Novice

Otroška bolnišnica Denver za vpeljavo Cisco Unified Communications

SAN JOSE, Kalifornija – Vodilna otroška bolnišnica Denver iz Kolorada bo v sodelovanju s podjetjem Global Technology Resources Inc. (GTRI), zlatim partnerjem podjetja Cisco Systems, v svojih novih prostorih vpeljala fleksibilno rešitev Cisco Unified Communications, ki bo omogočila še lažjo in boljšo oskrbo otrok in družin Kolorada.

Z več kot 600 izkušenimi zdravniki, specialisti in raziskovalci, ki predstavljajo celoten spekter pediatrične oskrbe, je Otroška bolnišnica Denver dom mnogih državno in mednarodno priznanih zdravstvenih in raziskovalnih programov ter se nenehno uvršča med najboljše pediatrične klinike v ZDA. Bolnišnica nudi celovito pediatrično oskrbo v svoji osrednji enoti in oskrbni mreži, ki vključuje 11 centrov za otroško oskrbo ter več kot 400 ambulant.

Nova iniciativa Unified Communications bo podprla širitev Otroške bolnišnice v novo, 10-nadstropno in 1,3 milijona kvadratnih metrov veliko zgradbo v Aurori v Koloradu, ki bo predvidoma odprta jeseni 2007 in bo služila tudi za povezavo 13 lokacij po celotnem območju Denver. Integrirano omrežje za pediatrično oskrbo je bilo zasnovano za optimizacijo zdravstvene oskrbe na osnovi priporočenih najboljših praks za sodelovanje v realnem času, odpornost, varnost, odzivnost in povezljivost.

Otroška bolnišnica je iskala nadgradnjo svoje obstoječe komunikacijske infrastrukture ob hkratni opremi svojih novih prostorov z enotno komunikacijsko infrastrukturo, ki podpira konvergentni prenos podatkov, govora in videa. Za pomoč pri izboljšavi svoje poslovne in operativne učinkovitosti so izbrali večje število izdelkov iz ponudbe Cisco Unified Communications, kakor tudi iz ponudbe storitev za varnost, brezžične rešitve, omrežja in poslovno preobrazbo iz podjetja Cisco Systems.

»Kot ena izmed vodilnih otroških bolnišnic v državi nenehno preverjamo svoje IT zmogljivosti, da bi lahko opravili nujne investicije za boljše storitve našim oskrbovancem in okolju,« je povedal Jim Turnbull, višji podpredsednik in direktor informatike v Otroški bolnišnici. »Ko se pripravljamo za selitev v to novo 10 nadstropno zgradbo, smo izbrali Cisco Systems, ker smo želeli ponudnika rešitev, ki razume naše poslovanje in zdravstvo, hkrati pa je tudi tehnološki vodja in ima izkušnje pri rešitvah operativnih izzivov, s katerimi se zdravstvene organizacije soočajo.«

Podjetje GTRI bo zasnovalo in vpeljalo Cisco rešitev, ki vključuje preko 5.000 IP telefonov in več kot 800 brezžičnih Cisco dostopnih točk, kar bo povečalo komunikacijsko učinkovitost bolnišnice. Novo omrežje iz podjetja Cisco Systems bo vključevalo brezžično pokritost po celotni zgradbi in centralizirano glasovno pošto, konference ter druge aplikacije za sodelovanje. Ti sistemi bodo povečali operativno učinkovitost s podporo interakcijam med oskrbovanci, zdravniki in zaposlenimi.

»Otroška bolnišnica je izbrala zelo inovativen pristop k svoji omrežni arhitekturi. Komunikacijska zmogljivost bo omogočila še boljšo oskrbo malim bolnikom in večjo učinkovitost osebja,« je povedal Greg Byles, podpredsednik poslovnega razvoja pri Global Technology Resoruces, Inc. »Počaščeni smo, da smo lahko del tako izjemnega projekta, ki bo imel tako pomemben učinek na prihodnje generacije.«

O Global Tecnology Resources, Inc.
GTRI je vodilni ponudnik tehnološkega svetovanja, ki se osredotoča na pomoč strankam pri usklajevanju IT investicij s poslovno strategijo. Njihove celovite storitve svetovanja na področjih IT strategije pripomorejo k rešitvam za omrežja LAN in WAN, VoIP in Unified Communications, infrastrukturo, brezžična omrežja, omrežno konvergenco, upravljanje sistemov, nepretrgano poslovanje, pomnilniške sisteme in varnostne kopije ter upravljanje projektov. GTRI daje svojim strankam vpogled v in nadzor nad njihovimi največjimi tehnološkimi izzivi, pri čemer izkoristi svoje strokovne prednosti in izkušnje, da ponudi najboljša omrežja prihodnje generacije.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803