Novice

Brezžično omrežje za gospodarski razvoj

MILANO - Italijanska pokrajina Brescia bo prebivalcem tamkajšnjih podeželskih krajev omogočila dostop do brezžične širokopasovne povezave in IP storitev s pomočjo razpredenega brezžičnega omrežja za rabo na prostem. Cilj projekta je spodbuditi gospodarsko rast in premostiti vedno večji digitalni razkorak na tem območju, pokrajina pa bo lokalni upravi, prebivalcem in podjetjem omogočila širokopasovni dostop do interneta.

Z brezžičnim omrežjem za rabo na prostem bo pokrajina Brescia tamkajšnjim občinam ponudila vrsto spletnih storitev - od preprostega internetnega dostopa za prebivalce do elektronskega nakupa in spletnih aplikacij za podjetja. Brezžične Cisco rešitve za rabo na prostem, ki vključujejo različne brezžične naprave in centralizirane upravljalske in varnostne funkcije, bodo prispevale k uresničitvi vizije te pokrajine, da uporabnikom ponudi široko paleto IP storitev prek enotnega konvergentnega omrežja. Z novim omrežjem bo pokrajina spodbudila razvoj storitvenega sektorja in izboljšala kakovost življenja svojih prebivalcev, saj jim bo omogočila dostop do spletnih storitev in mobilnih aplikacij.

Pokrajina Brescia ima bogato tradicijo na področju proizvodnje in kmetijstva, vendar je v zadnjem času opazen premik v smeri storitvenih dejavnosti, pravi Raffaele Gareri, vodja področja za informacijsko tehnologijo pokrajine Brescia. Dosedanji poskusi podjetij razširiti svojo ponudbo storitev so bili precej omejeni; več kot polovica pokrajine namreč nima dostopa do širokopasovnega interneta. Cisco nam je s tehnologijo razpredenega omrežja ponudil zanesljivo, nadgradljivo in zelo uporabno rešitev.

Pokrajino Brescio sestavlja množica različnih naselij, razpršenih po gorskem terenu, zato so stroški izgradnje ožičenega širokopasovnega omrežja za običajne ponudnike precej visoki. S Cisco tehnologijo razpredenega brezžičnega omrežja bo Brescia premagala to oviro, saj bo z razpredenimi dostopnimi točkami Cisco Aironet 1500 Series mogoče vzpostaviti prilagodljivo brezžično infrastrukturo in zmanjšati odvisnost od ožičenih omrežij. Razpredeno omrežje naj bi tako v prvi fazi prineslo širokopasovne storitve v 120, v drugi fazi pa je predvidena razširitev na dodatnih 210 naselij.

Potreba po širokopasovnem internetnem dostopu v podeželskih krajih in omogočanje povezovanja podjetij, je pokrajino spodbudilo k sklenitvi javno-zasebnega partnerstva. Omrežje bo tako upravljalo zasebno telekomunikacijsko podjetje, lastništvo pa bo v rokah lokalne javne uprave. Uprave podeželskih in predmestnih krajev vedno pogosteje vlagajo v brezžično tehnologijo, saj želijo podjetjem na teh območjih omogočiti dostop do spletnih storitev, pravi Richard Roberts, vodja razvoja Cisco brezžičnih poslovnih rešitev. Poleg pozitivnih učinkov na krajevno gospodarstvo imajo območja kot so Brescia, Singapur in Silicijeva dolina zaradi prednosti brezžične tehnologije priložnost doseganja vrste ciljev - od izboljšanja varnosti do ponudbe spletnih portalov za turiste.

Učinek te tehnologije na razvoj naše pokrajine je tesno povezan z gospodarsko rastjo in bolj dejavnim vključevanjem ljudi v družbo. Prepričani smo tudi, da nam bo ustanovljeno javno-zasebno partnerstvo prineslo pomembne gospodarske koristi. Po naših ocenah naj bi začetna naložba v višini 2 milijonov evrov v naslednjih šestih letih prinesla 139 milijonov evrov prihodkov, dodaja Gareri.

Več informacij o vzorčnih poslovnih modelih podjetja Cisco za uporabo brezžičnih rešitev na prostem najdete na spletnem mestu:
http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns621/networking_solutions_white_paper0900aecd80564fa3.shtml
http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns621/networking_solutions_white_paper0900aecd80564b36.shtml

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E:mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103