Novice

Cisco Systems predstavil novo rešitev za avtomatizacijo

SAN JOSE, Kalifornija - Integrirana rešitev Cisco PACE (Cisco Proactive Automation of Change Execution) je prva v industriji, ki strankam nudi sistem za upravljanje konfiguracij z visoko stopnjo varnosti, avtomatizacijo in razširljivostjo. Sestavlja jo obsežen paket izdelkov in storitev za lažje doseganje predpisanih zahtev, pospešitev rasti, daljšo nepretrganost poslovanja in povečevanje storilnosti uporabnikov.

Rešitev Cisco PACE je gonilo in nadzornik sprememb z uporabo proaktivne in varne avtomatizacije postopkov sprememb, namestitev in analiz, ob hkratnem zmanjšanju stroškov in časa za upravljanje. Rešitev podpira Ciscovo storitveno naravnano omrežno arhitekturo SONA za osrednje upravljanje omrežne infrastrukture in preprostejšo vpeljavo naprednih storitev v celotnem podjetju. Celotno rešitev Cisco PACE sestavljajo strežnik nadzora dostopa Cisco Access Control Server (ACS), CiscoWorks Compliance Manager (NCM), CiscoWorks LAN Management System (LMS), Cisco Confituration Assurance Solution (CAS) in Cisco Lifecycle Services.

"Nova rešitev Cisco PACE odgovarja na vse večjo potrebo velikih organizacij po doseganju korporativnih in zakonodajnih pravil," je povedal Dennin Drogseth, podpredsednik združenja Enterprise Management Associates in dodal: "z omenjeno rešitvijo je Cisco Systems uspešno združil rešitve za optimizacijo infrastrukture in načrtovanja storitev z naprednim upravljanjem omrežnih konfiguracij in nadzorom dostopa. To bi moralo njegovim strankam pomagati pri odzivanju na kompleksne, a medsebojno povezane potrebe z enotno rešitvijo in enotno podporo."

Visoko razširljiva in prilagodljiva rešitev zadovoljuje številne potrebe strank
Rešitev namreč strankam omogoča prilagodljivost pri naročanju in vpeljavi izdelkov in storitev, ki najbolje zadovoljujejo njihove specifične potrebe. Stranke lahko tako izberejo izdelke in storitve, ki jih potrebujejo za konkretno omrežje, ali pa izkoristijo prednost razširljivosti in številnih lastnosti celotnega paketa rešitev. Ob zagotavljanju odgovornosti za spremembe v omrežju in informacijah rešitev Cisco PACE podjetjem omogoča lažje spoštovanje pravil, med drugim:

  • Spremembe uporabniških imen ali gesel: stranke lahko namreč iz ene osrednje nadzorne točke spreminjajo in nadzirajo dostop do naprav, na katere vpliva ta sprememba.
  • Upravljanje nenačrtovanih sprememb v konfiguraciji naprav, z visoko stopnjo varnosti.
  • Podrobno poročanje o skladnosti: Stranke lahko preprosto preverijo ali so njihove omrežne nastavitve v skladu s predpisi, vključno z Sarbanes-Oxley Act (SOX), Control Objectives for Information and related Technology (COBIT), Health Insurance Portability and Acountability Act (HIPAA) in Paymant Card Industry (PCI) Data Security Act. Celovito poročanje o revizijah in možnost povrnitve vseh sprememb omrežnih nastavitev nudita revizorjem podrobno sledenje.
  • Podrobna analiza in poročanje o odobritvah: Stranke lahko analizirajo in pregledujejo poročila o varnostnih tveganjih, odpornosti omrežja, smernicah v konfiguraciji, analitiki usmerjanja, načrtovanju omrežij in mnogih drugih. Nenehno nadzorovanje preprečuje neželene ali nasprotujoče si spremembe.

Velik center za delovanje omrežja (NOC) ene izmed vodilnih ameriških univerz zagotavlja povezljivost v omrežje in varnostne storitve več kot 150 tisočim uporabnikom v različnih oddelkih, fakultetah in pridruženih ustanovah.

"Naš NOC pomaga lokalnim nadzornikom omrežij in zaposlenim v celotnem omrežju univerze učinkovito dostopati do natančnih, pravočasnih in operativnih podatkov iz omrežja," je povedal nadzornik omrežja iz centra za delovanje omrežja univerze. "Naši uporabniki iz celotnega omrežja se soočajo z vse pogostejšimi novimi namestitvami omrežja, zapletenimi zahtevami regulatorjev in drobnimi zahtevami po spremembah. Rešitev Cisco PACE nudi obsežno rešitev, ki nam omogoča izbrati dele rešitve, ki lahko standardizirajo nadzor dostopa in preprosto dosegajo zahteve po spremembah."

Podjetje Cisco Systems nudi dolgotrajno podporo strokovnih znanj, ki so potrebna za uspešno vpeljavo rešitve Cisco PACE:

  • Storitve svetovanja za delovanje: Ocenjevanje, določanje in optimizacija omrežne konfiguracije in postopka upravljanja sprememb
  • Storitve tehničnega svetovanja: Nudenje integracije, posebnih vrst skladnosti in razvoja pravil ter priprave poročil
  • Storitve vpeljave: Pomoč pri načrtovanju, vpeljavi in upravljanju rešitve Cisco PACE

Rešitev Cisco PACE, skupaj z rešitvijo Cisco Network Application Performance Analysis (NAPA) prinaša dolgotrajen pristop k upravljanju omrežne opreme. Obe rešitvi skupaj zadovoljujeta operativne in poslovne potrebe uporabnikov ter jim omogočata zmogljivo in učinkovito rast, prilagodljivost in vpeljavo novih tehnologij.

Dobavljivost in več informacij
Vsi izdelki in storitve rešitve Cisco PACE so že na voljo. Za dodatne informacije o rešitvi obiščite: www.cisco.com/go/pace.

O podjetju Cisco Systems
Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilni proizvajalec omrežne opreme za internet. Novice in informacije so na voljo na http://newsroom.cisco.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems, logotip Cisco Systems, Catalyst in StackWise so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov. Uporaba besede partner ne pomeni partnerskega odnosa med Ciscom in katerimkoli drugim podjetjem. Cisco Systems International BV so dobavitelji Cisco opreme v Evropi, podružnica v lasti Cisco Systems, Inc.

Oseba za stike z javnostmi:
Meta Jurca
Cisco Systems
E: mjurca@cisco.com
T: +386 1 561 0803