Novice

Cisco napovedal prevzem podjetja NeoPath Networks

SAN JOSE - Cisco je napovedal dokončen sporazum o prevzemu podjetja NeoPath Networks, vodilnega ponudnika visokozmogljivih in razširljivih rešitev za upravljanje sistemov shranjevanja podatkov.

Patentirana tehnologija za virtualizacijo SMART in družina izdelkov File Director™ podjetja NeoPath poenostavljata upravljanje omrežnih pomnilniških rešitev NAS in drugih datotečnih strežnikov.

"Stranke velikih podjetij zanima, kako jim lahko Cisco pomaga bolje izkoristiti obstoječo IT infrastrukturo. Podjetje NeoPath s svojimi rešitvami ponuja del odgovora," je povedal Jayshree Ullal, podpredsednik skupine Datacenter Switching and Security Technology Group (DSSTG) v podjetju Cisco. "Tehnologija podjetja NeoPath podpira usmerjenost in vizijo Ciscove storitveno naravnane omrežne arhitekture SONA (Services Oriented Network Architecture), saj omogoča boljšo povezavo datotečnih podatkov in pospešenih omrežnih storitev."

Prevzem mora zadostiti standardnim pogojem, med drugim tudi pridobiti soglasje regulatornih teles, po pričakovanjih pa bo zaključen v tretji četrtini Ciscovega poslovnega leta 2007, ki se zaključi 28. aprila 2007. Pogoji prevzema še niso objavljeni.

Po zaključku transakcije bodo zaposleni in izdelki podjetja NeoPath integrirani v skupino DSSTG, ki jo bo vodil Jayshree Ullal.

Podjetje NeoPath je bilo ustanovljeno leta 2002 in ima 55 zaposlenih, predvsem v mestu Santa Clara v Kaliforniji.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E:mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103