Novice

Cisco petim državam s področja Emergin

PARIZ - Cisco Systems je napovedal, da bo vladam v Egiptu, Jordaniji, Libanonu, Turčiji in Združenim Arabskim Emiratom za izboljšanje komunikacije in sodelovanja znotraj države in med njimi podaril po dva sistema Cisco TelePresence.

"V vse bolj globalnem in povezanem svetu komunikacije in medsebojno sodelovanje postajajo vse pomembnejše - ne le posameznikom in podjetjem, temveč tudi državam," je povedal John Chambers, predsednik uprave in generalni direktor podjetja Cisco Systems. "Cisco TelePresence vpeljuje povsem nov način komuniciranja in sodelovanja, prevzem te tehnologije pa v napovedanih državah prikazuje vlogo, ki jo lahko ima IKT v državah s področja Emergin markets. Verjamemo, da bo vpeljava najsodobnejših tehnologij kot je TelePresence v vsaki izmed teh držav pripomogla k večji interakciji znotraj države in regije, kar predstavlja nov način izboljševanja življenja in priložnosti za njihove državljane."

Napoved so objavili na mednarodni donatorski konferenci Paris III, ki je potekala v francoskem glavnem mestu in katere cilj je bil odkriti nove načine za izgradnjo bolj obetajoče prihodnosti za libanonsko ljudstvo.

"Cisco verjame, da ima IKT možnost vnesti višjo vrednost, sodelovanje in v končni fazi tudi storilnost v skupnostih in državah. Te prednosti imajo dokazan učinek tako na družbeno kot na gospodarsko rast v regijah t.i. Emergin markets," je zaključil Chambers. Cisco Systems predvideva, da bodo sisteme TelePresence v vseh petih državah vgradili v šestih mesecih. Ob koncu leta namerava John Chambers prek rešitve TelePresence gostiti konferenco z regionalnimi vodji, ki se bo osredotočala na vprašanja globalne pomembnosti, dotikala pa se bo tudi izobraževanja in zdravstvenega varstva.

Donacija, ki jo v podjetju Cisco Systems ocenjujejo v skupni vrednosti približno 6 milijonov dolarjev, vključuje sisteme TelePresence, njihovo načrtovanje, zasnovo in namestitev ter celoletne stroške podpornih storitev. Donirana bo najzmogljivejša različica, Cisco TelePresence 3000, ki vključuje tri 65-palčne plazme - zaslone - skupaj s posebej zasnovanimi mizami za katerimi lahko sedi po šest udeležencev na vsaki strani "navidezne mize". Sistem podpira sliko realne velikosti, video ultra visoke ločljivosti in možnosti prostorskega zvoka.

Cisco Systems je predstavil svojo ponudbo rešitve Cisco TelePresence oktobra lani. Skozi inovacije na področju videa, avdia in tehnologij komuniciranja na daljavo prek omrežij internetnega protokola (IP), Cisco Systems omogoča komuniciranje tudi ljudem na oddaljenih lokacijah, kjer lahko komunicirajo prek omrežja, ki se zdi kot da bi se odvijalo v isti sobi. Uporaba terminalov je tako preprosta kot vzpostavitev običajnega telefonskega klica.

Za več podrobnosti o Cisco TelePresence, obiščite http://newsroom.cisco.com/ciscotelepresence.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E:mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103