Novice

Podjetje Cisco Systems prevzema podjetje Arroyo Video Solutions

SAN JOSE, Kalifornija – Z napovedanim prevzemom vodilnega ponudnika prihodnje generacije rešitev za televizijo na zahtevo in sorodnih potrošniških storitev, bo Cisco Systems okrepil rešitve »vse na zahtevo« za kabelske, mobilne in ostale ponudnike storitev.

Rešitev podjetja Arroyo je dizajnirana za izjemno razširljivost, razpoložljivost storitve in enostavne operacije To ponuja danes izjemno prožno osnovo za video na zahtevo in za prihajajoče storitve zamika predvajanja v prihodnosti. Integracija platforme podjetja Arroyo v arhitekturno ogrodje Cisco IP-NGN (Next Generation Network ali omrežje prihodnje generacije) bo operaterjem omogočila hitrejšo pripravo in dobavo zabavnih vsebin preko omrežja, interaktivnih medijev in oglaševalskih storitev na vse večjem naboru televizij, osebnih računalnikov, mobilnih telefonov in tudi na šele prihajajočih medijskih napravah.

»Industrija zabave se hitro razvija in doživlja velik premik od omogočanja zgolj videa na zahtevo, do »vsega na zahtevo«, dobavljenega na katerokoli končno napravo. Tudi želja uporabnikov po osebnih storitvah na zahtevo se povečuje. Omrežna strategija Cisco Systems prihodnje generacije nudi ponudnikom storitev možnost to vizijo spremeniti v resničnost,« je povedal Michelangelo A. Volpi, višji podpredsednik skupine za usmerjevalnike in ponudnike storitev. »Z dodatkom inovativne programske opreme podjetja Arroyo, ki omogoča prilagodljivost pri dobavi vsebin, bodo ponudniki storitev ponujali vsebine kadarkoli in kjerkoli bodo to želeli njihovi uporabniki.«

Podjetju Cisco Systems se bo pridružila ekipa strokovnjakov tehnološke industrije iz Arroya, v kateri je tudi ikona IT industrije, Drew Major, eden izmed ustanoviteljev podjetja Novell, ki ima izjemne izkušnje tudi pri omrežnih operacijskih sistemih, distribuiranih sistemih in omrežjih za dobavo vsebin. Pridružil se bo tudi Paul Sherer, nekdanji direktor tehnologije pri podjetju 3Com in ključni sodelavec pri ustvarjanju širokega nabora omrežnih patentov in tehnologij.

Podjetje Arroyo je bilo ustanovljeno leta 2002 in ima 44 zaposlenih v Kaliforniji in Utahu. V skladu z dogovorom bo podjetje Cisco Systems za prevzem podjetja plačalo približno 92 milijonov ameriških dolarjev, pred odobritvijo pa mora še zadostiti različnim standardnim pogojem, vključno z odobritvami regulatorjev trga, zato bo predvidoma zaključen v prvem četrtletju poslovnega leta 2007, ki se zaključi 31. oktobra 2006.

Ob zaključku prevzema bosta ekipa iz Arroya in njen nabor izdelkov integrirana v skupino za kabelske in video iniciative, ki sodi v oddelek za ponudnike storitev pod vodstvom Volpije.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803