Novice

Terabitno omrežje tudi na Madžarskem

BUDIMPEŠTA – Telekomunikacijsko podjetje Magyar Telekom je v okviru strategije za razširitev širokopasovnih in IP storitev na Madžarskem nadgradilo svoje hrbtenično IP omrežje. Uvedba usmerjevalnega sistema Cisco CRS-1 je pripomogla k bistvenemu izboljšanju zanesljivosti in zmogljivosti omrežja. Ta korak predstavlja prelomnico v tehnološkem razvoju podjetja Magyar Telekom, ki je kot prvi madžarski ponudnik storitev začelo uporabljati usmerjevalnike s terabitno zmogljivostjo.

»Razširjena uporaba širokopasovnega interneta je eden od poglavitnih strateških ciljev podjetja Magyar Telekom, kar sovpada tudi s cilji Madžarske, ki si prizadeva ustvariti informacijsko družbo prihodnosti«, pravi Christopher Mattheisen, generalni direktor podjetja Magyar Telekom. Podjetje Magyar Telekom bo preseglo informacijsko-komunikacijske storitve in se trenutno osredotoča na krepitev svojega položaja na trgu avdio in video storitev.

»Bili smo prvi pri uvajanju številnih inovativnih tržnih rešitev na področju fiksnih in mobilnih večpredstavnih vsebin, kot so izboljšave spletne storitve iWiW, IPTV (T-Home TV), podpora za videotelefonijo in televizijske vsebine v mobilnih telefonih G3 ter mobilni internet (web'n'talk). Naš izdelek T-Home TV omogoča novo revolucionarno digitalno izkušnjo na področju predvajanja televizijskih vsebin. Vedno smo pozorno spremljali medije, s predvajanjem televizijskih vsebin prek interneta pa bomo šli še korak dlje«, dodaja Mattheisen.

Uvajanje Ciscove arhitekture IP omrežja prihodnje generacije (IP NGN) odpira nove možnosti nadgradnje telekomunikacijske infrastrukture. Hkrati bo to tudi podlaga za inovativne IP storitve, prilagojene potrebam posameznih naročnikov, na primer integrirane predstavnosti, ki presegajo video in IPTV, VoIP, interaktivne igre ter dostop do digitalnih vsebin, kot so knjižnice fotografij in filmov na zahtevo.

»Madžarska je postala vodilna država v regiji na področju širokopasovnega interneta, saj ima več kot milijon registriranih širokopasovnih povezav«, pravi Kaan Terzioglu, Ciscov podpredsednik za Srednjo in Vzhodno Evropo. »Sodelovanje s podjetjem Magyar Telekom in posledični prehod na IP omrežje prihodnje generacije je zgled sosednjim državam v regiji, ki bodo lahko uresničile podobna vlaganja«.

Z uvedbo usmerjevalnega sistema Cisco CRS-1 je podjetje Magyar Telekom svoje omrežje pripravilo na povečano povpraševanje po širokopasovnih povezavah, zlasti ob upoštevanju lanskoletne uspešne uvedbe storitve IPTV. Nenehno naraščajo tudi potrebe poslovnih uporabnikov po storitvah navideznih zasebnih omrežij (VPN) z večjo razpoložljivostjo. Zaradi izboljšanih funkcij sistema CRS-1 lahko sedaj Magyar Telekom svojim poslovnim uporabnikom nudi večjo razpoložljivost storitev. Več informacij o usmerjevalnem sistemu Cisco CRS-1 najdete na spletnem naslovu: www.cisco.com/en/US/products/ps5763/index.html.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103