Novice

Platforma usmerjevalnikov serije Cisco 12000 dosegla

SAN JOSE - Ciscov usmerjevalnik, serije 12000, jedrni člen IP omrežne arhitekture prihodnje generacije je presegel mejnik 10 milijard dolarjev prihodkov, kar dokazuje njegovo vrednost v vlogi večstoritvene robne platforme za vodilne svetovne ponudnike storitev. Z več kot 35.000 nameščenimi sistemi po vsem svetu od predstavitve v septembru 1997 pa do danes je Cisco 12000 ena izmed najnaprednejših platform za dobavo storitev po protokolu IP/MPLS.

"Eden izmed dokazov uspešne usmerjevalniške platforme za ponudnike storitev je proizvajalčeva sposobnost ohranjati tempo zahtev strank skozi nenehno inovacijo in podporo novim storitvam ter omrežnim funkcijam," je povedal Mark Bieberich, podpredsednik Yankee Group. "Cisco usmerjevalnik, serije 12000 je odličen primer izdelka, ki je dokazal svojo uporabnost v naboru večstoritvenih robnih in jedrnih usmerjevalniških okoljih."

Cisco 12000 predstavlja najbolj inteligentno usmerjevalniško rešitev na trgu, ki omogoča storitve v IP/MPLS jedrnih in robnih omrežjih ponudnikov storitev. Cisco 12000 uporablja najsodobnejše strojne in programske tehnologije, prinaša brezkompromisno zmogljivost usmerjanja, neprimerljive zmožnosti kakovosti storitev (QoS), obsežno podporo za visoko dosegljivost in integriran nabor lastnosti za opravila v jedrnih in robnih delih omrežja. Njegova v celoti nadgradljiva, modularna zasnova "switch fabric" omogoča zaščito investicije in zmanjša skupne stroške lastništva.

Podobno kot Ciscov CRS-1 Carier Routing System, tudi leta 2005 predstavljeno različico platforme Cisco XR 12000, poganja programska oprema Cisco IOS XR, prvi v celoti modularen, samodejno popravljiv operacijski sistem, ki je zasnovan posebej za usmerjevalniške platforme operaterjev, ki jih je mogoče razširjati in znotraj njih razpršiti obdelavo podatkov. Programska oprema Cisco IOS XR strankam omogoča neprimerljivo večjo prožnost v smislu dodajanja novih lastnosti ali popravkov skozi nadgradnjo programske opreme (ISSU), ki je zanesljiva in vgrajena med delovanjem samim.

XR 12000 ponuja virtualizacijo, združeno z vodilno stopnjo varnosti na trgu, nepretrganim delovanjem sistema in večstoritvenimi lestvicami v naboru inteligentnih usmerjevalniških rešitev, ki jih je mogoče razširiti od 2,5 Gb/s do 40 Gb/s po reži, kar omogoča IP/MPLS omrežja prihodnje generacije. Nedavne izboljšave vključujejo integracijo požarnih zidov, ki se zavedajo funkcionalnosti krmiljenja mejnih sej (SBC) za video in govor Cisco TelePresence in drugih naprednih aplikacij. Te inovacije gradijo na virtualizaciji virov platforme z visoko stopnjo varnosti in nepretrganim delovanjem sistema za omogočanje dobave večjega števila storitev preko enotne, konvergentne IP infrastrukture.

"Zelo smo zadovoljni s stopnjo prevzema usmerjevalniške platforme serije 12000, osrednjega izdelka ponudbe rešitev za robna omrežja znotraj Cisco IP NGN prek katere ponudniki po vsem svetu in vse pogosteje prenašajo svoje najnaprednejše in najbolj ključne poslovne storitve," je povedal Tony Bates, višji podpredsednik in generalni direktor skupine za tehnologijo ponudnikov storitev pri Ciscu. "Število ponudnikov, ki so vpeljali to platformo ter nešteto novih in visoko naprednih aplikacij, ki so jih vpeljali na njeni osnovi, je izjemno. V Ciscu se že veselimo sodelovanja z njimi in nadaljnjega razvoja te in drugih rešitev za operaterje, ki sestavljajo arhitekturo Cisco IP NGN."

Za več informacij prosimo obiščite spletno stran: www.cisco.com/en/US/products/hw/routers/ps167/index.html.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103