Novice

Cisco Systems objavil rezultate poslovanja za prvo četrtletje poslovnega leta

 • Prihodki od prodaje v prvem četrtletju: 8,2 milijarde USD.
 • Čisti dobiček v prvem četrtletju, izkazan v skladu s splošno sprejetimi računovodskimi načeli (GAAP – generally accepted accounting principles), je znašal 1,6 milijarde USD; čisti dobiček je znašal 1,9 milijarde USD pro forma.
 • Dohodek na delnico v prvem četrtletju: 0,26 USD v skladu z računovodskimi standardi (GAAP); 0,31 USD pro forma.
 • Prevzem Scientific-Atlante (s strani Cisco Systems je bila prevzeta v tretjem četrtletju poslovnega leta 2006) je k prihodkom od prodaje v prvem četrtletju poslovnega leta 2007 prispeval 584 milijonov USD.

SAN JOSE, Kalifornija, november 2006 – Podjetje Cisco Systems, Inc., vodilni svetovni proizvajalec omrežne internetne opreme, ki spreminja način, kako se ljudje povezujemo, komuniciramo in sodelujemo, je objavilo rezultate prvega četrtletja poslovnega leta, ki se je končalo 28. oktobra 2006.

»Zaključeno obdobje je še eno močno četrtletje za Cisco Systems, predvsem z vidika prihodkov, čistega dobička in dohodkov na delnico,« je povedal John Chambers, predsednik uprave in generalni direktor Cisco Systems, Inc, ter dodal: »To je zagotovo pokazatelj, da naše stranke z nami delijo vizijo omrežja kot platformo za vse vrste komunikacij in IT. Smo sredi razvoja tržišča, ki spreminja pojavnost omrežja in verjamemo, da postaja platforma za prihodnje generacije IT, ki pomembno spreminja način, s katerim se ljudje povezujejo, komunicirajo in sodelujejo. Te temelje svoje strategije smo postavili že pred leti, danes pa jih udejanjamo in verjamemo, da smo v edinstvenem položaju za nadaljnjo rast in vse večji delež skupne IT porabe naših strank«.

Rezultati prikazani v skladu z GAAP
 Q1 2007Q1 2006V primerjavi z Q1 2006
Prihodki od prodaje$8,2 milijarde$6,5 milijarde+ 24,9 %
Čisti dobiček$1,6 milijarde$1,3 milijarde+ 27,5 %
Dohodek na delnico$ 0,26$ 0,20+ 30,0 %

Rezultati
 Q1 2007Q1 2006V primerjavi z Q1 2006
Čisti dobiček$1,9 milijarde$1,6 milijarde+ 21,4 %
Dohodek na delnico$ 0,31$ 0,25+ 24,0 %

Celovit tabelarični prikaz poslovnih rezultatov je na ogled na spletni strani www.cisco.com.

Finančni poudarki

 • Denarni tok iz poslovanja je v prvem četrtletju poslovnega leta znašal 2,3 milijarde USD. Za primerjavo – konec prvega četrtletja poslovnega leta 2006 je znašal 1,4 milijarde USD.
 • Denar, druga denarna sredstva in naložbe so ob koncu prvega četrtletja poslovnega leta 2007 znašali 19,5 milijarde USD. Za primerjavo – konec četrtega četrtletja poslovnega leta 2006 so znašali 17,8 milijarde USD.
 • V prvem četrtletju poslovnega leta 2007, je Cisco odkupil za 66 milijonov navadnih delnic po povprečni ceni 22,85 USD za delnico in v skupni nakupni vrednosti 1,5 milijarde USD. Od začetka programa odkupa lastnih delnic - 28. oktobra 2006, je Cisco odkupil in upokojil 2,0 milijarde lastnih navadnih delnic po povprečni ceni 18,51 USD na delnico in v približnem skupnem nakupnem znesku 36,9 milijarde USD.
 • Povprečen rok plačila izdanih računov (DSO) je ob zaključku prvega četrtletja poslovnega leta 2007 je znašal 34 dni. Za primerjavo – ob koncu četrtega četrtletja poslovnega leta 2006 je znašal 38 dni.
 • Obrat zalog so v skladu z računovodskimi standardi (GAAP) v prvem četrtletju poslovnega leta 2007 znašali 8,3, ob koncu četrtega četrtletja poslovnega leta 2006 pa 8,5.

»S svojim odličnim poslovanjem v prvem četrtletju poslovnega leta 2007 smo zelo zadovoljni. Beležimo rekordne prihodke, dobiček in dohodke na delnico in stabilen denarni tok v vrednosti nad 2 milijarde USD na četrtletje. Naše tri- do petletne investicije se potrjujejo, prav tako tudi letni 25-odstotni rasti prihodkov«, je povedal Dennis Powell, finančni direktor podjetja Cisco Systems.

Poslovni poudarki
Prevzemi

 • v prvem četrtletju poslovnega leta 2007 je Cisco Systems zaključil prevzem Arroyo Video Solutions, Inc. in Meetinghouse Data Communications.

Predstavitve novih proizvodov

 • Cisco TelePresence Meeting, revolucionarna nova kategorija izdelkov, ki omogoča živo doživetje sestanka 'iz oči v oči' prek IP omrežja, kar daje uporabnikom možnost vzpostavitve stikov in sodelovanja na načine, ki prej niso bili mogoči.
 • Cisco Digital Media System, nova kategorija izdelkov, ki omogočajo podjetjem, ki pri svojem delu uporabljajo digitalne vsebine, da se kjerkoli in kadarkoli enostavno povežejo s svojimi kupci, strankami, zaposlenimi, partnerji ali študenti.
 • Cisco CRS-1 s štirimi režami in prepustnostjo 320 Gb/s presega dosedanje omejitve razmerja med ceno in zmogljivostjo ter razširja jedrni doseg 40 Gb/s IP/MPLS za arhitekturo Cisco IP NGN za video in druge napredne storitve.
 • Storitve za aplikacije prostranih omrežij iz podjetja Cisco Systems (Cisco Wide Area Application Services), integrirana rešitev za podružnice, ki je zasnovana za pospešitev delovanja katerekoli aplikacije, ki temelji na protokolu TCP preko prostranega omrežja in omogoča konsolidacijo strežnikov, pomnilniških sistemov in infrastrukture za izdelavo varnostnih kopij v podružnicah, kar omogoča preprostejše upravljanje in nižje stroške.

Zgodbe strank

 • AT&T je opravil osnovne preizkuse rešitve TelePresence Meeting Solution, s čimer zagotavlja združljivost omrežja in kakovostno delovanje; Verizon Business bo kmalu pričel preizkušati to tehnologijo.
 • Amsterdam je pričel graditi optično omrežje za dobavo telefonije, televizije in internetnih storitev z uporabo tehnologije Cisco Ethernet Fibre to the Home.
 • Mesto Dublin v ameriški zvezni državi Ohio in podjetje DHB Networks sta napovedala, da sta zgradila inovativno brezžično omrežje (Wi-Fi), ki pokriva celo mesto in je namenjeno izboljšanju javne varnosti ter stimulaciji ekonomskega razvoja v regiji; združenje Iniciativa za brezžično Silicijevo dolino je izbralo podjetje Cisco Systems in več drugih tehnoloških podjetij za izgradnjo in upravljanje regionalnega brezžičnega omrežja v Silicijevi dolini, ki bo služilo 2,4 milijona uporabnikom.
 • KT, vodilni ponudnik interneta v Južni Koreji, je izbral Cisco CRS-1 za svoje hrbtenično omrežje KORNET.

Ključni poudarki

 • Cisco je predstavil kampanijo "Welcome to the Human Network.", ki vključuje posodobljeno spletno stran www.cisco.com, posodobljen korporativni logo, s katerimi želijo povečati stopnjo zavedanja med obstoječimi in potencialnimi kupci na vseh tržnih segmentih in povečati vrednost tehnologij, proizvodov in blagovne znamke.
 • Cisco Systems je objavil pomembno iniciativo - investicijo v Turčijo – v skupni vrednosti 175 milijonov USD v naslednjih petih letih.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803