Novice

Cisco in Scientific Atlanta na sejmu Cable Show

SAN JOSE - Sodobni potrošniki hočejo večjo svobodo dostopanja do širokega nabora vsebin, storitev prek številih naprav in živeti t.i. »Povezano življenje«. V »Povezanem življenju«, ki ga ponujata Cisco in Scientific Atlanta, ponudniki storitev uporabnikom zagotavljajo storitve z znanjem prilagojenimi vsebinami. Na letošnjem sejmu Cable Show sta podjetji Cisco in Scientific Atlanta prikazali, kako sodelujeta s svojimi strankami pri različnih rešitvah, vključno z izboljšanimi omrežnimi platformami in prihodnjo generacijo set-top naprav, ki pomagajo ponudnikom storitev pri povezavi in prilagoditvi celovite izkušnje, ob tem pa izboljšajo tudi svoje poslovne modele in ustvarijo nove vire prihodkov.

"Sodoben uporabnik ima na voljo pravo bogastvo izbire vsebin in načina njihovega ogleda," je povedal Michael Harney, predsednik oddelka za naročniška omrežja pri podjetju Scientific Atlanta, Ciscove podružnice. "Rešitve podjetij Cisco in Scientific Atlanta omogočajo ponudnikom storitev dobaviti več vsebin in informacij za različne naprave, kar dopolnjuje sodobno povezano življenje, ob tem pa bogati celotno uporabniško doživetje."

Na razstavnem prostoru 2044, kjer razstavljata podjetji Cisco in Scientific Atlanta, so pripravljene predstavitve, ki vključujejo rešitve za razširitev in rast omrežja, od preklopnega digitalnega videa in enovitega upravljanja virov seje, do naprednega stiskanja videa (AVC) in podatkov prek standarda napeljav kabelske televizije DOCSIS® 3.0. Podjetji bosta prikazali tudi rešitve, ki oblikujejo "Povezano življenje" in zagotavljajo fleksibilnost storitev, vključno z njihovo prihodnjo generacijo set-top naprav, pripravljenih na platformo OpenCable Applications Platform (OCAPTM), ločljivimi varnostnimi set-top napravami, ki so v skladu z novimi ameriškimi pravilniki, zanimivimi novimi aplikacijami za OCAP, rešitvami za video in navigacijo, ki delujejo prek različnih platform in ponujajo tudi prenos govora, hiter prenos podatkov ter prehod za brezžični dostop.

Na področju dobave vsebin bosta podjetji Cisco in Scientific Atlanta predstavili prilagojene storitve in storitve na zahtevo, prenos videa za naprave set-top, osebne računalnike in mobilne naprave, možnost naslovljenega oglaševanja posameznim uporabnikom ter internetne video storitve. Vsebine v pretočnem zapisu preko interneta bodo predstavljene na sistemu Cisco Content Delivery System, ki ponuja izkušnjo Video 2.0 v celotnem naboru naprav.

"Video 2.0 spreminja televizijo, saj ustvarja dinamične in prilagojene večpredstavne izkušnje ter ponudnikom storitev ustvarja nove priložnosti za prihodke," je povedal Paul Bosco, podpredsednik oddelka za kabelske in video iniciative pri Ciscu. "Za nadaljnjo rast prednosti storitev Video 2.0 je Cisco svojemu sistemu Content Delivery System dodal možnosti oddajanja vsebin v pretočnem zapisu. S širitvijo zmožnosti oddajanja v pretočnem zapisu za set-top naprave in IP, lahko ponudniki storitev ponudijo širok nabor zabavnih video storitev prihodnje generacije z dodano vrednostjo.

Cisco in Scientific Atlanta sta predstavila tudi tri zvočne podcaste, v katerih so razložene nove video tehnologije, ki bodo pomagale ponudnikom storitev dodati vrednost prek izboljšanih video doživetij uporabnikov. Novi podcasti: »Home Entertainment Initiatives: The Connected Home,« (Iniciativa za domačo zabavo: Povezan dom) »707 and Beyond: The Transition to Separable Security,« (707 in naprej: prehod na ločljivo varnost) in »Addressable Advertising and the Growing Opportunities« (Naslovljeno oglaševanje in rastoče priložnosti).

Prisotnost podjetij Cisco in Scientific Atlanta na sejmu vključuje tudi sponzoriranje dogodkov in posebne predstavitve. Cisco bo gostil Mednarodni sprejem, ki bo potekal 7. maja od 17.30 do 19.00 v Mednarodnem poslovnem centru na Bayside A.

Trije predstavniki vodstva iz obeh podjetij so med glavnimi govorniki sejma, kjer bodo delili svoje izkušnje iz industrije o tem, kako se digitalna obzorja spreminjajo in kako lahko ponudniki storitev optimizirajo svoje storitve, potrebe po pasovni širini in priložnosti, ki se nenehno razvijajo in rastejo. Jeff Seebeck, podpredsednik za strategijo izdelkov in razvoj naročniških omrežij pri podjetju Scientific Atlanta je sodeloval na okrogli mizi z naslovom "OCAP in resnični svet: Vprašajte strokovnjake", ki je bila 6. maja od 16.30 do 17.30 v dvorani Mandalay Bay Ballroom I. Peggy Ballard, podpredsednica strateških komunikacij pri podjetju Scientific Atlanta in predsednica združenja Association of Cable Communicators pa je bila moderatorka okrogle mize "Povsem sodobno sporočanje: Doseči stranke v digitalni dobi", ki je potekala 7. maja od 15.00 do 16.15 v dvorani Mandalay Bay Ballroom D. Alon Bernstein, arhitekt programske opreme pri podjetju Cisco bo imel predstavitev z naslovom: "Preko celotnega spektra: Novi pristopi k upravljanju s pasovno širino", ki bo potekala 9. maja od 8.00 do 9.15 v dvorani Breakers H.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E:mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103