Novice

Rešitev Cisco Unified Communications for Retail

New York - Štirje trgovci s Cisco Unified Communications for Retail zmanjšujejo stroške, izboljšujejo storilnost zaposlenih in ponujajo integrirano komunikacijo po vseh trgovinah, centrih za stike in v sedežih podjetij.

W.W. Grainger, vodilni industrijski distributer izdelkov za vzdrževanje poslovnih prostorov s 600 podružnicami v Severni Ameriki, je integriral prodajo in usmerjanje klicev, ki strankam nudi podporo 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Hannaford Bros. Co. je z uvedbo komunikacije na dotik izboljšal storilnost zaposlenih v 147 supermarketih, Mitsukoshi, največja prestižna veleblagovnica na Japonskem, je uvedla t. i. "inteligentne garderobe", v katerih so kupcem na voljo IP komunikacije. 26 franšiznih restavracij SUBWAY, del druge največje verige restavracij s hitro hrano na svetu, pa zaposlenim prek Ciscovih IP telefonov omogočila preprost dostop do cenovno in časovno učinkovitih aplikacij.

"Cisco se uveljavlja kot podjetje, ki pri razvoju rešitve Cisco Unified Communications for Retail za doseganje ciljev in povečevanje omrežne storilnosti trgovcev sodeluje s partnerji različnih industrij,"je povedal Ed Jimenez, vodja marketinga za trgovske branžo.

Izboljšano usmerjanje klicev pospešuje dostop strank do Graingerja
Izzivi podjetja s preko 16.000 zaposlenimi in preko 1,7 milijona strank so vključevali integracijo kanalov za servisiranje strank, nadgradnjo komunikacijske infrastrukture, izboljšanje izkušnje strank in zniževanje skupnih stroškov. Grainger je z uporabo rešitve Cisco Unified Communications for Retail prek sistema podjetja Spanlink - ponudnika rešitev za interakcijo s strankami, ki uporablja na VoIP zasnovane poenotene komunikacijske tehnologije - izboljšal doživetje nakupovanja prek telefona in pospešil ter poenostavil način oddaje naročil

Supermarket usklajuje čas in delo zaposlenih
Hannaford Bros. Co. je skupaj z vodilnim ponudnikom programske opreme in storitev za upravljanje zaposlenih in Cisco Intelligent Retail Network, zasnovanim na Cisco storitveno usmerjeni omrežni arhitekturi (SONA) vpeljal rešitev, s katero je znižal stroške vzdrževanja telefonov in uvajanja novih prodajalcev. Sistem podjetja Cisco dodatno omogoča tudi računalniško podprto naročanje, dostop do inventarja, obveščanja o pomanjkanju zalog ter informacij o zaposlenih ter iskanje izdelkov.

"Hannaford je iskal rešitev, ki hkrati izboljšuje produktivnost zaposlenih in znižuje stroške," je povedal Ed Taggart, direktor za omrežje in komunikacije pri Hannaford Bros. Co. "Integracija rešitve podjetja Cisco in Kronos za trgovce našim zaposlenim omogoča sporočanje pomembnih informacij le s pritiskom na gumb ali zaslon."

Hannaford v komunikaciji z zaposlenimi uporablja tudi sistem za povečanje varnosti podjetja LiteScape. Ta zaposlenim omogoča prijavo in odjavo z dela s preprostim potegom identifikacijske e-izkaznice prek čitalca in potrditvijo identifikacije s prstnim odtisom. Hannaford sistem izrablja tudi za obveščanje zaposlenih o vseh spremembah delovnika in drugih zanje pomembnih obvestil.

Podpora strankam v "inteligentni garderobi" Podjetje Mitsukoshi v svojih veleblagovnicah ponuja naročanje prek IP telefonije neposredno iz garderobe. V naglici lahko tako stranka naroči dostavo blaga neposredno v garderobo, ne da bi jo morala zapustiti, se sprehoditi po trgovini in sama iskati po policah. Ta "trgovina prihodnosti" vključuje LiteScapove aplikacije, ki temeljijo na RFID in XML ter na IP protokolu temelječe naprave Cisco Unified CallManager. Mitsukoshi je že avtomatiziral in uskladil več opravil tako za stranke kot tudi za zaposlene, vključno z brskanjem med izdelki, iskanjem po zalogah tudi v bližnjih trgovinah ter možnost dostopa strank do prodajalcev za naročanje in morebitne odgovore na vprašanja.

"Rešitev Cisco Unified Communications for Retail znatno prihrani čas in delo, potrebno za iskanje zalog in podatkov o izdelku, hkrati pa povečuje tako storilnost zaposlenih kot tudi zadovoljstvo strank." je povedal Masakazu Nišida, generalni direktor oddelka za načrtovanje izdelkov pri Mitsukoshi Ltd.

Skrb restavracije za edinstven občutek kulture S prehodom na povsem integrirano infrastrukturo za IP komunikacije z visoko stopnjo varnosti ob uvedbi aplikacij podjetja IPcelerate, vodilnega ponudnika naprednih programskih rešitev za VoIP, sedaj 400 zaposlenih v 26 restavracijah SUBWAY v Arizoni prek IP telefonov podjetja Cisco preprosto dostopa do širokega nabora cenovno in časovno učinkovitih aplikacij. Integrirane govorne in podatkovne aplikacije vključujejo upravljanje časa in izmen, izboljšave procesa naročil strank, dnevno obveščanje o nalogah v restavraciji in večjo varnost zaposlenih.

"Z vpeljavo IP telefonije smo lažje motivirali naše osebje in jim dali večja pooblastila, aplikacije, ki delujejo na naših IP telefonih pa nam pomagajo pri vzdrževanju našega edinstvenega občutka kulture in komunikacije," je povedal Les White, predsednik uprave Zeus Nestora, LLC."

Za več informacij o rešitvi Cisco Unified Communication for Retail obiščite www.cisco.com/go/retail.

O podjetju Grainger
Podjetje W.W. Grainger, Inc., ki je v letu 2005 zabeležilo 5,5 milijarde dolarjev prodaje, je vodilni ponudnik širokega nabora izdelkov za vzdrževanje prostorov, ki oskrbuje podjetja in ustanove po celotni Severni Ameriki. Grainger je ustanovni nacionalni sponzor prostovoljnega programa ameriškega Rdečega križa za urjenje v podjetjih "Ready When the Time Comes".

O podjetju Hannaford Bros. Co.
Hannaford Bros. Co. ima sedež v mestu Scarborough v zvezni državi Maine in upravlja 147 supermarketov ter trgovin z zdravili in hrano v Mainu, New Hampshiru, Vermontu, New Yorku in Massachusettsu. Te trgovine delujejo pod blagovnima znamkama Hannaford Supermarket in Hannaford Supermarket and Pharmacy. Hannaford zaposluje preko 24.000 ljudi. Podjetje je v lasti Delhaize Group iz Bruslja v Belgiji.

O podjetju Mitsukoshi
Skupina Mitsukoshi, ki je bila ustanovljena leta 1673 in je imela leta 2005 7,2 milijarde dolarjev prometa, se nenehno trudi biti kreativni trgovec, ki vedno ponudi inovativno blago in najboljšo storitev za stranke na podlagi tradicionalnih načel kot sta "duh iskrenosti" in "zmeraj skupaj s stranko". Mitsukoshi je že več kot tri stoletja med vodilnimi japonskimi veleblagovnicami in prejema veliko pohval od strank iz vsega sveta. Poleg svojega obsežnega omrežja 15 veleblagovnic na Japonskem, Mitsukoshi upravlja še s 24 trgovinami v Aziji, Evropi in Združenih državah. Za več informacij o podjetju Mitsukoshi obiščite.

O podjetju SUBWAY
Veriga restavracij SUBWAY je največja franšizna veriga restavracij za sendviče z več kot 22.800 podružnicami v 81 državah. Hkrati je tudi druga največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu. Za več informacij o verigi restavracij SUBWAY obiščite www.SUBWAY.com.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803