Novice

Tehnologija Wideband podjetij Cisco Systems

Amsterdam, Nizozemska - S čedalje večjo potrebo uporabnikov po dostopnosti storitev kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi, se kabelski operaterji spreminjajo iz ponudnikov "storitev" v ponudnike "izkušenj". Rešitev Cisco Wideband jim pomaga pri optimizaciji omrežij, s čimer dosežejo večjo pasovno širino in hitrost povezave za boljši prenos t. i. "povezanega življenja" z združeno zabavo, komunikacijami in internetom.

Preizkusi rešitve Cisco Wideband v Evropi že potekajo, saj so televizija visoke ločljivosti (HDTV) in napredne interaktivne rešitve, kot je video na zahtevo (video on demand - VOD), čedalje bolj priljubljene, zaradi česar so omrežja kabelskih operaterjev že kritično obremenjena. Tehnologija Wideband omogoča občutno večjo prepustnost omrežja, tako da hitrost povezave do uporabnikov in podjetij dosega do 1Gb/s v obstoječih hibridnih optično-koaksialnih (hybrid fiber coax - HFC) omrežjih.

Na sejmu IBC 2006 je največji evropski kabelski operater, UPC Broadband, prikazal zmogljivost rešitve Cisco Wideband. Ta omogoča hkraten prenos video storitev v visoki ločljivosti in vzporedno povezavo v splet s hitrostjo 120 Mb/s v smeri k uporabniku prek enega kabelskega modema. "Zmogljivost modema znaša v preizkusu do 300 Mb/s. Z rešitvijo Cisco Wideband lahko našim naročnikom ponudimo bogatejše in inovativnejše storitve," pravi Eric Lennon, vodja razvoja pri podjetju UPC Broadband. "S tako visoko hitrostjo prenosa, ki bo na voljo vsem gospodinjstvom, bodo imeli uporabniki optimalno zmogljivost, izbiro zabavnih vsebin in komunikacijskih storitev.

Rešitev Cisco Wideband z modularnim pristopom in uporabo tehnologije modulacije kvadratne amplitude (Quadrature Amplitude Modulation - QAM) več kot podvoji zmogljivost kanala zaključnega sistema za kabelske modeme (Cable Modem Termination System - CMTS) v smeri k uporabniku in tako občutno zmanjša ceno na bit. Logično združevanje več radijskih frekvenčnih kanalov kabelskim operaterjem ponuja prilagodljiv način povečevanja pasovne širine za njihove uporabnike. V navezi s platformo Cisco CMTS in tehnologijo QAM podjetja Scientific Atlanta lahko kabelski modemi podjetij Scientific Atlanta in Linksys s podporo tehnologiji Wideband izkoristijo prednost več frekvenčnih kanalov in tako povečajo hitrost prenosa podatkov.

Rešitev Cisco Wideband sestavljajo trije osnovni gradniki. Cisco CMTS kabelskim operaterjem omogoča nadgradnjo tako na tehnologijo Wideband kot tudi na modularni CMTS, s čimer lahko preidejo na standard DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification) različice 3.0, Scientific Atlanta Continuum DVP XDQA24 Edge QAM s podporo do 24 QAM v smeri proti uporabniku in Scientific Atlanta ali Linksys Wideband kabelski modemi, ki omogočajo združevanje treh oz. osmih kanalov, s katerimi imajo operaterji več svobode pri postavitvi rešitev Wideband.

O podjetju UPC Broadband
Podjetje UPC Broadband (UPC) je vodilni ponudnik kabelske televizije, širokopasovnega dostopa do spleta in telefonije. Podjetje deluje v enajstih evropskih državah in je podružnica Liberty Global Inc. UPC Broadband ima 9 milijonov naročnikov kabelske televizije, 2 milijona naročnikov širokopasovnega dostopa do spleta in 1 milijon naročnikov telefonije.

O podjetju Scientific Atlanta
Podjetje Scientific Atlanta je vodilni ponudnik sistemov za podajanje in distribucijo digitalnih vsebin, omrežij za širokopasovni dostop do posameznih domov, digitalnih interaktivnih odjemalcev, naročniških sistemov za video, hitra podatkovna in VoIP omrežja, nudi pa tudi pomoč in podporo uporabnikom po celem svetu. Scientific Atlanta je v celoti v lasti podjetja Cisco Systems. Več podatkov o podjetju Scientific Atlanta je na voljo na naslovu http://www.scientificatlanta.com, in na spletni strani njihove evropske podružnice http://www.saeurope.com.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803