Novice

Cisco in Nokia Siemens Networks sklenila dogovor o pomoči

TeleManagement World, Nica - Cisco in Nokia Siemens Networks sta sklenila dogovor o razvoju na standardih zasnovano platformo za upravljanje telekomunikacijskih omrežij, ki bo ponudnikom storitev pomagala upravljati njihova vse obsežnejša omrežja in skrajšati čas, ki ga potrebujejo, da lansirajo nove storitve na trg. Ob vse večjih izzivih, ki so povezani z dobavo konvergentnih storitev prek omrežij različnih ponudnikov in visokih stroških posamezne integracije, bo družno razvita platforma Operations Support System (OSS) pomagala celotni skupnosti ponudnikov storitev bolje naravnati omrežne zmogljivosti in stroške s svojimi poslovnimi zahtevami.

Obe podjetji sta zavezani k dolgoročnemu sodelovanju, ki bo združilo močne izkušnje podjetja Cisco na področju internetnega protokola in celovite telekomunikacijske rešitve Nokia Siemens Network, kakor tudi obsežne raziskave, razvoj ter ekonomske vire obeh podjetij.

"Ni ravno pogosto opaziti tako mogočne inovacije na področju, ki tako nujno potrebuje nov pristop," je povedal George Nazi, podpredsednik oddelka za globalno inženirstvo pri BT. "Čeprav se njen pomen skuša pogosto zmanjšati, je OSS ključno gonilo naše zmožnosti za podporo omrežnim investicijam in doseganju zahtev naših strank med domačimi in poslovnimi uporabniki po novih storitvah, novih tehnologijah in novih načinih poslovanja. Skupni vpogled v fizična in virtualna omrežja prek vseh tehnologij in izgradnja osnove za druge ponudnike, dopolnjuje BT-jevo omrežno strategijo, ki temelji na programski opremi in omogoča dobaviti nenadkriljivo doživetje za naše stranke."

V skladu z dogovorom bosta podjetji Cisco in Nokia Siemens Network pripravili rešitev, ki bo nudila skupen, celovit omrežni vpogled v različne omrežne elemente (na različnih IP in mobilnih tehnologijah), ki jih rešitev samodejno odkrije in prikaže kot virtualne omrežne modele. Hkrati bo rešitev ponudila celovit vpogled v omrežne vire, ne glede na platforme, tehnologije in ponudnike opreme. Platforma vključuje osnovne funkcije za upravljanje napak, nastavitev, zmogljivosti in varnosti (FCAPS), kakor tudi raznolike skupne funkcionalnosti kot so pridobitev podatkov in urejanje omrežnih elementov, ki ga bodo lahko izkoristile aplikacije OSS na višjih nivojih.

"Veseli nas, da ponudniki opreme ubirajo proaktiven pristop k reševanju izzivov integracije konvergentnih omrežij," je povedal Peter Mottishaw, višji analitik pri OSS Observer. "To je pomembna najava podjetij Cisco in Nokia Siemens Networks, ki imata potencial znatno zmanjšati stroške ponudnikov storitev za integracijo in vzdrževanje OSS. Podjetji skupaj predstavljata približno četrtino sistemov za upravljanje omrežij in njihovih elementov, ki jih uporabljajo ponudniki storitev po vsem svetu. Skupna, na standardih zasnovana platforma EMS, ki izpostavlja celotne zmogljivosti omrežnih elementov obeh podjetij, bo neodvisnim razvijalcem programske opreme in sistemskim integratorjem poenostavila razvoj aplikacij, integracijo in vzdrževanje. To jim omogoča, da se osredotočijo na vrednost aplikacij OSS."

Nokia Siemens Networks v sodelovanje vnaša svoje dokazane celovite telekomunikacijske zmogljivosti in svojo programsko rešitev Open EMS Suite by Nokia, ki nudi možnosti sistema za upravljanje omrežnih elementov (EMS) in ga je mogoče uporabiti za izgradnjo sistemov EMS za različne vrste omrežij, vključno s transportnimi, mobilnimi in širokopasovnimi.

"To sodelovanje bo pomagalo strankam in industriji kot celoti preseči izzive upravljanja zapletene džungle omrežnih komponent, ki zagotavljajo storitve za poslovne in domače uporabnike. Tako iz tehnične, kot tudi iz poslovne perspektive je vse več pritiska za ustvarjanje bolj standardiziranih in odprtih arhitektur, ki bodo zmanjšale število vmesnikov ter potreben trud za integracijo in prilagajanje. In to je bistvo skupne platforme za OSS," je povedal Christian Fredrikson, vodja operative in poslovne programske opreme pri Nokia Siemens Networks.

Skupaj z izkušnjami iz področja IP omrežij bo Cisco v sodelovanje vključil tudi rešitev za upravljanje Cisco Active Network Abstraction (ANA). Cisco ANA je že osnova za upravljanje zapletenih omrežij večjega števila dobaviteljev, zagotavlja pa tudi osnovno platformo za nove storitve za upravljanje, kot so Cisco Managed Services Solution. Cisco ANA tudi zagotavlja podporo za upravljanje za usmerjevalniško platformo Cisco CRS-1.

"S pritiski na zmanjševanje stroškov in hitrejšo dobavo novih, konvergentnih storitev, ki so jim priča operaterji in ponudniki storitev na omrežjih, sestavljenih iz opreme različnih ponudnikov in tehnologij, si podjetji Cisco in Nokia Siemens Networks delita vizijo pomoči tem podjetjem pri boljšem obvladovanju svojih zapletenih omrežij," je povedal Cliff Meltzer, višji podpredsednik skupine za tehnologije upravljanja omrežij pri Ciscu. "Upravljanje omrežja ponudnika storitev zahteva velike kapitalske in operativne stroške. Naše sodelovanje se osredotoča neposredno na to, da omogočimo operaterjem in njihovim dobaviteljem, da osredotočajo svoje vire na področja, kjer lahko razlikujejo svojo vrednost na trgu."

Širši cilj tega sodelovanja je zagotoviti osnovo za pomoč OSS in drugim neodvisnim ponudnikom programske opreme izdelati ali razviti lastne aplikacije hitreje. Podjetja kot je Amdocs kažejo zgodnjo podporo in bodo izkoriščala prihodnje tehnologije iz podjetij Cisco in Nokia Siemens Networks pri širitvi svojih rešitev OSS, ki pripomorejo pri težavah kot so upravljanje napak, oskrbovanje omrežja in nadzor inventarja.

"Izgradnja povezav med vodilnimi aplikacijami OSS iz Amdocsa in jedrnim omrežjem ter omrežnimi napravami, je zmeraj predstavljala eno izmed delovno najbolj zahtevnih delov naših mnogih namestitev," je povedal Guy Dubois, predsednik OSS oddelka pri Amdocs. "Sodelovanje med podjetjema Cisco in Nokia Siemens Networks obljublja občutno zmanjšanje potrebnega truda, kar nam bo omogočilo sprostiti vire, ki jih lahko bolje izkoristimo za nudenje večje vrednosti našim strankam. To sodelovanje bo ponudnikom storitev omogočilo hitreje in ob še nižjih stroških storitve najvišje kakovosti."

Cisco in IBM že sodelujeta na področjih upravljanja z napakami OSS in zagotavljanja storitev. Dogovor z Nokia Siemens Networks razširja to razmerje in bo sedaj vključevalo tudi združljivost z rešitvijo Cisco ANA.

"IBM je zavezan k pomoči ponudnikom storitev in ponudnikom omrežnih rešitev pri preobrazbi njihove zmogljivosti nudenja storitev prihodnje generacije v konvergentnem in vse bolj konkurenčnem svetu," je povedal Alan Ganek, tehnični direktor Tivoli Software in podpredsednik samostojnega računalništva pri podjetju IBM Corporation. "Objava predstavlja visoko razlikovanje novih tehnologij. IBM se osredotoča na združljivost z novimi tehnologijami, ki obljubljajo pomoč pri lažjem upravljanju omrežnih virov, zmanjševanje zapletenosti in povečanje fleksibilnosti za uporabnike. IBM je zavezan k zagotavljanju programskih rešitev za operaterje, ki dosegajo trenutne potrebe in zagotavljajo varno migracijsko pot k novim tehnologijam kot je ANA."

O Nokia Siemens Networks

Nokia Siemens Networks je vodilno globalno podjetje za omogočanje komunikacijskih storitev. Podjetje nudi celovit, dobro uravnotežen nabor rešitev omrežne infrastrukture za mobilna in stacionarna omrežja ter se odziva na rastočo potrebo po storitvah s svojimi 20.000 strokovnjaki za storitve po vsem svetu. Skupna proforma neto prodaja v vrednosti 17,1 milijarde evrov v poslovnem letu 2006 postavlja Nokio Siemens Networks med največja podjetja telekomunikacijske infrastrukture na svetu. Nokia Siemens Networks ima podružnice v več kot 150 državah in sedež v mestu Espoo na Finskem. Podjetje združuje Nokiino poslovno skupino za omrežja in tiste dele podjetja Siemens Communications, ki so povezani z operaterji.
Več na www.nokiasiemensnetworks.com

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103