Novice

Podjetje Cisco je v prvih treh letih prodalo 900 usmerjevalnih

SAN JOSE - Cisco je sporočil, da je od prve dobave (avgusta 2004) do danes prodal 900 vrhunskih usmerjevalnih sistemov CRS-1, več kot 85 različnim ponudnikom. Sistem CRS-1 je Ciscov najpomembnejši sestavni element arhitekture IP omrežij prihodnjih generacij (IP NGN). Ta ponudnikom omogoča stroškovno učinkovito doseganje ciljev na področju storilnosti in zanesljivosti naprednih storitev ter zadoščanje zahtevam naraščajočega IP prometa.

Strmo rast prodaje sistemov CRS-1 je spremljal (delno tudi povzročil) znaten porast IP prometa v globalnih omrežjih, ki je posledica povečane rabe videa in drugih naprednih storitev. Po podatkih podjetja Cisco in strokovnih analitikov je leta 2006 prenos videa prek interneta povzročil šestkrat več IP prometa kot ga je bilo leta 2000 v celotnem hrbteničnem omrežju na področju ZDA. Do leta 2011 naj bi globalni IP promet presegel 26 eksabajtov na mesec (eksabajt je merska enota za informacije ali pomnilnik, ki je enaka enemu kvintilijonu bajtov).

British Telecom in Sprint sta dva izmed vodilnih svetovnih ponudnikov storitev, ki uporabljajo sistem Cisco CRS-1 kot podlago za preoblikovanje IP omrežij.

"Zaradi združitve različnih storitvenih omrežij podjetja British Telecom v enotno IP infrastrukturo ter rasti internetnega prometa na račun naprednih storitev, kot so IPTV in različni načini sodelovanja, je zanesljivo in nadgradljivo hrbtenično omrežje IP/MPLS izredno pomembno," meni Matt Bross, vodja tehnične službe pri skupini British Telecom Group. "Agresivna storitvena strategija našega podjetja, ki smo jo poimenovali 21CN (21st Century Network - omrežje 21. stoletja) in je namenjena zadovoljevanju rastočih potreb zasebnih in poslovnih uporabnikov. Dodatno bo spodbudila rast prometa, zato želimo uporabiti usmerjevalni sistem, ki bo te potrebe zadovoljil tako zdaj kot tudi v prihodnje".

"Sistem Cisco CRS-1 uporabljamo, ker želimo biti v koraku z izjemno rastjo storitev MPLS. Med drugim želimo tudi prepričati uporabnike, da starejše tehnologije, ki ne uporabljajo IP protokola, zamenjajo s platformami SprintLink IP in Global MPLS," pravi Iyad Tarazi, podpredsednik področja za razvoj omrežja pri podjetju Sprint. "Poleg naložb v ožičena omrežja pričakujemo eksponentno rast na področju brezžičnega prenosa podatkov s storitvami 3G in Wi-Max, ki prav tako zahtevajo precejšnje naložbe v hrbtenično IP omrežje. Sistem CRS-1 ustreza našim potrebam in nam omogoča dolgoročno zadovoljevanje potreb uporabnikov".

Med podjetja, ki so javno objavila nakup sistema CRS-1, sodijo tudi: Cable & Wireless, Comcast, China Telecom (ChinaNet), China Education and Research Network (CERNET), Deutsche Telecom, Korea Telecom, FREE, raziskovalno omrežje SuperSINET japonske ustanove National Institute of Informatics, Neuf Cegetel, National LambdaRail, MTS Allstream, MTN, Pittsburgh Supercomputing Center (PSC), SaskTel, Savvis, Softbank, Yahoo! BB, Swisscom, Shanghai Telecom, Strato Medien, Teliasonera, Terremark, Telstra in VTR.

Sistem Cisco CRS-1 je najzmogljivejši usmerjevalni sistem na trgu, ki je zasnovan tako, da ponuja neprekinjeno delovanje sistema ob nenadkriljivi prilagodljivosti in nadgradljivosti storitev. Ker ga poganja programska oprema Cisco IOS XR, omogoča nenehno delovanje pri razširljivosti sistemske zmogljivosti do 92 Tb/s. Inovativna sistemska arhitektura združuje Cisco Silicon Packet Processor, prvo rešitev ASIC z zmogljivostjo 40 Gb/s, ki jo je mogoče programirati, z arhitekturo Cisco Service Separation Architecture, ter tako omogoča prilagodljive in hitre storitve. CRS-1 označuje novo dobo IP komunikacij, saj predstavlja podlago za omrežja IP NGN, hkrati pa zagotavlja varnost naložb v prihodnjih desetletjih.

Mejniki v razvoju sistema Cisco CRS-1:

  • Maj 2004: Cisco objavi razpoložljivost sistema CRS-1 s šestnajstimi režami.
  • December 2004: Cisco objavi razpoložljivost sistema CRS-1 z osmimi režami.
  • Julij 2005: CRS-1 se vpiše v Guinessovo knjigo rekordov z najzmogljivejšim usmerjevalnikom na svetu.
  • December 2005: CRS-1 omogoči vodilno integracijo internetnega protokola prek zgoščenega multipleksiranja digitalnih valov (IPoDWDM).
  • Januar 2006: Shanghai Telecom postane prvi ponudnik, ki uporablja sistem z več ohišji CRS-1.
  • Februar 2006: CRS-1, ki podpira storitev OC-768c z zmogljivostjo 40 Gb/s, uporabijo jo v produkcijskem omrežju (Yahoo! BB, Japonska).
  • September 2006: platformama s 16 (1,2 Tb/s) in 8 režami (640 Gb/s) se pridruži CRS-1 s štirimi režami; vse rešitve so opremljene z združljivimi režami, ki zagotavljajo varnost naložbe.

"Uporaba sistemov CRS-1 še naprej narašča, saj ponudniki pospešujejo prehod na IP omrežja prihodnjih generacij, ki omogočajo napredne storitve prenosa zvoka, videa in podatkov," pravi Tony Bates, višji podpredsednik in generalni direktor Ciscove skupine za tehnologijo usmerjanja pri ponudnikih storitev. "Zelo smo zadovoljni s hitrostjo sprejema sistema CRS-1 na trgu, še bolj pa s tem, kar to predstavlja. Omrežje je zares platforma, ki lahko spremeni naš način življenja, dela, igranja in učenja".

Če želite več informacij o sistemu Cisco CRS-1, obiščite spletno mesto podjetja Cisco: www.cisco.com/go/crs

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103