Novice

Cisco Systems napovedal prevzem podjetja Orative

SAN JOSE, Kalifornija - Podjetje Cisco Systems je napovedalo dokončen dogovor o prevzemu podjetja Orative Corp. iz San Joseja v Kaliforniji, ki je v zasebni lasti. Orative je razvil aplikacijo, ki bo Ciscu omogočila razširitev nabora rešitev Unified Communications na mobilne naprave, kot so mobilni in pametni telefoni.

Marca 2006 je podjetje Cisco Systems napovedalo sistem Unified Communications, ki temelji na storitveno usmerjeni omrežni arhitekturi (SONA). Ta podjetjem vseh velikosti omogoča integracijo svojih komunikacijskih sistemov z IT infrastrukturo, s čimer dobijo enotno komunikacijsko platformo. Cisco Unified Communications je sistem govornih, video in IP komunikacijskih izdelkov in aplikacij, ki omogoča učinkovitejšo komunikacijo, saj izkoristi vse storitve, ki se nahajajo v omrežju ter jih ponudi na vsaki napravi, kjerkoli in kadarkoli.

Orative razvija mobilno programsko opremo, ki razširja zmogljivosti sistema Cisco Unified Communications na področju komunikacij in sodelovanja za poslovne uporabnike mobilnih telefonov. S programsko opremo Orative Enterprise Software lahko namreč uporabniki mobilnih telefonov usklajujejo pogovore, sodelujejo s sodelavci, si ogledajo informacije na sporočilih glasovne pošte Unity, pregledajo neželene telefonske klice in motnje ter varno dostopajo do osebnih in poslovnih telefonskih imenikov. Cisco in Orative bosta s Cisco Unified CallManager za nadzor klicev, Cisco MeetingPlace za sodelovanje in Cisco Unity kot platformo glasovne pošte preobrazila mobilni telefon v pravo poslovno napravo.

"Sistem Unified Communications omogoča podjetjem izkoristiti svoja Cisco omrežja kot platformo za nudenje t. i. quadruple play storitev - govornih, video, podatkovnih in mobilnih storitev - prek boljšega uporabniškega doživetja," je povedal Don Proctor, višji podpredsednik skupine za govorno tehnologijo pri podjetju Cisco Systems. "Prevzem Orativa bo podjetju Cisco Systems omogočil nadaljnje izpolnjevanje obljube širitve doživetja Unified Communications iz omrežnih storitev na mobilne naprave."

V skladu s pogoji teh dogovorov bo Cisco za Orative odštel približno 31 milijonov dolarjev v gotovini. Prevzem mora zadostiti še različnim standardnim pogojem, vključno z odobritvijo s strani državnih regulatorjev in bo predvidoma zaključen v drugem četrtletju Ciscovega fiskalnega leta 2007.

Orative je bil ustanovljen leta 2002 in ima na sedežu podjetja v San Joseju v Kaliforniji 33 zaposlenih. Po zaključku prevzema bosta ekipa iz Orativa in njihov nabor izdelkov integrirana v skupino za govorno tehnologijo v podjetju Cisco Systems.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com. Za aktualne novice obiščite spletno stran http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Scientific Atlanta, D9050, iLYNX in ROSA so zaščitni znaki podjetja Scientific Atlanta, Inc in/ali njegovih podružnic. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Cisco in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za odnose z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803