Novice

Cisco razširil samozaščitno omrežje na sporočanje in storitve

SAN JOSE, Kalifornija - Podjetje Cisco Systems je napovedalo dokončen dogovor o prevzemu IronPort Systems, Inc., podjetja v zasebni lasti iz San Bruna v Kaliforniji. IronPort je vodilni ponudnik rešitev za varnost sporočanja, ki se osredotoča na zaščito poslovnih sistemov pred neželeno elektronsko pošto in vohunsko programsko opremo.

Zaščita elektronske pošte, sporočanja in drugih vsebin je za podjetja in organizacije ključnega pomena. Ker sta elektronska pošta in sporočanje vodilni aplikaciji za uporabo prek interneta, je prevzem vodilnih rešitev za sporočanje in spletno varnost iz IronPorta za Cisco Systems naravna širitev in dopolnitev ponudbe varnostnih rešitev, predvsem s področja ublažitve groženj, zaupnosti komunikacij, nadzora pravil in rešitev za upravljanje.

"Po naši oceni obstaja izjemen potencial za izboljšane rešitve zaščite elektronske pošte in sporočanja, ki jih je mogoče integrirati v obstoječe ogrodje samozaščitnega omrežja iz podjetja Cisco Systems," je povedal Richard Palmer, višji podpredsednik skupine za varno tehnologijo v podjetju. "Z uporabo omrežja kot fleksibilne platforme za integracijo tehnologij iz IronPorta bomo namreč lahko pripravili nove varnostne aplikacije, ki bodo pripravljene na nove potrebe naših strank."

"Grožnje na področju internetnega sporočanja postajajo vse bolj napredne in IronPort je nepretrgano predstavljal vodilne rešitve," je povedal Scott Weiss, generalni direktor IronPort Systems. "Integracija IronPortove tehnologije za varno sporočanje v samozaščitno omrežje iz podjetja Cisco Systems bo našim strankam omogočila novo stopnjo zaščite."

V skladu s pogoji teh dogovorov bo Cisco Systems za IronPort odštel približno 830 milijonov dolarjev v gotovini in delnicah. Prevzem mora prestati še različne standardne pogoje, predvidoma bo zaključen v tretjem četrtletju Cisco poslovnega leta 2007, po predvidevanjih pa naj bi imel nevtralen vpliv na zaslužke v poslovnem letu 2007, izračunane brez računovodskih standardov GAAP.

IronPort je bil ustanovljen leta 2000 in ima 408 zaposlenih predvsem na sedežu podjetja v San Brunu, v Kaliforniji.

Cisco Systems je zavezan k ohranjanju odnosov in strategije prihoda na trg, ki sta jih obe podjetji razvili. Po zaključku prevzema bodo tako ekipa kot izdelki podjetja IronPort postali poslovna enota v skupini za varno tehnologijo podjetja Cisco Systems, ki jo vodi Richard Palmer.

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E:mjurca@cisco.com
T: +386 1 582 3103