Novice

Rešitev Cisco TelePresence Meeting - revolucionarno

SAN JOSE, Kalifornija - Podjetje Cisco Systems je napovedalo rešitev Cisco TelePresence Meeting, revolucionarno novo kategorijo izdelkov, ki omogoča živo doživetje sestanka 'iz oči v oči' prek IP omrežja, kar daje uporabnikom možnost vzpostavitve stikov in sodelovanja na načine, ki prej niso bili mogoči

Rešitev je prva aplikacija tehnologije Cisco TelePresence, ki so jo v celoti razvili pri Ciscu, da bi omogočili revolucijo načinov notranjega in zunanjega komuniciranja v organizacijah z zaposlenimi, strankami in partnerji. Aplikacija, za katero je Cisco prijavil 25 patentov, združuje doseg, inteligenco in zanesljivost omrežja s preprostostjo telefonskega vmesnika, kar uporabnikom omogoča povsem nov način srečevanja in sodelovanja.

"Na osnovi naših preizkusov te nove rešitve, smo navdušeni nad njenim potencialom. Novo orodje nam v podjetju Yahoo! omogoča pogosteje in učinkoviteje komunicirati ter sodelovati z našimi ključnimi partnerji," je povedala Mercedes De Luca, podpredsednica oddelka za globalno infrastrukturo informacijske tehnologije pri Yahoo!.

Rešitev Cisco TelePresence Meeting je na voljo v dveh različicah, in sicer za velike in majhne sestanke. Prvi združuje video ultra visoke ločljivosti (1080p) za visokokakovosten, prostorski zvok in neopazen kratek zamik z obsežno celovito zasnovo. Udeleženci sestanka dobijo občutek kot da so skupaj v isti sobi, čeprav se morda nahajajo na drugi strani planeta. Z možnostjo videti in slišati druge v videu ultra visoke ločljivosti in širokopasovnem prostorskem zvoku uporabniki opazijo razne podrobnosti in odtenke v pogovorih.

"Rešitev za učinkovite oddaljene sestanke 'iz oči v oči' je podjetjem v preteklosti predstavljala nedosegljive sanje," je povedal Marthin De Beer, podpredsednik oddelka za tehnologije rastočih trgov pri podjetju Cisco Systems. "Stranke so se zanimale za tehnološko rešitev, ki bi izboljšala ključne poslovne odnose in sodelovanje 'iz oči v oči' prek dolgih razdalj. Doslej nismo poznali učinkovitega načina povečanja števila kakovostnih stikov in storilnosti - brez dodatnih potovanj. Cisco je odgovoril na to zahtevo s pripravo novega načina srečevanja. Rešitev Cisco TelePresence Meeting izkorišča moč in inteligenco IP omrežja in arhitekture Unified Communications za omogočanje pogovorov v realnem času iz oči v oči med ljudmi po vsem svetu, kar na preprost način poveča storilnost in pospeši sprejemanje odločitev."

Rešitev Cisco TelePresence Meeting je na voljo v dveh modelih. Cisco TelePresence 1000 je zasnovan za sestanke manjših skupin ali pogovore 'ena na ena', kakor tudi za nove aplikacije kot je t. i. 'navidezni asistent'. Idealen je za rabo v vodstvenih pisarnah, hotelskih recepcijah, bančnih podružnicah in zdravniških ambulantah. Cisco TelePresence 3000 pa je zasnovan za sestanke z 12 ali več osebami, ki sedijo okrog navidezne mize. Rešitev je idealna za sestanke uprave in delovnih skupin, kakor tudi za sestanke s strankami in partnerji. Glavne prednosti in lastnosti rešitve so sledeče:

  • Preprostost - vzpostavitev sestankov je tako preprosta kot odprtje povabila v koledarju, saj je mogoča integracija s poslovnimi programi za skupinsko delo kot sta Microsoft Outlook in Cisco Unified CallManager 5.1. Uporabniki tako vzpostavijo klic prek Cisco TelePresence s preprostim pritiskom na Ciscov IP telefon ali pa neposredno v drugo sobo s Cisco TelePresence, tako kot pri običajnem telefonskem klicu.
  • Kakovost - video ultra visoke ločljivosti 1080p zagotavlja visoko kakovost slike, ki je kar 6-krat boljša od klasične televizijske in preko 2-krat boljša kot HDTV. Posebej zasnovane kamere visoke ločljivosti podpirajo video visoke kakovosti in ne zahtevajo upravljanja s strani uporabnika. Širokopasovni prostorski zvok v večkanalnem in polno dupleksnem načinu delovanja nudi izjemno pretvorbo govora in omogoča več hkratnih pogovorov, enako kot je sicer običajno pri fizičnem sestanku. Posebej zasnovani mikrofoni pa odpravijo zvočno interferenco.
  • Zanesljivost - integracija z obstoječim IP omrežjem podjetja kot platformo pomaga zagotoviti visoko kakovost, varnost in dosegljivost povezave za optimalno doživetje pri vsakem klicu.

"Rešitev Cisco TelePresence Meeting je nekaj, kar je zares treba doživeti, da bi lahko cenili njeno zmogljivost," je povedal Zeus Kerravala, višji podpredsednik raziskav rešitev za podjetja pri Yankee Group. "Gre za povsem drugačno doživetje kot pri klasičnih video konferencah. To je zares prva aplikacija Unified Communications, ki lahko spremeni način, kako ljudje komunicirajo. Cisco TelePresence je edini video sistem, ki sem ga videl, pri katerem se počutiš kot da bi bil v isti sobi z ostalimi, čeprav se ti ljudje nahajajo na drugi strani planeta."

Rešitev Cisco TelePresence Meeting je ključni sestavni del storitveno naravnane omrežne arhitekture (SONA) iz podjetja Cisco Systems. To arhitekturno ogrodje podjetjem pomaga razviti svojo obstoječo komunikacijsko infrastrukturo v inteligentno informacijsko omrežje. Znotraj ogrodja SONA ponuja Cisco aplikacije za sodelovanje v realnem času, kot sta video in zvok, ki omogočata kakovost storitve, varnost in visoko dosegljivost ter delujeta na enem, integriranem omrežju.

Priprava doživetja CiscoTelepresence
Cisco je pripravil strategijo prihoda na trg, ki temelji na sodelovanju in je zasnovana tako, da bo strankam ponudila visokokakovostno doživetje TelePresence prek globalne skupnosti ponudnikov storitev in partnerjev. Program Cisco TelePresence Advanced Technology Provider (ATP) trenutno vključuje 23 partnerjev iz vsega sveta in se osredotoča na pomoč partnerjem pri zagotavljanju izkušenj, intelektualne lastnine in storitev ter skrbi za izdelke, ki so nujni pri zagotavljanju doživetja Cisco TelePresence.

Rešitev Cisco TelePresence Meeting nudi najboljše rezultate prek omrežne povezave s certifikatom za Cisco TelePresence. Cisco razvija program, prek katerega bodo ponudniki storitev lahko pridobili omrežne certifikate TelePresence. Ponudniki storitev s certifikatom Cisco TelePresence se trudijo zagotoviti, da podjetja dobijo visokokakovostno komunikacijsko storitev, ki jo zahtevajo.

Cene in dobavljivost
Cisco TelePresence 1000 stane 79.000 ameriških dolarjev, Cisco TelePresence 3000 pa 299.000 ameriških dolarjev, obe pa bosta predvidoma dobavljivi decembra 2006. Za uporabo niso potrebne mesečne naročnine. Cisco Systems Capital, podružnica podjetja Cisco Systems Inc., ponuja fleksibilne finančne pogoje za rešitve TelePresence Meeting. Lizing vključuje svetovanje, opremo in namestitev in je na voljo za 36 do 60 mesecev po sobi.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803