Novice

Cisco v Kanadi prodal prvi sistem TelePresence

TORONTO - Rogers Communications, vodilno kanadsko podjetje na področju kabelskih, telekomunikacijskih, medijskih in informacijskih storitev, je izbralo rešitev Cisco TelePresence Meeting za izboljšanje storilnosti in sodelovanja med svojimi poslovnimi enotami znotraj države.

S pomočjo TelePresence, ki združuje napredne elemente zvoka, videa visoke ločljivosti in interaktivnosti ter tako ustvarja enkratno doživetje bližine med osebami, kraji in dogodki, bodo lahko zaposleni, z različnih lokacij po vsej državi komunicirali kot bi se nahajali v istem prostoru. Poleg izboljšanega sodelovanja in povečanja učinkovitosti izmenjave dokumentov bo povišalo tudi storilnost, hkrati pa znižalo stroške potovanj ter negativne učinke na okolje.

"Vedno smo bili inovator pri uvedbi najsodobnejše tehnologije", pravi Edward S. Rogers, predsednik uprave in generalni direktor podjetja. "Veseli smo novih možnosti, ki jih TelePresence ponuja pri izboljšanju komunikacije in sodelovanja znotraj podjetja in z našimi strankami, partnerji in delničarji. Sistem bo omogočil večjo storilnost ob zmanjšanju odvečnih poti."

"TelePresence je tehnologija prihodnje generacije, ki dokazuje, da je mogoče z IP komunikacijo bistveno preoblikovati poslovne procese", meni Terry Walsh, predsednik podjetja Cisco Canada. "Z odločitvijo o uvedbi, podjetje Rogers Communications še naprej dokazuje svoj vodilni položaj na področju tehnologije, hkrati pa potrjuje svojo zavezanost k doseganju ciljev na področju varstva okolja in zmanjšanja izpustov ogljika".

Podjetje Rogers bo uporabilo štiri pakete izdelkov Cisco TelePresence System 3000, in sicer na sedežu družbe v Torontu ter v poslovnih enotah v Bramptonu, Montrealu in Vancouvru. Vsaka enota System 3000 vsebuje 65-palčni plazma zaslon s tremi ekrani in posebej oblikovano mizo, za katero lahko na eni strani sedi šest udeležencev, t.j. "virtualno mizo" za 12 oseb. Sistem podpira prikaz v naravni velikosti, sliko izredno visoke ločljivosti in prostorski zvok. Hkrati vključuje tudi kodekse, kamere, razsvetljavo, mikrofone in zvočnike, vsi izdelki pa so posebej prilagojeni za optimalno doživetje komunikacije. Srečanje se začne podobno kot telefonski klic in ga je mogoče preprosto načrtovati s pomočjo skupinskega koledarja.

Rešitev Cisco TelePresence Meeting je ključni sestavni del storitveno usmerjene omrežne arhitekture podjetja Cisco (SONA), ki podjetjem omogoča, da iz obstoječe komunikacijske infrastrukture zgradijo inteligentno informacijsko omrežje. Omrežna arhitektura vsebuje aplikacije za sodelovanje v realnem času s prenosom zvoka in slike, ki zagotavljajo kakovost storitev, varnost in visoko dosegljivost ter delujejo v enem integriranem omrežju.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103