Novice

Cisco napovedal rešitev IP telefonije z uporabo mobilnega

SAN JOSE - Cisco je napovedal zagotovitev rešitve IP telefonije, ki izkorišča prednosti mobilnega telefona N902iL FOMA z brezžičnim LAN-om, skupaj s programsko opremo Cisco Unified CallManager in Cisco Unified Wireless Network. To je prva rešitev doslej, ki razširja uporabo bogatega izbora funkcij IP telefonije za pisarniško okolje - omogoča jih sistem Unified Communications podjetja Cisco - na mobilni telefon z dvema načinoma delovanja z uporabo standardiziranega vmesnika Session Initiation Protocol (SIP).

Rešitev zagotavlja brezhibno povezavo med omrežjem FOMA3G podjetja NTT DoCoMo in programsko opremo Unified Wireless Network podjetja Cisco, s tem pa poslovnim uporabnikom omogoča uporabo ene telefonske številke, enega službenega predala za glasovno pošto, dostopa do glasovne pošte iz mobilnih naprav in druge funkcije mobilnih aplikacij. To znatno pripomore k storilnosti zaposlenih, je pa tudi mikaven način konvergence in poenostavljanja poslovnih komunikacij.

"V podjetju NTT DoCoMo smo veseli podpore programske opreme Cisco Unified CallManager in omrežja Cisco Unified Wireless Network, ki ju uporablja veliko ljudi na trgu brezžičnih omrežij. Naše stranke so po tej integraciji povpraševale že od izdaje prejšnjega modela, N900iL," je povedal Hiroši Sawada, direktor oddelka za poslovne rešitve v podjetju NTT DoCoMo. "Prizadevamo si ustvariti stabilno komunikacijsko okolje za N902iL in ker še naprej sodelujemo s Ciscom in različnimi drugimi podjetji, bomo lahko razširili uporabo IP telefonije z dvema načinoma delovanja."

S programsko opremo Cisco Unified Wireless Network lahko osebje v pisarnah opravlja klice, jih sprejema, da na čakanje ali jih preveže - ravno tako, kot bi to počeli z običajnimi IP telefoni. Poleg tega lahko zaposleni z mobilnim telefonom dostopajo do službene glasovne pošte in uporabljajo druge lastnosti IP telefonije. Mobilni telefon in programska oprema Cisco Unified Wireless Network podpirata brezžični standard IEEE 802.11g s hitrostjo prenosa podatkov 54 Mb/s in standard IEEE 802.11e, ki zagotavlja kakovost storitve (QoS) glasovnega sporočanja v omrežju WLAN. Zunaj pisarne N902iL deluje v omrežju FOMA podjetja NTT DoCoMo in sprejema dohodne klice z mobilnimi rešitvami Cisca za poenotene komunikacije.

O podjetju NTT DoCoMo
NTT DoCoMo je vodilno svetovno podjetje na področju mobilnih komunikacij. Ima več kot 52 milijonov strank, med njimi jih 32 milijonov uporablja omrežje FOMA, prvo omrežje tretje generacije mobilne telefonije s protokolom W-CDMA, ki je bilo vzpostavljeno že leta 2001. DoCoMo ponuja tudi široko paleto najsodobnejših večpredstavnih storitev, med katerimi je tudi i-mode, najbolj priljubljena storitev za elektronsko pošto in internet, ki jo uporablja več kot 47 milijonov uporabnikov. Z novimi možnostmi mobilnega plačevanja so mobilni telefoni podjetja DoCoMo postali nepogrešljiv pripomoček v vsakdanjem življenju. NTT DoCoMo kotira na tokijski (9437), londonski (NDCM) in newyorški (DCM) borzi.

I-mode in FOMA sta blagovni znamki ali registrirani blagovni znamki podjetja NTT DoCoMo, Inc. na Japonskem in v drugih državah. Storitev FOMA podjetja NTT DoCoMo je na voljo samo naročnikom na Japonskem.

Več informacij najdete na www.nttdocomo.com.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E:mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103