Novice

Nove rešitve Cisco Unified Communications za izboljšano

ORLANDO - Novi izdelki in aplikacije bodo podjetjem omogočile, da svoja omrežja izkoristijo kot platforme za učinkovitejše in bolj prilagodljivo poslovno sodelovanje. Cisco Unified Communications system 6.0 je obsežen komunikacijski sistem za prenos govora, videa in podatkov in predstavlja funkcije, ki bodo znatno izboljšale storilnost mobilnih delavcev in omogočile varčno uvajanje Unified Communications v malih in srednje velikih podjetjih. Sistem namreč integrira žične, brezžične in mobilne naprave, in ustvari varno rešitev za celotno podjetje, ne glede na lokacijo zaposlenih.

Rešitev podjetjem vseh velikosti omogoča revolucionarno odzivnost in varnost komunikacij - kjerkoli in kadarkoli in to ne glede na uporabljeno napravo, saj znotraj celotne palete razširja nove funkcije za sodelovanje in integracijo programske opreme drugih izdelovalcev. Cisco Unified Communications system 6.0 namreč temelji na odprtih standardih, zato lahko podjetja kombinirajo in prilagajajo komunikacijske tehnologije v skladu s poslovnimi potrebami. Mogoče jo je brezhibno integrirati z obstoječimi poslovnimi orodji za namizne računalnike po sistemu "priključi in poženi", kar poenostavlja vpeljavo, zniža stroške usposabljanja, zmanjša kapitalske stroške ter stroške delovanja. Organizacije, ki se bodo odločile za Cisco Unified Communications system 6.0, bodo lahko izkoristile tudi globalno omrežje partnerjev podjetja Cisco, ki so specializirani za poenotene komunikacije.

"Bolnišnica Marshfield Clinic se je za sodelovanje s podjetjem Cisco odločila zaradi neprimerljivega strokovnega znanja na področju poenotenih komunikacij," pravi Joe Brickweg, direktor oddelka za infrastrukturo sistemov IT v bolnišnici Marshfield Clinic, s sedežem v Marshfieldu v zvezni državi Wisconsin in je največja zasebna skupinska medicinska ustanova v zvezni državi Wisconsin ter ena največjih v ZDA. "Ker je naša skupinska ordinacija tako velika in pokriva več področij medicine na 41 lokacijah v zvezni državi Wisconsin, je učinkovito in uspešno sodelovanje med našimi 750 zdravniki in več kot 6.000 zaposlenimi ključnega pomena. Cisco Unified Communications postavlja Marshfield Clinic na vodilno mesto v zdravstveni oskrbi."

Cisco Unified Communications System 6.0 je del integrirane rešitve, ki združuje omrežno infrastrukturo, varnost, mobilnost, storitve upravljanja omrežja in življenjskega cikla. Tehnologija Cisco Unified Communications ponuja prilagodljive možnosti vpeljevanja in zunanjega upravljanja, pakete financiranja nakupa opreme za končne uporabnike in partnerje ter komunikacijske aplikacije drugih proizvajalcev. Izbrani novi izdelki, funkcije in aplikacije so opisani spodaj. Več informacij o celotni družini izdelkov in aplikacij Cisco Unified Communications pa je na voljo na naslovu: www.cisco.com/go/unified.

Mobilnost

  • Cisco Unified Mobile Communicatorzaposlenim omogoča dostop do funkcij poenotenih komunikacij v podjetju iz mobilnih ali pametnih telefonov prek intuitivnega grafičnega vmesnika. Omogoča dostop do direktorijev v poslovnem sistemu s podporo za prikaz prisotnosti, varno pošiljanje besedilnih sporočil, ogled poslovne glasovne e-pošte s Cisco Unity in izbiro posameznih sporočil za ponovno predvajanje. Ima tudi dostop do dnevnikov klicev podjetja za učinkovitejše komunikacije iz mobilnih naprav. Cisco Unified Mobile Communicator deluje na različnih mobilnih telefonih, na ključnih mobilnih operacijskih sistemih in v več mobilnih omrežjih, kar podjetjem ali posameznikom omogoča izbiro glede oblike naprav, stroškov in pokritosti.
  • Brezžični IP telefon Cisco Unified Wireless IP Phone 7921G izboljša govorne storitve kot je VoIP prek brezžičnega omrežja LAN podjetja s podporo brezžičnim standardom 802.11 a/b/g. Ta nov telefon dopolnjuje Cisco Unified Wireless IP Phone 7920. Gre za enega izmed prvih IP telefonov, ki podpira standard 802.11 "a", ima tipke za utišanje zvoka, uravnavanje glasnosti in aplikacije kot je "push to talk" ter postajo za priklop/napajanje z vgrajenim zvočnikom. Ta telefon vsebuje Cisco Compatible Extensions (CCX), različico 4, ki omogoča funkcijo kakovosti storitev (QoS), s katero zagotovi visokokakovostno izkušnjo.

Mala in srednje velika podjetja

  • Cisco Unified Communications Manager Business Edition združuje ključne aplikacije Unified Communications za srednje velika podjetja (od 100 do 500 zaposlenih) na eni platformi s skupno oskrbo in upravljanjem. Za funkcije telefonije poskrbi Cisco Unified Communications Manager 6.0, ki je bil doslej znan pod imenom Cisco Unified CallManager. Rešitev je preprosto namestiti in upravljati, ponuja pa tudi prilagodljive možnosti namestitve za nadaljnjo rast. Zajema celoten paket funkcionalnosti glasovnih in video komunikacij, možnost uporabe ene posamezne poslovne številke s Cisco Unified Mobility ter integrirane storitve sporočanja in prikaza prisotnosti. Deluje tudi kot osnova za naprednejše zmogljivosti Unified Communications, kot sta Cisco Unified MeetingPlace in Cisco Unified IP Contact Center.
  • Da bi dosegli cel spekter zahtev za male in srednje velike klicne centre, Cisco predstavlja pomembne nove funkcije za optimizacijo več kanalov in zaposlenih za Cisco Unified Contact Center Express. Za podporo strankam pri poizvedbah po e-pošti ali spletu pa Cisco Unified Web Interaction Manager in Cisco Unified E-Mail Interaction Manager ponujata skupen vmesnik, ki pomaga izboljšati storilnost in omogoča preprost dostop do skupne zbirke podatkov in zgodovine strank. Cisco Unified Workforce Optimization združuje orodja za upravljanje zaposlenih in kakovosti, kar nadzornemu osebju olajša optimizacijo delovanja ekipe in zagotavlja zvestobo strank.

Sodelovanje

  • Zmogljivosti spletnih konferenc, ki temeljijo na tehnologiji Flash skupaj s Cisco Unified MeetingPlace 6.0 zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo, saj podpirajo več aplikacij in eno rešitev ter uporabniško okolje za preproste in učinkovite glasovne in video spletne konference. Ker oprema Cisco Unified MeetingPlace 6.0 temelji na odprtih standardih in je grajena na omrežju, omogoča prihranke, varnost in integrirane aplikacije.
  • Cisco Unity 5.0 predstavlja nove funkcije za izboljšanje storilnosti, ki uporabnikom omogočajo poslušanje sporočil in odgovarjanje na njih, medtem ko se snemajo, prostoročno delo s prepoznavo govora ter možnost ogleda, sortiranja in predvajanja sporočil na zaslonu IP telefona Cisco Unified IP Phone. Poleg tega Cisco Unity 5.0 za boljšo varnost omogoča šifriranje vseh sporočil v sistemu. Možnost konfiguriranja nastavitve roka trajanja sporočil v okviru varnega sporočanja podjetjem pomaga zmanjšati tveganje, da bi zaupna sporočila lahko bila poslana izven podjetja.

"Namen centrov za poenotene komunikacije je izboljšati storilnost zaposlenih in možnosti sodelovanja, pri tem pa zmanjšati nekatere stroške vzdrževanja več aplikacij in infrastruktur za komunikacije," je povedal Abner Germanow, direktor oddelka za raziskavo poslovnih omrežij pri IDC. "S tem, ko se integracija med komponentami poenotenih komunikacij izboljšuje, se bodo potrebe po dodatnih sredstvih za postopno integracijo in strežnike zmanjšale."

Trženje in storitveV skladu s pristopom Cisco Lifecycle Services, podjetje Cisco in njegovi partnerji ponujajo široko paleto storitev za podporo sistemu Cisco Unified Communications. Te storitve temeljijo na preizkušenih metodah vpeljevanja, uporabe in optimizacije rešitev za IP komunikacije. Storitve začetnega načrtovanja in zasnove, na primer, lahko pomagajo pospešiti uspešno vpeljavo. Operativne storitve izboljšajo učinkovitost delovanja s takojšnjim dostopom do ključnih informacij, nagrajene tehnične podpore in možnostmi upravljanja na daljavo. Storitve optimiziranja izboljšajo delovanje rešitve. Cisco in njegovi partnerji ponujajo pristop storitev in podpore na ravni sistema, s katerim lahko ustvarite in vzdržujete odporno konvergentno omrežje, ki pokriva vse potrebe podjetja.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103