Novice

Izboljšave sistema Cisco Unified Communications

Amsterdam, Nizozemska - Znatne izboljšave v zbirki izdelkov za govor, podatke in video - Cisco Unified Communications - so posebej namenjene majhnim in srednje velikim podjetjem. Te novosti z olajšano in pospešeno komunikacijo povečujejo učinkovitost na stroškovno učinkovit način in omogočajo bolj oseben način sporazumevanja.

Cisco Unified Communications uporabnikom omogoča izmenjavo informacij, ne glede na to, ali uporabijo elektronsko pošto, govor, video, takojšnje sporočanje ali faks, prek širokega nabora ožičenih in mobilnih komunikacijskih naprav. Te izboljšave majhnim in srednje velikim podjetjem z omejenim časom in drugimi viri prinašajo bogatejše in bolj integrirano komunikacijsko doživetje, ki ga je preprosto upravljati, vzdrževati in nastaviti. Zasnovane so za povečanje učinkovitosti, omogočanje izboljšanega odzivnega časa strankam in pomoč pri zmanjševanju stroškov v sklopu dolgoročnega razvojnega načrta za IT. Možno je tudi preprosto dodajati rešitve, kar ob širitvi podjetja zagotavlja rast sistema.

Bistvena izboljšava je Cisco Unified CallConnector, ki deluje skupaj s Cisco Unified CallManager Express in običajnimi poslovnimi programi, kot sta Microsoft Outlook in Internet Explorer. Izboljšava zaposlenim omogoča vzpostavljati klice s preprostim klikom na številko neposredno iz teh programov, kar odpravlja ročno vnašanje številk v telefon, usklajuje poslovne procese in na dolgi rok povečuje delovno učinkovitost zaposlenih. Sistem prikazuje tudi podrobnosti stika med sprejemanjem klica ter dopušča uporabniku, da klic prevzame ali pa ga preusmeri. Novo orodje Quick Messaging omogoča med zaposlenimi tudi sporočanje prek kratkih sporočil.

Nove zmožnosti ugotavljanja prisotnosti omogočajo zaposlenim, da sodelavcem na spletu prikažejo svojo dosegljivost, lokacijo in podatke o morebitni zamenjavi. Tako lahko zaposleni, ko zapusti pisarno, spremeni svoj status prisotnosti na "nedosegljiv" in zapiše kam je odšel, kar sodelavcem omogoča, da hitro in preprosto stopijo v stik z njim. To hkrati poveča komunikacijsko učinkovitost in uporabnikom pomaga takoj izbrati prave vire, poleg tega pa ustvarja bolj prilagodljivo, osebno in nadzorovano komunikacijo.

Cisco predstavlja tudi Cisco Unified IP Phone 7931G, IP telefon s polnim naborom lastnosti, ki ponuja pogosto potrebne funkcionalnosti za okolje majhnih in srednje velikih podjetij. Telefon vodi uporabnika skozi lastnosti in funkcije klicev na preprost in učinkovit način prek 24 osvetljenih tipk ter štirih interaktivnih in nastavljivih tipk. Telefon zmanjšuje uvajalni čas novih zaposlenih in zagotavlja, da lahko vsak uporabnik na preprost način in brez posebnega strokovnega znanja preusmerja klice k drugim uporabnikom.

To rešitev dopolnjuje vmesnik Express Attendant Console, ki jo je razvilo podjetje Arc Systems in je sedaj na voljo kot del sistema Cisco Unified Communications. Arc Express je programski vmesnik za operaterje, ki zagotavlja cenovno učinkovit in preprost način nadgradnje storitev za klicatelja. Operaterjem omogoča iskanje zaposlenih po imenu ali priimku, oddelku, interni številki ali drugih uporabniško določenih poljih in je zasnovano s ciljem, da klicateljem omogoči najti pravo osebo že v prvem poskusu.

Edzard Overbeek, podpredsednik za področje Commercial, European Markets pri podjetju Cisco Systems je povedal: "Z novimi izboljšavami sistema Unified Communications ponovno zagotavljamo večje število pametnih, preprostih in varnih komunikacij za majhna in srednje velika podjetja, kar jim omogoča povečati operativno učinkovitost in odzivnost ter zmanjšati stroške. Majhna in srednje velika podjetja namreč vse pogosteje izbirajo premišljen, načrtovan pristop k naložbam v tehnologijo, da bi zagotovila učinkovite komunikacije s takojšnjim dostopom do informacij. To pa vodi v hitrejše sprejemanje odločitev, boljše storitve za stranke in nenazadnje k večji konkurenčni prednosti."

Nove dodatke ponujajo naši distribucijski partnerji za majhna in srednje velika podjetja, ki sodelujejo s podjetjem Cisco pri pripravi rešitev, ki najbolje ustrezajo potrebam njihovih strank. Cisco se je odzval na stalne povratne informacije, ki jih prejema od strank in partnerjev ter predstavil nabor učinkovitih orodij - Solution Expert, Quote Builder in Quick Configuration -, ki vodijo distribucijske partnerje skozi postopek vpeljave sistema, pri tem pa ponujajo prilagodljive rešitve. Ta orodja hkrati skrajšajo čas namestitve rešitve, kar kupcu omogoča hiter in preprost začetek koriščenja prednosti svoje investicije.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803