Novice

Cisco prevzema SpansLogic

SAN JOSE - Cisco je objavil dokončen dogovor o prevzemu podjetja v zasebni lasti - SpansLogic, Inc. iz Mountain Viewa v Kaliforniji, vodilnega ponudnika procesorjev, ki občutno povečajo hitrost obdelave paketov v omrežju.

Vsaka generacija Etherneta prinese 10-kratno povečanje v hitrosti, zato bo tudi vgradnja zmogljivosti iz podjetja SpansLogic v platforme stikal podjetja Cisco prinesla nove stopnje učinkovitosti delovanja.

"Tesna integracija omrežja z visokimi procesorskimi zmogljivostmi je ključnega pomena, saj odpravlja t.i. ozka grla," je povedal Tom Edsall, višji podpredsednik poslovne enote za podatkovne centre pri Ciscu. "S SpansLogicom bomo lahko izboljšali celotno učinkovitost prometa in prepustnost omrežja."

Podrobnosti prevzema niso bile razkrite. Prevzem mora zadostiti raznim standardnim pogojem in bo predvidoma zaključen v Ciscovem tretjem četrtletju poslovnega leta 2007, ki se zaključi 28. aprila 2007.

Podjetje SpansLogic je bilo ustanovljeno leta 2004 in ima 14 zaposlenih v Mountain Viewu v Kaliforniji. Po prevzemu bodo ekipa in izdelki iz SpansLogica integrirani v poslovno enoto za podatkovne centre podjetja Cisco in odgovorni neposredno Tomu Edsallu.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103