Novice

Cisco Systems prevzema podjetje Five Across

SAN JOSE – Podjetje Cisco Systems je predstavilo dokončen dogovor o prevzemu podjetja Five Across iz San Francisca, enega vodilnih ponudnikov izdelkov in storitev na področju družabnih omrežij.

Platforma podjetja Five Across, Connect Community Builder, drugim podjetjem omogoča enostavno nadgradnjo njihovih spletnih strani s skupnostmi uporabnikov in podporo vsebinam, ki jih ustvarjajo obiskovalci strani, med katerimi so deljene slikovne, zvočne in video datoteke, blogi, podcasti in uporabniški profili. Zmožnosti, namenjene povezovanju z uporabniki, omogočajo podjetjem tako boljšo komunikacijo s svojimi kupci kot tudi boljšo uporabniško izkušnjo obiskovalcem njihove spletne strani. Družabna omrežja so še posebej zanimiva za podjetja in organizacije s področja medijev ter športa, za interesne skupine in za vse organizacije, ki želijo poglobiti stik z uporabniki svojih spletnih storitev.

»V podjetju Cisco Systems verjamemo, da je omrežje platforma, ki omogoča povezovanje organizacij z njihovimi odjemalci in tudi stike med posamezniki,« pravi Dan Scheinman, podpredsednik skupine Cisco Media Solutions Group (CMSG). »Z nakupom podjetja Five Across bomo svojim kupcem omogočili nadgradnjo spleta in končnim uporabnikom ponudili bolj izčrpno, predvsem pa kakovostnejšo uporabniško izkušnjo.«

Podjetje Five Across je bilo ustanovljeno leta 2003 in ima 11 zaposlenih. Ob prevzemu podjetja bosta celotna ekipa in nabor izdelkov vključeni v CMSG, ki ga vodi Scheinman.

Podjetji ne razkrivata pogojev prevzema, njegov zaključek je odvisen od običajnih končnih določil, predvidoma pa naj bi se zaključil v tretjem četrtletju poslovnega leta 2007, ki se zaključi 28. aprila.

Več podatkov o skupini Cisco Media Solutions Group je na voljo na http://www.cisco.com/go/media

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E:mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103