Novice

Cisco napovedal prevzem podjetja BroadWare Technologies

SAN JOSE - Cisco napovedal dokončen dogovor o prevzemu podjetja BroadWare Technologies, vodilnega ponudnika programske opreme za video nadzor prek internetnega protokola, ki je bila doslej v zasebni lasti. Programska oprema podjetja BroadWare omogoča na spletu zasnovano nadzorovanje, upravljanje, snemanje in shranjevanje zvoka in videa, do katerega lahko pooblaščeni uporabniki dostopajo kjerkoli.

S tem prevzemom bo Cisco svojim strankam pomagal pri preprostem dostopanju do nadzornih video posnetkov in slike v živo, kar bo omogočilo hitrejši odziv pri preiskavah in hitrejše reševanje težav. Prevzem podjetja BroadWare dopolnjuje obstoječo ponudbo Ciscovih izdelkov za video nadzor, ki omogoča gladek prehod iz analognega sistema video nadzora na digitalno omrežno rešitev.

Z uporabo IP omrežja kot platforme za konvergenco aplikacij, lahko podjetja preprosto integrirajo in uskladijo video z drugimi varnostnimi in zaščitnimi sistemi, kakor tudi z drugimi poslovnimi orodji. To ustvarja priložnosti za pripravo novih inovativnih zmožnosti in poveča vrednost posnetkov ter nadzornega videa v živo. BroadWare Technologies bo pomagal Ciscu prinesti to dodatno vrednost strankam, ki delujejo v različnih okoljih, vključno s trgovskimi centri in velikimi podjetji s podružnicami, sedeži velikih organizacij ter pri uporabi večjih namestitev v javnem sektorju.

"Cisco vidi trg infrastrukture video nadzora kot priložnost za takojšnjo visoko rast, ki zahteva možnost podpore za namestitve tako IP, kot tudi analognih naprav," je povedal Marthin De Beer, višji podpredsednik skupine za tehnologije na področju Emerging Markets pri Ciscu. "Prek prevzema podjetja BroadWare bo Cisco lahko ponudil rešitve tako za obstoječe, kakor tudi za nove priložnosti na trgu video nadzora."

Prevzem mora zadostiti različnim standardnim pogojem in bo predvidoma zaključen v zadnjem četrtletju Ciscovega poslovnega leta 2007, ki se zaključi 27. julija 2007. Podrobnosti prevzema niso javne.

Podjetje BroadWare je bilo ustanovljeno leta 1995 in ima 38 zaposlenih v podružnicah v Santa Clari v Kaliforniji in McLeanu v Virginiji. Po zaključku prevzema bodo ekipa in izdelki podjetja BroadWare integrirani v skupino za tehnologije na področju Emerging Markets, ki jo vodi Marthin De Beer.

Več o podjetju BroadWare na: www.broadware.com

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103