enotne omrežne infrastrukture. Z uporabo rešitve Cisco Cable ServiceMesh lahko kabelski operaterji ustvarijo nove priložnosti za prihodke prek vpeljave prepletene brezžične rešitve, ki izkorišča obstoječo infrastrukturo za cenovno učinkovito širitev njihove ponudbe storitev in doseganje trga, s čimer pripeljejo t. i. "Povezano življenje" (Connected Life) strankam do doma, delovnega mesta ali na pot.

Nova rešitev Cisco Cable ServiceMesh je obsežen širokopasovni brezžični sistem, ki vsebuje:

 • Lahke zunanje prepletene dostopovne točke Cisco Aironet serije 520; nov nabor brezžičnih dostopovnih točk z integriranim kabelskim vmesnikom DOCSIS 2.0, ki se lahko uporabijo za vzpostavitev zunanjih brezžičnih omrežij po mestih ter nudijo dostop do vseh naprav, ki so skladne s standardom Wi-Fi;
 • Cisco brezžične servisne module, ki zagotavljajo nadzor, razširljivost in zanesljivost, ki so potrebni za izgradnjo visoko varnih zunanjih in notranjih brezžičnih omrežij po standardu 802.11;
 • Programsko opremo Cisco Wireless Control System, vodilno platformo za zasnovo, nastavitev, upravljanje, odpravljanje težav in mobilne storitve brezžičnih omrežij za rešitev Cisco Cable ServiceMesh;
 • Cisco Intelligent Services Gateway, ki zagotavlja napredne informacije o uporabniku, zagotavljanje virov in možnosti nadzora dostopa. Cisco Intelligent Services Gateway tudi poenostavlja ustvarjanje in pospeši dobavo naprednih IP storitev prek Cisco IP NGN. Cisco Intelligent Services Gateway je zasnovan za podporo aplikacij, ki uporabljajo večpredstavnostni podsistem IP (IMS) in tudi tistih, ki ga ne;
 • Cisco Service Control Engine, rešitev, ki nadzoruje pakete na aplikacijskem nivoju Layer-7, ob hkratni uporabi obstoječe infrastrukture IP brezžičnega omrežja za zagotavljanje različnih storitev;
 • Usmerjevalnik serije Cisco 7600, vodilni robni usmerjevalnik, ki zagotavlja robustne, visoko-zmogljive lastnosti IP/MPLS za celotni nabor robnih aplikacij ponudnikov storitev.

Ta kombinacija omogoča mnogo aplikacij, vključno z razširitvijo pošiljanja podatkov, govora in videa izven doma, policijske, gasilske in druge nujne storitve, kakor tudi storitve za delovanje mesta, kot so oddaljen dostop do mestnih aplikacij, samodejno branje števcev in potrditev ter skladnost dovolilnic.

Rešitev Cisco Cable ServiceMesh je preizkušena rešitev za dobavo vseprisotnega brezžičnega dostopa in omrežnih storitev, ki so potrebne za zunanja omrežja Wi-Fi. Nivo omrežne konvergence arhitekture Cisco IP NGN pomaga omogočiti konvergenco različnih omrežij v eno, učinkovitejšo in bolj fleksibilno na IP-ju zasnovano infrastrukturo. S Cisco IP NGN lahko ponudniki storitev dobavijo storitve učinkoviteje in zagotovijo osnove za podporo zahtevnih upravnih, domačih in poslovnih storitev prihodnosti, ki bodo zahtevale veliko pasovne širine.

Zasnova Cisco Cable ServiceMesh operaterjem omogoča, da hitro vpeljejo in izkoristijo storitve z dodano vrednostjo na novih trgih. Mesta, kongresni centri in majhna podjetja pa lahko tako izboljšajo produktivnost in gospodarsko rast, ob tem pa usmerijo svoje delovanje s širokim naborom aplikacij, ki jih omogočajo omrežja Wi-Fi.

Ključne prednosti za ponudnike storitev vključujejo:

 • Zmanjšanje prehoda uporabnikov s ponudbo mobilne razširitve k obstoječi ponudbi storitev;
 • Ustvarjanje novih prihodkov z nudenjem notranjih in zunanjih brezžičnih storitev občinam, univerzam in podjetjem;
 • Cenovno učinkovita vpeljava vseprisotnega omrežja Wi-Fi z uporabo obstoječe kabelske infrastrukture;
 • Učinkovito upravljanje novih storitev z integrirano celovito arhitekturo, ki vključuje upravljanje vseh aplikacij, storitev, naprav in uporabnikov;
 • Postavitev podjetja na pot bodočih vpeljav širokopasovnih mobilnih storitev.

"Ponudniki storitev lahko razširijo svoje obstoječe omrežje s prepletenim brezžičnim omrežjem na prostem in ponudijo različne storitve, ne zgolj mestom, temveč tudi izobraževalnim in zdravstvenim organizacijam, javnim službam, kongresnim centrom ter celo končnim uporabnikom," je povedal Jeff Spagnola, podpredsednik za trženje ponudnikom storitev pri Ciscu. "Dobro zasnovano prepleteno brezžično omrežje na prostem lahko cilja na vse skupine uporabnikov in jim omogoči varno delovanje na istem omrežju. Rešitev Cisco Cable ServiceMesh ponuja vse to in še več."

Nova komponenta rešitve Cisco Cable ServiceMesh je Cisco Aironet serije 1520, platforma za prepleteno brezžično omrežje na prostem, ki združuje dostop za uporabnike Wi-Fi in brezžično povezavo v trdnem ohišju za rabo na prostem in vključuje vgrajen kabelski modem po standardu DOCSIS 2.0 za povezavo v obstoječo kabelsko napeljavo.

Cisco Aironet serije 1520, ki bo od julija 2007 predvidoma na voljo v Severni Ameriki, je zasnovana za podporo dvopasovnim radijskim povezavam skladnim s standardi IEEE 802.11a in 802.11b/g. Integriran kabelski modem po standardu DOCSIS 2.0 zagotavlja možnost napajanja prek kabelskega omrežja, kabelskim operaterjem pa omogoča preprosto namestitev prepletenih omrežij brez potrebe po pridobivanju pravic za drogove, kar je lahko drag in dolgotrajen postopek. Možnost vgrajevanja Cisco Aironet serije 1520 na obstoječe kabelske omarice kabelskim operaterjem zagotavlja nenadkriljivo fleksibilnost za preprosto širitev svojih kabelskih storitev pri doseganju novih strank.

Različne možnosti napajanja in vgrajevanja nudijo fleksibilnost pri namestitvah dostopovnih točk za prepleteno brezžično omrežje na prostem. Zmogljivost radijskih funkcionalnosti prepletenega brezžičnega omrežja s tri-kanalno tehnologijo MRC po standardu 802.11g zagotavlja boljšo pokritost. Cisco Aironet serije 1520 uporablja inteligenten brezžičen algoritem usmerjanja za ustvarjanje prepletenih omrežij z drugimi dostopovnimi točkami Cisco Aironet serije 1520, kar zagotavlja zanesljivost in dosegljivost omrežja, ki zadovoljuje visoke zahteve za vpeljavo na prostem.

Rešitev Cisco ServiceMesh je nedavno dobila nagrado InfoVision, ki jo podeljuje Mednarodni inženirski konzorcij, ki priznava vodilne širokopasovne izdelke. Za več informacij o rešitvi Cisco Cable ServiceMesh in Cisco Aironet 1520 Series sledite tej spletni povezavi: www.cisco.com/go/cableservicemesh

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103