Novice

Moč omrežja podjetja Cisco Systems in natančnost podatkov omrežja WeatherBug

Orlando, Florida, ZDA – WeatherBug, vodilni ponudnik lokalnih vremenskih informacij v živo, je svoje storitve zgradil na omrežni tehnologiji internetnega protokola (IP) podjetja Cisco Systems. Brezžične in ožičene tehnologije slednjega namreč varnostnim službam prek omrežja WeatherBug zagotavljajo ažurne informacije o vremenu. Podjetji še naprej sodelujeta pri vzdrževanju največjega vremenskega omrežja na svetu - omrežja 8.000 merilnih postaj in 1.000 kamer.

IP komunikacijske rešitve so v osrčju WeatherBug-ovega omrežnega operativnega centra (NOC) in njegovega IP podatkovnega omrežja, ki dnevno obdela 2 milijardi podatkovnih zahtevkov. S črpanjem informacij iz skupno 8.000 merilnih postaj in 1.000 kamer, postavljenih po vsej ZDA, nudi WeatherBug izjemno podrobne in vsakih nekaj minut integrirane posodobitve vremenskih podatkov, kar osebju za varnost pred naravnimi nesrečami omogoča boljše odkrivanje in sledenje vremenskim nesrečam ali npr. stebrom dima, povezanih z izpusti strupenih snovi ob industrijskih nesrečah.

Omenjeni sistem je bistvena izboljšava tradicionalnih vremenskih opozoril, ki so doslej temeljila na tudi do eno uro starih podatkih iz letališč iz tudi do več kot 50 kilometrov oddaljenih merilnih naprav. To seveda vpliva na natančnost in tehtnost podatkov, ki jo potrebujejo agencije za javno varnost. Vremenska storitev pametnih opozoril (Smart Notification Weather Service) iz WeatherBug-a pa prikazuje vremenske pogoje v območju približno 8 kvadratnih kilometrov, s čimer lahko natančno določijo vpliv trenutnih vremenskih pogojev in ugotovijo, katera območja je treba evakuirati, poiščejo varne dostopne poti za reševalne službe, postavijo cestne zapore in določijo zahteve za osebno zaščitno opremo.

»WeatherBug ponuja ključno aplikacijo za omrežje javne varnosti, ki dobavlja ažurne informacije neposredno službam za hitro ukrepanje, ki so pod velikim pritiskom za hitro in natančno oceno varnostnih razmer,« je povedal Morgan Wright, vodja rešitev za javno varnost in kriminalistiko pri podjetju Cisco Systems in dodal: »Zelo smo zadovoljni, da lahko sodelujemo pri širjenju obsega in zmogljivosti WeatherBug-ove neprecenljive storitve.«

Vodje kriznega centra v okrožju Broward na Floridi so se oktobra 2005 zanašali na WeatherBug pri pripravah in odzivu na orkan Wilma. Ker so lahko natančneje določili pot nevihte, so bili zmožni strateško evakuirati prebivalce in upravljati službe za hitro ukrepanje v času trajanja nevihte. Natančno so tudi napovedali trenutek, kdaj bo nevarnost minila, in tako lahko hitro in varno poslali službe za hitro ukrepanje na kraj naravne katastrofe, kjer so nudili pomoč po Wilminem razdejanju.

»Med orkanom je bil dostop do lokalnih vremenskih informacij v živo ključnega pomena. Pomagale so nam pri sprejemanju kritičnih odločitev o tem, kdaj in kam poslati službe za hitro ukrepanje,« je povedal Ken Jenne, šerif okrožja Broward. »WeatherBug je prispeval informacije, s katerimi smo dejansko reševali življenja in lastnino.«

Okrožje Broward je bilo med prvimi upravnimi enotami, ki so vpeljale nedavno napovedano storitev pametnega obveščanja, ki sta jo pripravili podjetji WeatherBug in Send Word Now - prvo storitev za obveščanje, ki uporablja podatke v živo iz omrežja WeatherBug in prvi dvosmerni sistem za obveščanje.

»Podjetje Cisco Systems službam za reševanje v nesrečah in državnim agencijam ponuja zanesljive omrežne tehnologije za javno varnost, ki temeljijo na najvišjih standardih,« je povedal Jim Anderson, direktor poslovnega razvoja profesionalnih storitev pri podjetju WeatherBug. »Ta navezava nam omogoča nenehno izgradnjo in dobavo najbolj natančnih in ažurnih storitev za stranke v trenutkih, ko je to najpomembneje. Če imajo službe za reševanje v nesrečah dostop do lokalnih vremenskih podatkov o kemijskih nesrečah, poplavah, nevihtah, močnega vetra, strel in drugih vremenskih nesreč,, lahko rešijo največ življenj in zaščitijo lastnino.

Na konferenci APCO je podjetje Cisco Systems udeležencem predstavilo, kako lahko zmogljivost vseprisotnega ožičenega in brezžičnega omrežja, skupaj z natančnostjo in zanesljivostjo omrežja WeatherBug, omogoča agencijam za nujne primere reagirati hitreje in bolj odločno. Cisco Systems, vodilni ponudnik omrežnih rešitev za javno varnost in napredne govorne, podatkovne ter mobilne rešitve, omogoča s temi rešitvami izjemno odzivno in odporno okolje za javno varnost. Informacije temeljijo na izjemno varnem, zanesljivem in odpornem konvergentnem omrežju ter omogočajo trenutno najbolj dodelano sliko določene situacije. Med stranke podjetja Cisco Systems s področja javne varnosti sodijo poleg Interpola tudi washingtonska državna policija, miamijski, newyorški in losangeleški policijski oddelek ter mesto Everett v ameriški zvezni državi Washington.

Za več informacij obiščite: www.cisco.com/go/publicsafety

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803