Novice

Cisco napovedal prevzem podjetja Reactivity

SAN JOSE - Podjetje Reactivity, Inc. iz Redwooda v Kaliforniji, je bilo doslej v zasebni lasti in je vodilni ponudnik prehodov XML (razširljivi označevalni jezik) raznovrstnim organizacijam kot so trgovska in druga podjetja iz seznama Global 500 - 500 največjih podjetij na svetu.

Stranke in večji ponudniki programske opreme razvijajo svoje arhitekture poslovne programske opreme iz načina odjemalec-strežnik v smer storitveno naravnane arhitekture. Poleg tega vpeljujejo različne zmogljivosti Spleta 2.0, ki skupaj spreminjajo svetovni splet iz skupka relativno statičnih spletnih strani v računalniško platformo polno storitev. Storitve, ki temeljijo na XML-u in protokolu SOAP postajajo de facto standard za izmenjavo komunikacij in informacij v tem novem modelu aplikacij. Vodilni XML prehodi podjetja Reactivity strankam omogočajo učinkovito vpeljavo, zavarovanje in pospešitev XML-a ter spletnih storitev.

Prevzem prikazuje zavezanost Cisca k širitvi naprednih tehnologij s področja aplikacijskih omrežnih storitev (ANS), kar je pomemben del strategije in vizije storitveno naravnane omrežne arhitekture (SONA). Cisco ANS strankam prinaša deljene storitve, ki se zavedajo aplikacij, kar izboljša dosegljivost, zmogljivost in varnost aplikacij, ki jih nudi omrežna platforma. Rešitve podjetja Reactivity dopolnjujejo in širijo zmogljivosti ponudbe Cisco ANS za te rastoče aplikacijske arhitekture.

"Stranke potrjujejo našo trenutno strategijo izgradnje večjega števila aplikacijskih storitev na omrežni platformi," je povedal Jayshree Ullal, višji podpredsednik skupine Datacenter Switching and Security Technology Group (DSSTG) pri Ciscu. "Reactivity nam skupaj z našim aplikacijskim nadzornim strojem (ACE) zagotavlja visoko zmogljivo rešitev, ki v podatkovnem centru skrbi za dobavo aplikacij našim strankam."

V skladu s pogoji teh dogovorov bo Cisco za Reactivity odštel približno 135 milijonov dolarjev v gotovini in opcijskih delnicah. Prevzem podjetja mora zadostiti različnim standardnim pogojem, vključno z odobritvami regulatornih organov in bo predvidoma zaključen v tretjem četrtletju Ciscovega poslovnega leta 2007, ki se zaključi 28. aprila 2007. Podjetje Reactivity je bilo ustanovljeno leta 1998 in ima 56 zaposlenih v Redwoodu v Kaliforniji. Po zaključku prevzema bodo zaposleni in izdelki podjetja integrirani v skupino DSSTG, ki jo bo vodil Jayshree Ullal.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E:mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103