Novice

Smučarska zveza Slovenije z najsodobnejšo

Smučarska zveza Slovenije vstopa v novo obdobje zmag tudi po tehnološki plati in s pomočjo podjetij Cisco Systems Slovenija in Telekom Slovenije v svoje poslovanje uvaja najsodobnejšo omrežno platformo in komunikacijske rešitve. Usmerjenost v prihodnost se že kaže tudi v odličnih nastopih naših mladih smučarjev na ravnokar končanih svetovnih mladinskih prvenstvih v alpskem in nordijskem smučanju.

Ljubljana, 19. marec 2007 - Smučarska zveza Slovenije (SZS) svojo usmerjenost v prihodnost izraža tudi skozi uporabo sodobne, napredne tehnologije. Rešitev, ki jo združeno ponujata Cisco in Telekom Slovenije bo SZS omogočala hitre, varne in zanesljive komunikacijske poti. Z uvedbo brezžičnih rešitev in IP telefonije se bo povečala mobilnost in učinkovitost, zmanjšali se bodo stroški, bistveno pa bo olajšana tudi komunikacija z organizatorji tekem, tekmovalci, sponzorji, domačimi in tujimi partnerji.

"Pred to smučarsko sezono se je Smučarska zveza Slovenije preselila v nove prostore in tu so se pojavile tudi nove želje in novi načrti. Za novo domovanje smo začeli iskati nove tehnične rešitve. Naše ekipe so večji del leta raztresene po vsem svetu, komunikacija med njimi in s sedežem zveze pa je bistvenega pomena. Rešitev, ki sta nam jo ponudila Cisco in Telekom, je za nas idealna in zelo smo veseli tega sodelovanja. Pravzaprav zdaj spoznavamo šele vrh ledene gore in se ne zavedamo povsem, kaj vse bo to potegnilo za seboj. Jasno pa nam je, da je to za nas velika poenostavitev stikov ter prihranek časa in denarja," je povedal Bojan Križaj, direktor alpskega smučarskega sklada in verjetno za zdaj najbolj redni uporabnik rešitve pri SZS.

Proizvajalci sodobnih tehnoloških rešitev se vedno bolj zavedajo, da morajo vrhunski visokotehnološki izdelki predvsem služiti ljudem in jim omogočati enostavnejše življenje ter prijaznejšo uporabo izdelkov.

"Naše tehnologije so uporabniku prijazne, informacijska struktura omogoča neslutene možnosti izrabe komunikacij v prid večje učinovitosti. Mi vidimo omrežje kot platformo, ki ni več namenjena samo povezavam osebnih računalnikov z www strežniki, ampak omogoča povezovanje uporabnikov. Dandanes tako lahko govorimo o človeku prijaznih omrežjih, ki so več kot le fizična infrastruktura. Vse skupaj postaja podrejeno končnemu uporabniku," je dejal Anton Petrič, direktor Cisco Slovenija. "Naše rešitve so odprte in nadgradljive, kar pomeni dolgoročne in so temelj tehnologiji ter aplikacijam, ki bodo sledile. E-learning oz. Eučenje je ena izmed tehnoloških rešitev, ki bodo omogočala učenje na daljavo pri ljudeh, ki so zaradi načina življenja oz. profesionalne usmerjenosti pogosto prikrajšani za običajno izobraževanje," je še dodal Petrič.

"Zaenkrat le redke izobraževalne inštitucije ponujajo prilagojene študijske vsebine, ki so primerne za širjenje znanja preko sodobnih komunikacijskih poti. Ob tej priložnosti bi pozval vse slovenske šole in univerze, da poskušajo vključiti e-izobraževanje v kredibilen sistem šolanja, ki bo npr. tudi našim smučarjem omogočil osebne zmage," je zaključil direktor Cisca Slovenije.

V Telekomu Slovenije, ki je tudi sponzor Smučarske zveze Slovenije, se zavedajo, da potrebe uporabnikov po komunikaciji in medsebojnem povezovanju ter optimizaciji poslovanja rastejo. "Zadovoljimo jih lahko le s ponudbo najboljših, najnaprednejših, varnih, zmeraj dosegljivih in hkrati cenovno ugodnih uporabniških izkušenj z vseh področij telekomunikacij ter sistemskih integracij. Smučarska zveza Slovenije je zaradi svoje mobilnosti zahteven uporabnik, ki potrebuje zanesljive komunikacijske tokove. Naša rešitev izpolnjuje vse njene potrebe. Gre za konkurenčen model, ki je plod znanja in izkušenj strokovnjakov Telekoma Slovenije, ki je nastal v sodelovanju z našimi hčerinskimi družbami, še posebej Mobitelom in Avtento.si," je poudaril Iztok Klančnik, direktor sektorja za poslovne uporabnike Telekoma Slovenije.

Nova generacija slovenskih smučarskih šampionov, ki še bolj kot tehnologija pooseblja prihodnost SZS, se je izkazala na pravkar končanih svetovnih mladinskih prvenstvih. Ilka Štuhec in Matic Skube sta osvojila zlati kolajni v slalomu na prvenstvu v alpskem smučanju, Štuhecova še zlato v kombinaciji. Na prvenstvu v nordijskem smučanju je zlato osvojila ekipa v skokih: Robert Hrgota, Primož Roglič, Jurij Tepeš in Mitja Mežnar. Bronaste kolajne so prispevali Maruša Ferk in Miha Kuerner v kombinaciji alpincev ter Maja Vtič v skokih. Odlične ekipne predstave na alpskem prvenstvu so Sloveniji prinesle še drugo mesto v razvrstitvi reprezentanc.

O Smučarski zvezi Slovenije
Smučarska zveza Slovenije, združenje smučarskih panog, je zveza smučarskih klubov in društev, ki se v Republiki Sloveniji ukvarjajo z alpskim smučanjem, smučarskimi skoki, nordijsko kombinacijo, tekom na smučeh, biatlonom, smučanjem prostega sloga, deskanjem na snegu, telemark smučanjem, usposabljanjem in izpopolnjevanjem smučarskih kadrov ter organiziranjem na področju smučanja. Več na www.sloski.si.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E:mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103