Novice

SAP izbral Cisco TelePresence za virtualna srečanja

SAN JOSE - Cisco bo v okviru globalnega dogovora za pospeševanje prilagodljivih in inteligentnih rešitev za sodelovanje v podjetjih združil moči s podjetjem SAP AG, ki bo z uporabo Cisco TelePresence za standardizacijo vrhunskih virtualnih srečanj izboljšal interno komuniciranje na globalni ravni.

Skupna vizija obeh podjetij je pregledna integracija orodij za sodelovanje, kot so Cisco TelePresence in Cisco Digital Signage s SAP poslovnimi aplikacijami, z namenom izboljšati komunikacijo udeležencev. Ta pobuda predstavlja podporo obstoječim skupnim rešitvam podjetij Cisco in SAP, ki strankam omogočajo dostop do poslovnih informacij v trenutku, ko so te potrebne za izpeljavo ključnega poslovanja.

Znotraj SAP-ovih prostorov po vsem svetu bodo prostori, opremljeni s tehnologijo Cisco TelePresence. Sprva le v Walldorfu v Nemčiji in Palo Altu v Kaliforniji, nato pa tudi v Newtown Square v ZDA. Po pričakovanjih bodo do junija 2007 prvi, s sistemom Cisco TelePresence opremljeni prostori .

"Z uvedbo TelePresence bomo presegli geografske ovire in omogočili bolj učinkovito sodelovanje med zaposlenimi, strankami in poslovnimi partnerji", pravi Uwe Herold, vodja področja za informacijsko tehnologijo v podjetju SAP AG. "Pričakujemo izboljšanje delovne učinkovitosti, predvsem na področju razvoja novih izdelkov in zagotavljanja zvestobe kupcev".

Sistem Cisco TelePresence ponuja enkratno doživetje bližine oseb, krajev in dogodkov v zasebnem in poslovnem življenju. Omogoča prikaz predmetov v naravni velikosti, sliko ultra-visoke ločljivosti (1080p), prostorski zvok in posebej oblikovano okolje za srečanja, ki učinkuje kot "prostor znotraj prostora". "SAP je že dlje vodilno podjetje, ko gre za preseganje ustaljenih okvirov na področju prilagodljivosti poslovnih procesov, preoblikovanja poslovanja in uvajanja novih inovativnih poslovnih modelov", meni Guido Jouret, podpredsednik in vodja tehnologij v skupini Emerging Markets Technology podjetja Cisco. "S sistemom Cisco TelePresence bo podjetje SAP svojim strankam lahko ponudilo še bolj učinkovite in dovršene rešitve za preoblikovanje poslovanja".

Simulacijo te rešitve bosta podjetji predstavili na konferenci SAPPHIRE '07 v Atlanti, kjer bo sistem uporabljen kot sredstvo upravljanja obratov s poudarkom na zmanjševanju tveganj. Ta osnovna integracija je zgled za združitev poslovne aplikacije za upravljanje tveganj podjetja SAP in Cisco storitveno usmerjene omrežne arhitekture za bistveno večjo preglednost poslovanja in odzivnost na tveganja.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E:mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103