Novice

Razvoj rešitev za podatkovne centre

San Jose, Kalifornija – Podjetje Cisco Systems je s ciljem pospešiti razvoj prihodnje generacije izdelkov za podatkovne centre napovedalo investicijo v podjetje Nuova Systems, ki bo s tem postalo podružnica v večinski lasti podjetja Cisco Systems.

S 50 milijoni ameriških dolarjev in z možnostjo nadaljnjega financiranja v višini do 42 milijonov ameriških dolarjev bo podružnica v približno 80-odstotni lasti podjetja Cisco Systems, preostalih 20 odstotkov pa bodo obdržali zaposleni podružnice. Poslovni rezultati podružnice bodo v poslovne rezultate večinskega lastnika vključeni od začetka poslovnega leta 2007.

V skladu s pogodbo ima Cisco Systems možnost prednostnega odkupa preostalih 20 odstotkov deleža, v kolikor pa bi se večinski lastnik za to odločil, bo do transakcije prišlo konec poslovnega leta 2008 ali pa v začetku poslovnega leta 2009. Potencialno izplačilo za preostali delež v skladu s pogodbo je odvisno od uspeha prodaje izdelkov podjetja Nuova Systems prek podjetja Cisco Systems ter znaša najmanj 10 in največ 578 milijonov ameriških dolarjev.

Inovativnost je bila vedno v osrčju inženirskih in razvojnih ciljev podjetja Cisco Systems, kar se kaže tudi prek notranjega razvoja, partnerstev in prevzemov ter investicij. Navezava s podjetjem Nuova Systems je primer, kako lahko Cisco Systems izkorišča svoje investicijske možnosti za širitev svojih priložnosti na ključnih rastočih področjih.

Vodje kriznega centra v okrožju Broward na Floridi so se oktobra 2005 zanašali na WeatherBug pri pripravah in odzivu na orkan Wilma. Ker so lahko natančneje določili pot nevihte, so bili zmožni strateško evakuirati prebivalce in upravljati službe za hitro ukrepanje v času trajanja nevihte. Natančno so tudi napovedali trenutek, kdaj bo nevarnost minila, in tako lahko hitro in varno poslali službe za hitro ukrepanje na kraj naravne katastrofe, kjer so nudili pomoč po Wilminem razdejanju.

Razvoj izdelkov podjetja Nuova Systems bo dopolnjeval obstoječi nabor izdelkov za podatkovne centre podjetja Cisco Systems, ki vključujejo Catalyst 6500, jedrno poslovno omrežno platformo, serijo pomnilniških stikal MDS, strežniška stikala SFS in rešitve za omrežne aplikacije za pospeševanje aplikacij znotraj podatkovnega centra.

Za več informacij obiščite: www.cisco.com/go/publicsafety

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803