Novice

Cisco in RSA sodelujeta pri rešitvah za varnost podatkov

ORLANDO - Cisco in RSA, oddelek za varnost podjetja EMC, sta napovedala nadgradnjo svojega sodelovanja, saj skupaj razvijata tehnologijo, ki bo strankam pomagala izboljšati in poenostaviti šifriranje zaupnih informacij kot so zdravstvene kartoteke, davčne številke in številke kreditnih kartic. Tehnologija bo strankam pomagala šifrirati podatke, ki mirujejo na tračnih enotah in drugih vrstah pomnilniških medijev ter upravljati s tem povezane šifrirne ključe znotraj infrastrukture pomnilniškega okolja SAN, kar je manj vsiljivo, varneje in preprosteje za uporabo kot obstoječe rešitve.

Načrtovana tehnologija podjetij Cisco in RSA bo vključevala Ciscov Storage Media Encryption (SME), ki zagotavlja šifriranje mirujočih podatkov kot storitev omrežja in RSA Key Manager, centralizirano rešitev za upravljanje življenjskega cikla šifrirnih ključev. Rešitvi bosta strankam nudili zelo varno in razširljivo tehnologijo, ki zmore upravljati tako šifrirane medije kot tudi njihove ključe. Tehnologija SME bo strankam pomagala dosegati zahteve glede regulatorjev in zasebnosti, saj bo zagotavljala, da zaupne informacije niso ogrožene, če pride do kraje ali izgube kakšne kasete tračne enote ali diska. Tehnologija bo podpirala tudi odprt aplikacijski programski vmesnik (API) za ključno upravljanje, kar bo strankam omogočilo prožnost pri vpeljavi rešitev za šifriranje shranjenih podatkov, ki najbolje dosegajo njihove operativne zahteve.

"Varnostne grožnje niso več omejene zgolj na podjetja, ki imajo varnostne kopije shranjene na zunanjih lokacijah. Sedaj podjetja vseh velikosti odkrivajo šifriranje, saj obstaja resnična grožnja, da podatke izgubijo, ali da jih kdo ukrade," je povedal Rajeev Bhardway, vodja razvoja izdelkov pri podružnici za podatkovne centre Cisca. "Z združitvijo RSA-jeve rešitve za upravljanje šifrirnih ključev za velike sisteme in visoko zmogljive tehnologije Storage Media Encryption iz Cisca, našim skupnim strankam nudimo preprostejši način zaščite shranjenih podatkov v celotnem pomnilniškem omrežju SAN."

"Podjetji RSA in Cisco sodelujeta pri poenostavitvi vpeljave in upravljanja zaščite v sami zasnovi pomnilniškega omrežja SAN, kar znatno zmanjša zapletenost in motnje, s katerimi se podjetja danes soočajo," je povedal Dennis Hoffman, podpredsednik in generalni direktor za varnost podatkov in strateški direktor pri RSA. "RSA je zavezan k zaščiti informacij in zadovoljni smo, da smo lahko dodali Cisco SME k vse obsežnejšemu seznamu rešitev za šifriranje podatkov, ki jih je mogoče v celoti upravljati iz osrednje lokacije z RSA Key Manager."

Cisco bo integriral Storage Media Encryption v ogrodje pomnilniških omrežij SAN, ki temeljijo na rešitvah podjetja Cisco, kar bo omogočilo preprosto upravljanje šifriranja podatkov preko različnih vrst pomnilniških naprav kot so diski, tračne enote in virtualne knjižnice tračnih enot. Stranke lahko s šifriranjem podatkov v ogrodju omrežja zaščitijo podatke na pomnilniških medijih, ki sami nimajo možnosti šifriranja, denimo na starejših tračnih enotah in diskih. Z uporabo omrežja Cisco SAN lahko stranke odpravijo potrebo po uporabi ločenih rešitev za šifriranje. Tehnologija Cisco SME ne bo vsiljiva in bo samodejno delovala z obstoječimi aplikacijami za ustvarjanje varnostnih kopij.

RSA Key Manager je zgrajen za poenostavitev vpeljave, upravljanja in izvajanja šifriranja za velike sisteme. Kot ključni sestavni del vsake razpršene infrastrukture za šifriranje, je RSA Key Manager zasnovan za ustvarjanje, shrambo in omogočanje dostopa do kriptografskih ključev na varen način ter za upravljanje njihovega celotnega življenjskega cikla. Zgrajen je na robustni arhitekturi, ki je odporna na napake, zasnovan za omogočanje varnega in poenostavljenega upravljanja iz osrednje lokacije za vse točke šifriranja in za zagotavljanje ločevanja nalog za nadzor dostopa. Na pravilih zgrajena zasnova omogoča varnostnim ekipam določitev pravil šifriranja v osrednjem sistemu in nato ta pravila vpeljati prek razpršenega nabora točk šifriranja, s čimer se odpravi zapletenost razpršenega upravljanja življenjskega cikla ključev.

O RSA

Podjetje RSA, varnostni oddelek podjetja EMC, je vodilni ponudnik varnostnih rešitev za pospešitev poslovanja in globalnim vodilnim organizacijam pomaga uspeti, saj razreši njihove najbolj zapletene in občutljive varnostne izzive. RSA-jev k informacijam usmerjen pristop varnosti ščiti integriteto in zaupnost informacij skozi njihov življenjski cikel, ne glede na to, kam so prestavljene, kdo dostopa do njih ali kako so uporabljane. RSA ponuja vodilne rešitve za zagotovitev identitete in varovanje dostopa, šifriranje in upravljanje s ključi, upravljanje informacij za skladnost in varnost ter zaščito pred prevarami. Te rešitve prinašajo zaupanje milijonom uporabniških identitet, transakcijam, ki jih izvajajo in podatkom, ki se pri tem ustvarijo. Za več informacij obiščite www.RSA.com ali www.EMC.com.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103