Novice

Božiček obiskal otroke v bolnišnici CHEO

OTTAWA, Kanada - Pravi Božiček živi na Severnem tečaju, kjer je decembra polno zaposlen s pripravami na Božič. A s pomočjo podjetja Cisco Systems je našel nekaj časa v svojem polnem urniku, da se pogovori s pacienti v bolnišnici CHEO. Prek čarovnije internetne video telefonije je namreč obiskal bolne otroke in njihove družine v kanadski bolnišnici CHEO.

"Božič je najbolj čaroben čas za otroke, zato smo hoteli zagotoviti, da hospitalizirani otroci ne bi zamudili kakšnih prazničnih tradicij in slavnosti," je povedala Nora Ullyot, specialistka za otroške bolezni v CHEO. "To vključuje tudi obisk Božička. Navdušeni smo nad tem, da nam je podjetje Cisco Systems lahko pomagalo to željo tudi omogočiti."

"V Cisco Systems gojimo trdno prepričanje, da lahko z uporabo moči omrežja pomagamo spremeniti načine kako delamo, živimo, se učimo in igramo," je komentiral Garth Scully, regionalni direktor pri podjetju Cisco Systems in dodal: "Otrokom tukaj je vseeno kako tehnologija deluje, vedo le, da s pritiskom na en gumb lahko vidijo, slišijo in se pogovarjajo z Božičkom o svojih željah za ta Božič." Ta interakcija uporablja omrežno infrastrukturo bolnišnice in omogoča otrokom, ki se povezujejo z Božičkom na Severnem tečaju,s hkratno govorno in video komuniciranje prek internetnega protokola.

CHEO je edina kanadska bolnišnica, ki je prejela Božičkov virtualni obisk. Otroci so si lahko ogledali in se pogovarjati z Božičkom med posebnim videotelefonskim klicem, ki je povezal otroke s Severnim tečajem. Otroci in njihovi družinski člani so se zbrali v igralnici CHEO, kjer je bila pripravljena oprema za videotelefonijo. Prav tako pa je vsak otrok, ki se je pogovarjal z Božičkom dobil tudi igračo, ki sta jo darovala Cisco Systems in Mattel.

O CHEO
CHEO je neodvisna pediatrična bolnišnica s 150 posteljami, ki se posveča skrbi za otroke in mladostnike v svoji skupnosti, ki potrebujejo specializirane pediatrične zdravstvene storitve. CHEO je povezan z Medicinsko fakulteto Univerze v Ottawi in preko njenega raziskovalnega inštituta opravlja najsodobnejše raziskave bolezni otrok in mladostnikov. Obiščite nas na www.cheo.on.ca.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803