Novice

Hrvaški Telekom izbral model IP set-top box

KORTRIJK, Belgija - Podjetje T-Hrvatski Telekom izbral model IP set-top box IPP330HD Ciscove podružnice Scientific Atlanta, za vpeljavo storitev IP televizije v svojem omrežju. T-Hrvatski Telekom vpeljuje te set-top box-e prihodnje generacije za ponudbo naprednih storitev, vključno s televizijo visoke ločljivosti, za pomoč pri razširitvi svoje uporabniške baze in za večjo raznolikost v svoji ponudbi storitev ter še večjo dodano vrednost za svoje stranke.

"Zelo smo zadovoljni z nepretrgano letno rastjo podjetja Cisco, ki temelji na uspešni izvedbi programa v podjetju," je povedal John Chambers, predsednik uprave in generalni direktor Cisca. "Naš uspeh temelji na možnosti predvidevanja sprememb trga, kar nam je omogočilo pripraviti prave izdelke za trenutne priložnosti na trgu in nas pripravilo na to, da v prihodnosti izkoristimo nove priložnosti."

IP set-top box-i iz podjetja Scientific Atlanta imajo integrirane zmogljivosti stiskanja videa v zapisih MPEG-4/H.264 in MPEG-2, kakor tudi podporo za visoko ločljivost in druge napredne storitve. To zagotavlja prožno in zmogljivo IP platformo set-top box-ov, pripravljeno za podporo današnjim storitvam, kakor tudi tistim, ki se bodo šele pojavile v prihodnosti. Prenosno omrežje za storitve IP televizije T-Hrvatskega Telekoma vključuje usmerjevalnike Cisco 12000 Series in stikala Cisco Catalyst 6500 Series.

"V sodobnem in hitro spreminjajočem se okolju prenosa videa sta prožnost in hiter prihod na trg ključna sestavna dela poslovne strategije podjetja T-Hrvatski Telekom," je povedal Vedran Peršić, produktni vodja za IP televizijo pri podjetju T-Hrvatski Telekom. "Cisco in Scientific Atlanta sta s svojo obsežno zgodovino izdelave set-top box-ov z naprednimi lastnostmi uspela izpolniti naš izjemno tesen urnik vpeljave storitev. Dobavila sta nam set-top box-e, ki podpirajo naše omrežno okolje ter nam tako zagotovila prilagodljivo platformo za IP televizijo, ki smo jo potrebovali za bodočo širitev naše uporabniške baze."

Poleg prožnosti pri podpori različnih platform vmesne programske opreme, SCART video povezav in video standarda PAL, je Scientific Atlanta uspela prilagoditi tudi set-top box-e IPP330HD, tako da so združljive z obstoječimi daljinskimi upravljalci podjetja T-Hrtvatski Telekom. To poenoti uporabo set-top box-ov, ki s tem nudijo konsistentno doživetje ogleda televizije obstoječim strankam, ob tem pa podjetju T-Hrvatski Telekom zmanjša potrebe po dodatnih vpeljavah.

T-Hrvatski Telekom, podružnica Deutsche Telekoma, se je tako pridružil rastočemu seznamu operaterjev po Evropi in Severni Ameriki, ki so izbrali IP set-top box-e podjetja Scientific Atlanta za vpeljavo naprednih video storitev. Dobava set-top box-ov IPP330HD se je začela decembra 2006 in se bo nadaljevala ob večanju uporabniške baze IP storitev podjetja T-Hrvatski Telekom.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103