Novice

Velika rast števila partnerjev in 5.000 dni brezplačnega urjenja za partnerje

MILANO, Italija – Srečanje partnerjev na forumu Cisco European Channel and SMB Press v Milanu je postreglo z novo iniciativo, programom Unified Communications Accelerator in napovedalo izobraževanje SMB University s 5.000 dni izobraževanja z mentorji. Podjetje Cisco Systems je prikazalo nadaljnji uspeh svojega partnerskega programa SMB Select Partner; število partnerjev se je letos podvojilo in jih je sedaj že preko 2.300. Vpeljava izboljšanega programa je odziv na vse večjo potrebo po izkušenih partnerjih s specializacijo s področja rešitev iz varnosti, brezžičnih in predvsem govornih rešitev majhnim in srednje velikim podjetjem (SMB).

Program Cisco SMB Select Partner že od leta 2004 ponuja spodbude in vire za podporo partnerjem, osredotočenim na organizacije z 20 do 249 zaposlenimi. SMB University, ki jo podjetje Cisco Systems trenutno uvaja po vsej Evropi, omogoča brezplačno izobraževanje z mentorjem, program Unified Communications Accelerator pa je bil pripravljen kot odziv na rastoče povpraševanje po tehnologijah Unified Communications.

»Pomanjkanje izkušenih zaposlenih pri naših partnerjih in tudi njihovih strankah je trenutno precejšen izziv, zato so se v Ciscu - v programu SMB Select Partner - zavezali prav izobraževanju in obvladovanju brezžičnih tehnologij, varnosti in Unified Communications,« pravi Keith Humphries, svetovalec pri podjetju EuroLan. »Majhna in srednje velika podjetja iščejo rešitve in ne izdelkov, program Cisco SMB Select Partner zato omogoča partnerjem večjo učinkovitost, posledično prodajo večje število rešitev, postanejo zaupni svetovalci strank in jim pomagajo odpraviti njihove šibke točke.«

Izobraževalni program SMB University poteka v Latinski Ameriki že zadnjih osem mesecev in je pomagal partnerjem, osredotočenim na trg SMB, razviti nabor spretnosti. Zaradi izjemnega uspeha bo podjetje Cisco Systems vpeljalo ta strokovni izobraževalni progam v 21 evropskih državah. SMB University ponuja celodnevno izobraževanje o osnovah in na tehnologijo osredotočene seminarje o varnosti, brezžičnih tehnologijah in Unified Communications, novosti in obnovitev znanja pa so uporabnikom na voljo na spletu. Izobraževanje je za partnerje, ki sodelujejo v programu SMB Select Partner brezplačno, SMB University pa pomaga partnerjem tudi pri urjenju s področja veščin splošne prodaje.

Majhna in srednje velika podjetja z namenom izboljšanja odzivnosti vse bolj povprašujejo po integriranih omrežjih za govor in podatke, ki omogočajo vpeljavo pametnih, preprostih in visoko varnih rešitev. Program Unified Communications Accelerator omogoča obsežno brezplačno štiridnevno izobraževanje z mentorjem, ki se posebej osredotoča na tehnologije Unified Communications. Dva dneva programa sta posvečena urjenju iz prodaje, preostala dva pa praktičnemu tehnološkemu izobraževanju.

Podjetje Cisco Systems je predstavilo tudi podrobnosti svoje prve globalne raziskave o partnerjih SMB Select Partner, v kateri je sodelovalo več kot 1.200 evropskih partnerjev in ki izpostavlja znatno vrednost tega partnerskega programa, s katerim Cisco Systems daje poudarek trgu SMB. 98 odstotkov v raziskavi sodelujočih podjetij je navedlo, da je program SMB Select Partner zanje pomemben oz. zelo pomemben. Prav tako je raziskava pokazala, da partnerji verjamejo, da sta glavna temelja zagotavljanja zvestobe strank med majhnimi podjetji kakovostne podporne storitve in dobro poznavanje poslovanja partnerjev.

»Naši partnerji so izjemno pozitivno sprejeli SMB Select Partner program in zanimanje še naprej raste. Ko vidimo, kako povpraševanje po brezžičnih, varnostnih in predvsem govornih storitvah raste, je naš cilj zagotoviti, da se bo SMB Select Partner program še naprej razvijal skupaj s tem rastočim trendom,« je povedal Andreas Dohmen, podpredsednik za evropske partnerje pri podjetju Cisco Systems.

Program Unified Communications Accelerator je trenutno na voljo v Veliki Britaniji in na Nizozemskem, drugod po Evropi pa bo vpeljan v naslednjih šestih mesecih. Program SMB University bo pričel z izobraževanjem partnerjev decembra.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na voljo na www.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803